کاشان - ایرنا - یک اقامتگاه بوم‌گردی در روستای علی‌آباد بخش زواره از توابع اردستان روز دوشنبه در آیینی با حضور معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از مسوولان استان اصفهان به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایرنا، این اقامتگاه با سرمایه‌گذاری نزدیک به هشت میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۷۰۰ متر مربع وزیربنای ۵۵۰ مترمربع با سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیون تومان و اشتغال مستقیم سه نفر بهره‌برداری شد.

جواد واحدی معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ارگ تاریخی امیرآباد، بافت تاریخی زواره، خانه مختاریان، خانه توحیدی (پایگاه بافت) آسیاب خان (مجتمع گردشگری دختران آفتاب)، مسجد خسرو اردستان نیز بازدید کرد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان با بیان اینکه اکنون هشت اقامتگاه بوم‌گردی در اردستان دارای پروانه بهره‌برداری است، گفت: با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد تومانی بخش خصوصی و استفاده از تسهیلات ارزان قیمت دولتی تا پایان سال هفت اقامتگاه بوم‌گردی، سنتی و کمپ در این شهرستان به بهره‌برداری خواهد رسید.

مهدی مشهدی افزود: با برنامه‌ریزی صورت گرفته برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری تا پایان دولت دوازدهم مجموع اقامتگاه‌های بوم‌گردی، سنتی و کمپ در اردستان به ۴۰ اقامتگاه خواهد رسید.

وی اضافه کرد: برای بافت تاریخی زواره، تکمیل مسجد پامنار و خانه حکیم اردستان درخواست تامین اعتبار شده است.

بوم‌گردی لیلاز ظرفیتی مناسب برای اسکان کویرنوردان

همچنین فرماندار اردستان اظهار داشت: مجموعه بوم‌گردی لیلاز در علی آباد بخش زواره با توجه با قرار گرفتن در حاشیه کویر ظرفیت خوبی برای گردشگری و اسکان ‌کویرنوردان محسوب می‌شود و  گسترش آن نیازمند ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات است.

حمیدرضا تاملی با یادآوری ظرفیت گردشگری مطلوب اردستان افزود: این ظرفیت به دلیل کم‌توجهی برخی مسوولان و نداشتن ارزیابی مناسب استفاده نشده است.

وی با بیان اینکه پایگاه بافت زواره و قنات ۲ طبقه مون اردستان مدیر ندارد، تحقق این مهم را خواستار شد.

درخواست نماینده اردستان از مسوولان میراث فرهنگی

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: از مسوولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست می‌شود با حل مشکل مدیر پایگاه بافت تاریخی زواره و قنات دوطبقه اردستان، نگاه ویژه‌ای به این شهرستان داشته باشند.

سیدصادق طباطبایی‌نژاد افزود: همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان با اردستان مناسب نیست و مشکلات زیادی وجود دارد.

استان اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت و ۱۰۷ شهر و یک‌ هزار و ۹۳۴ روستا به عنوان قطب گردشگری کشور، افزون بر ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی شده دارد که از میان آنها بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر ثبت ملی شدند.

شهرستان اردستان با افزون بر ۴۲ هزار نفر جمعیت و ۶۷ اثر ثبت ملی، یک اثر ثبت جهانی، ۲ بافت تاریخی و ۷۸ محوطه باستانی در فاصله نزدیک به ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.