تهران-ایرنا-مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر در این نهاد، ۱۲ سال علم به دانش‌آموزان بیاموزیم اما فرهنگ و هویت دینی و انقلابی را به آنان انتقال ندهیم، کار ما ارزشمند نیست و بی‌نتیجه خواهد بود.

به گزارش ایرنا، «علی رمضانی» روز دوشنبه در ویژه‌برنامه «از مدرسه تا مدرسه» آیین افتتاح مجازی اردوهای راهیان نور دانش‌آموزان شهر تهران در کانون شهید مفتح اظهارداشت: معلمانی که در کلاس درس، زمانی را به بیان موضوع‌هایی در مورد شهدا، ایثار و شهادت و خانواده شهدا اختصاص می‌دهند، دعای شهدا بدرقه زندگی آنان و فرزندانشان است.

وی گفت: ما زمانی که دانش آموز بودیم، معلمان ما را با انقلاب، امام راحل آشنا کردند، در جبهه‌ها حضور پیدا کردیم و در شب عملیات نیز به یاد سخنان معلمان خود بودیم.

رمضانی با قدردانی از فعالان در حوزه ترویج مکتب و فرهنگ شهدا افزود: امسال نگران بودیم که در شرایط شیوع کرونا، اردوهای راهیان نور که هر ساله با همکاری سپاه در راستای انتقال فرهنگ شهدا به نوجوانان و جوانان برگزار می‌شد متوقف شود اما با کمک شهدا و دوستداران آنان در فضای مجازی ادامه پیدا کرد.

مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: برنامه‌های حوزه شهدا، ایثار و شهادت در این نهاد بیش از سایر برنامه‌ها مورد توجه قرار گرفته است، هدف مقدس است، شهدا برای ما ارزشمند هستند و هر جا ارزش شهدا حفظ نشود، هویت و انسانیت نیز از بین می‌رود.

وی، اردوهای راهیان نور را باارزش‌ترین و باکیفیت ترین برنامه آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: فعالیت‌های فرهنگی و هنری همچون سرود، نمایش و نقاشی، بهترین ظرفیت برای تربیت دینی و انقلابی دانش‌آموزان است و باید به آنها توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

رمضانی ابراز امیدواری کرد: در دوران پساکرونا، فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی به خصوص اردوهای راهیان نور با حضور دانش‌آموزان در مناطق عملیاتی برگزار شود، در شرایط فعلی، استان‌هایی که از لحاظ کرونا در وضعیت آبی قرار دارند با هماهنگی ستاد کرونا می‌توانند اردوهای راهیان نور را به صورت حضوری برگزار کنند.

بهره‌مندی بیش از ۵هزار دانش‌آموز و فرهنگی تهران از اردوی مجازی راهیان نور

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران نیز در این ویژه برنامه با گرامیداشت یاد شهدا اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب، همواره نگاه ویژه‌ای به برنامه‌های آموزش و پرورش و به خصوص برنامه‌های راهیان نور و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارند و چنین برنامه‌هایی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

«مجتبی ولی‌پوری» گفت: اردوهای راهیان نور سال‌هاست که در آموزش و پرورش برگزار می‌شود، امسال این اردوها به دلیل شیوع کرونا قرار است به همت وزارت آموزش و پرورش و بسیج کشور به صورت مجازی برگزار شود.

وی افزود: سال گذشته تا پیش از شیوع کرونا، دانش‌آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تهران در اردوهای راهیان نور شرکت کرده و به مناطق عملیاتی اعزام شدند اما با شیوع این بیماری، از زیارت یادمان‌های شهدا در مناطق عملیاتی محروم شدیم.

ولی‌پوری بیان کرد: با توجه به برگزاری مجازی اردوهای راهیان نور، همکاران آموزش و پرورش شهر تهران به مناطق عملیاتی و یادمان شهدا اعزام شدند و برنامه‌هایی تولید شد، جلسات هماهنگی در این رابطه برگزار شد و قرار است با هماهنگی معاونت متوسطه بخشی از این برنامه‌ها به صورت زنده و بخشی به صورت تولیدی و ضبط شده در بین ساعات رسمی مدرسه پخش شده و دانش‌آموزان از آنها بهره‌مند شوند.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران گفت: قرار است هر هفته تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۰، یک اردوی زیارتی از یادمان‌های شهدا داشته باشیم و در این راستا کانال «از مدرسه تا مدرسه» در شبکه شاد راه‌اندازی شد.

