به گزارش ایرنا، رسول کوهستانی پزوه، روز دوشنبه به مناسبت "روز جهانی گمرک" (۲۶ ژانویه) در جمع خبرنگاران افزود: ارزش این صادرات در ۱۰ ماهه امسال یک میلیارد و ۷۲۶ میلیون دلار است.
وی اظهار داشت: صادرات استان اصفهان اغلب به کشورهای عراق، امارات، چین، افغانستان، تایلند، اندونزی و هند ارسال می شود.
وی افزود: گمرکات استان اصفهان با صادرات بیش از پنج میلیون و ۱۵۸ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۷۲۶ میلیون دلار جزو گمرکات مهم صادراتی کشور محسوب میشود .
کوهستانی پزوه اضافه کرد: گمرک اصفهان با بیش از ۸۹۹ هزار تن کالا به ارزش حدود ۳۲۱ میلیون دلار، ۴۸ درصد از کل صادرات گمرکات استان را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل گمرکات اصفهان ادامه داد: گمرکات استان اصفهان در ۱۰ ماهه امسال بیش از ۲ هزار و ۶۶۳ میلیارد ریال درآمد وصول کرده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۷ درصد کاهش داشته است.
وی مهمترین اقلام صادراتی استان اصفهان را چدن و آهن و فولاد، فرآورده های نفتی، فرش و کفپوش، محصولات شیمی آلی، محصولات لبنی، مواد پلاستیکی و مصنوعات آن، مصنوعات سنگ و گچ و مصنوعات چدن و آهن اعلام کرد.
کوهستانی پزوه گفت: اقلام وارداتی این گمرکات ۷۴۹ قلم کالا از ۵۰ کشور است که ۷۰ درصد آن شامل کالاهای واسطهای و ۲۰ درصد کالاهای سرمایه ای برای استفاده در خطوط تولید است.
وی افزود: قوانین و مقررات خودتحریمی، ناکافی بودن زیرساختهای فناوری، گسترش سامانههای گمرکی بدون توجه به سازمانهای مرتبط، نبود همکاری و هماهنگی بین سازمانها، اصلاح فرایندها بدون توجه به قوانین و مقررات موازی و متناقض از مهمترین چالشهای اساسی گمرکات استان است.
مدیرکل گمرکات اصفهان، تداخل وظایف بعضی از سازمانها با گمرک، کمبود امکانات و تجهیزات بازرسی و کنترلی لازم، ناکافی بودن اعتبارات، نارضایتی شغلی کارکنان، نیروی انسانی ناکارآمد و کمبود نیروهای متخصص توانمند و کارآمد را از دیگر مشکلات گمرک توصیف کرد.
کوهستانی پزوه افزود: کمبود فضای فیزیکی و فرسودگی ساختمان اداره کل و دیگر ساختمانهای این سازمان از دیگر مشکلات گمرکات استان است.
به گزارش ایرنا، وجود قطبهای صنعتی نظیر فولاد، منسوجات، هواپیماسازی، لوازم خانگی، رنگسازی و صنایع نظامی از دیگر دلایل اهمیت گمرک اصفهان محسوب می شود.