تهران- ایرنا- رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: تحقیقات این مجموعه نشان داده است احتمال سرایت ویروس کرونا از طریق مواد غذایی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و آموزش ایرنا، سید امیرمحمد مرتضویان روز دوشنبه در نشست خبری تازه های غذا، تغذیه و کرونا افزود: امکان سرایت کرونا از طریق غدا به بدن وجود دارد و این موضوع به خصوص در مورد غذاهای غذاهای غیر صنعتی و کارخانه ای است.  

وی با طرح این سوال که آیا غذا می تواند عامل سرایت ویروس کرونا باشد؟ اظهار داشت: در این زمینه کار تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام گرفته و نتایج تازه ای در این زمینه بدست آمده است. غذاها می توانند به دو طریق میکروب ها را به بدن برسانند. روش اول غذاهایی است که خاستگاه میکروب هستند و روش بعدی با آلودگی ثانویه غذا است که از طریق آنها ویروس ها وارد بدن می شوند.

مرتضویان ادامه داد: انتقال ویروس ویروس کرونا از طریق روش اول کمتر محتمل است، اما اگر غذا آلوده شود می تواند کرونا را وارد بدن کند.  

وی تاکید کرد: در ابتدای بروز بیماری کرونا این سوال مطرح بود که آیا مواد غذایی شامل غذا و بسته بندی غذا می توانند سبب سرایت ویروس شوند؟ در اول بیماری پاسخ خیر بود و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این اتفاق نمی افتد و سرایتی صورت نمی گیرد که تحقیقات ما خلاف آن را اثبات کرده است.

به گزارش ایرنا، کووید ۱۹ یک نژاد جدید است که قبلا در انسان‌ها شناسایی نشده بود. این ویروس اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین در سال ۲۰۲۰  شناسایی شد.

این امکان وجود دارد که کارکنان مرتبط با مواد غذایی، ویروس را با سرفه یا عطسه کردن به مواد غذایی، یا از طریق تماس دست آلوده به مواد غذایی انتقال دهند. بنابر این این افراد باید موارد بهداشتی به خصوص بهداشت دست ها را به دقت رعایت کنند.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که توصیه‌های استاندارد این سازمان برای کاهش در معرض قرار دادن و انتقال یک سری بیماری‌ها به کار گرفته شوند و رعایت کامل بهداشت دست ها، اصول بهداشتی هنگام سرفه یا عطسه، رعایت اصولی ایمنی مواد غذایی و پرهیز از تماس نزدیک با هر کسی که علائم بیماری تنفسی مانند سرفه و عطسه را داشته باشد، ضروری است.

فرآورده‌های لبنی سنتی با دقت بیشتری مصرف شود 

وی به مردم توصیه کرد: در این شرایط فراورده های لبنی سنتی را با دقت بیشتری مصرف کنند و احتمال خطر ابتلا از طریق آنها وجود دارد.

مرتضویان ادامه داد: احتمال ورود ویروس کرونا از طرق مختلف به لبنیات سنتی از جمله شیر وجود دارد. کسانی که شیر سنتی می خرند؛ باید فرایند گرمای کافی را اعمال کنند.

وی افزود: یافته های ما نشان می دهد روش پاستوریزاسیون معمولی شیر پرچرب در دمای ۷۵ درجه در مدت ۱۵ ثانیه، برای از بین بردن ویروس ناتوان است؛ به این معنی کرونا در این نوع لبنیات باقی می ماند.

مرتضویان تاکید کرد: شیرهای چرب حداقل ۳ درصدی باید دمای ۸۰ درجه برای مدت یک دقیقه را ببینند.

وی با اشاره به اینکه با مصرف بستی سنتی احتمال ابتلا به بیماری کرونا دارد، گفت: اگر شیر به خوبی پاستوریزه نشده یا پس از این کار دوباره آلوده شده باشد، می تواند عامل انتقال ویروس باشد.

مرتضویان بیان داشت: بستنی صنعتی این مشکل را ندارد؛ به این دلیل که عوامل آلوده کننده در روند تولید وجود ندارد.


ویروس کرونا در دوغ دوام می آورد

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای خاطرنشان کرد: در فرآورده‌های اسیدی مانند دوغ ویروس کرونا دوام می آورد. در مورد دوغ تا دو ماه تعداد ویروس کم می شود، اما می تواند فرد را بیمار کند.

وی افزود: در دوغ های صنعتی این موضوع وجود ندارد؛ به عبارتی ترسی در مصرف فراورده ای صنعتی نداریم.

فرآورده های نان را قبل از مصرف در مایکروفر گرم کنیم

مرتضویان یکی از محل های سرایت کرونا نانوایی ها اعلام کرد و گفت: فرآورده های نانوایی را که مصرف بالایی دارد، باید قبل از مصرف در مایکروفر گرم کنیم.

وی گفت: این محصولات در دمای ۷۵ درجه به مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه گرم شود، می تواند ویروس را از بین ببرد.

مرتضویان افزود: مردم محصولات غدایی مانند نان و آجیل را پس از گرما دادن در مایکروفر استفاده کنند. با این کار احتمال ابتلا به کرونا به صفر می رسد.

وی ادامه داد: فراورده های گوشتی مانند سوسیس و همبرگر با سرخ کردن در دمای بالا کرونا را از بین می برد.