وی افزود: تاکنون بیش از ۵ هزار دانش‌آموز و فرهنگی شهر تهران عضو کانال «از مدرسه تا مدرسه» شدند و از برنامه‌های مجازی اردوهای راهیان نور بهره‌مند خواهد شد.

ولی‌پوری بیان کرد: مخاطبان اصلی برنامه‌ها ما دانش‌آموزان هستند و امیدواریم امسال با توجه به برگزاری اردوهای راهیان نور در بستر فضای مجازی، دانش‌آموزان با همراهی خانواده‌ها از آنها بهره‌مند شوند و خانواده‌ها در جریان فعالیت‌های اردوهای راهیان نور قرار بگیرند.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران از فرهنگیان و معلمان درخواست کرد که در کلاس درس و برنامه‌های آموزشی، از این ظرفیت فرهنگی بهره برده و ساعاتی را برای برنامه‌های راهیان نور اختصاص دهند و هر یک مروج ایثار و شهادت و راوی دفاع مقدس باشند.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ نیز در این ویژه‌برنامه اظهارداشت: هر آنچه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی دارد و امرز توانسته به مرحله اجرا برساند و با همه مسائل و مشکلات، سربلند باشد، دانشجویان و جوانان، نقش مهمی در این اتفاقات داشتند.

«سردار حسین دینی» با گرامیداشت یاد ۳۶ هزار شهید دانش‌آموز و ۵ هزار شهید فرهنگی خطاب به دانش‌آموزان گفت: افتخار داشتم که مدت زیادی در مناطق جنگی حضور داشتم، روحیه ما وقتی روز به روز شادتر می‌شد که مردانی با سن‌های ۱۵، ۱۶، ۱۴ سال در جبهه‌ها حضور پیدا کرده و می‌جنگیدند، غلو نمی‌کنم، هشت سال مقاومت و اتفاقات و افتخارآفرینی‌هایی که ایجاد می‌شد را دیدم و نتیجه پذیرفتن قطعنامه از سوی دشمن بود و جنگ به پایان رسید.

دینی افزود: امروز هم هر مشکل و اتفاقی که می‌افتد باز هم، دانش‌آموزان و جوانان برای حل آنها حضور پیدا می‌کنند که امیدواریم این رویه ادامه داشته باشد،

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ بیان کرد: تاکنون افتخار داشتیم که با همکاری و هماهنگی آموزش و پرورش، اردوهای راهیان نور را برگزار کنیم و امسال با توجه به شرایط شیوع کرونا، با بهره‌مندی از تکنولوژی و فضای مجازی می‌توانیم این اردوها را به گونه‌ای دیگر برگزار کنیم و میهمان شهدا باشیم.

به گزارش ایرنا، ویژه‌برنامه «از مدرسه تا مدرسه» آیین افتتاح اردوهای راهیان نور دانش‌آموزان شهر تهران در بستر فضای مجازی(شبکه آموزشی شاد) روز دوشنبه با حضور علی رمضانی مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، مجتبی ولی‌پوری معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران، سردار حسین دینی معاون هماهنگ‌کننده و محسن کمره‌ای‌زاده رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی و فرهنگیان سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ و جمعی از مسئولان در کانون شهید مفتح منطقه۳ پایتخت برگزار شد.

اردوهای راهیان نور دانش‌آموزی از دهه مبارک فجر تا نیمه فروردین در بستر فضای مجازی و سامانه شاد برای حداقل ۴میلیون دانش‌آموز کشور با کمک آموزش ‌و پرورش، اداره فعالیت‌های اردویی، بسیج دانش‌آموزی و بسیج فرهنگیان برگزار می‌شود. معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل اجرایی این اردوها را به ادارات کل استان‌ها ابلاغ کرده است.

با توجه به اثربخشی اردوهای راهیان نور در شکل‌گیری هویت تربیتی دانش‌آموزان و لبیک به مطالبات رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در «بازگویی گنجینه دفاع مقدس» از سال ۱۳۸۷ مدیریت راهبری اردوهای راهیان نور در مجموعه معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌ و پرورش آغاز و با همراهی قرارگاه راهیان نور سپاه و بسیج تداوم داشته است.