حجتالاسلام امیرقلی جعفری شامگاه دوشنبه در نشست با خبرنگاران چهارمحال و بختیاری افزود: یکی از مطالبات موجود در سطح ملی تامین آب برای مناطق دارای مشکل از استانهای دیگر است.
وی افزود: در همین راستا بهتازگی فشارهای همهجانبهای برای قانونی کردن پروژه غیرقانونی و مخرب بهشتآباد ایجاد شده است اما در این رابطه نباید ذرهای از حقوق و منافع قانونی مردم چهارمحال و بختیاری عقبنشینی کرد.
رییس کمیته آب کمیسیون کشاورزی، آب و منابعطبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در اجرای طرحهای انتقال آب باید حقآبه آشامیدنی، کشاورزی، صنعت و محیطزیست مبداء در نظر گرفته و مازاد آب با روشهای صحیح و علمی براساس نیازسنجی مقصد منتقل شود.
جعفری تصریح کرد: مجلس یازدهم به دنبال تصویب قانون مرتبط با این نوع انتقال آب است که براساس آن بسیاری مشکلات این حوزه رفع خواهد شد.
جعفری تاکید کرد: برای پروژه بهشتآباد تلاشها با لابی در راستای فشار به دولت انجام شده تا از این طریق بتوانند مجوز آن را کسب کنند.
وی افزود: فشارهای زیادی برای دریافت مجوز طرح انتقال آب بهشتآباد در حال انجام است اما حتی با صدور مجوز زیستمحیطی برای این پروژه، این مجوز از نظر نمایندگان مردم چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی اعتباری ندارد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابعطبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیش از ۸۰ ایراد و اشکال زیستمحیطی به پروژه بهشتآباد گرفته شده است، اظهار داشت: اجرای طرح انتقال آب بهشتآباد و حفر تونل ۶۵ کیلومتری باعث نابودی شهرستانهای اردل، کیار، شهرکرد و بروجن خواهد شد.
جعفری، مشخص شدن تابلو منابع و مصارف سد زایندهرود را ضروری دانست و گفت: در حالی که انتقال آب از چهارمحال و بختیاری با عنوان آشامیدن است اما در صنعت، کشاورزی و فضای سبز مصرف میشود.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی به مشاهده تخلفهای آشکار در حوزه آب اشاره و تاکید کرد: در سالهای گذشته ۲۷ کیلومتر تونل گلاب بدون دریافت مجوز، تخصیص آب، مجوز کمیسیون ماده ۲۱۵ و اعلام غیرقانونی آن از سوی سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و وزارت نیرو مطرح شده اما اجرایی شد و اکنون کسی در این زمینه پاسخگو نیست.
جعفری افزود: براساس تابلوی مصارف و منابع سد زایندهرود در سالهای آبی ۱۳۹۹تا ۱۳۹۷ به مدت ۲ سال بیش از ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب مازاد بر برنامه ابلاغی از این سد رها شده و این در حالی است که پروژه انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن در چهارمحال و بختیاری با دربرگیری نیمی از جمعیت استان با نیاز آبی سالانه ۴۱ میلیون مترمکعب، یعنی کمتر از سه درصد سد زایندهرود هنوز بهرهبرداری نشده است.
وی تصریح کرد: رهاسازیهای آب از سدزایندهرود بدون توجه به برنامه و تابلو منابع و مصارف، منجر به قطعیهای طولانیمدت آب در شهرهای چهارمحال و بختیاری مانند سفیددشت میشود.
رییس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری گفتمان جمهوری اسلامی را گفتمان عدالت و رفع تبعیض اعلام و تاکید کرد: در حالی که چهارمحال و بختیاری بهعنوان سرزمین آب در کشور معرفی میشود اما با مشکل آب مواجه است و دشتهای آن خشک، ممنوعه و ممنوعه بحرانی شده و این میطلبد تا در اجرای طرحهای انتقال آب، منطق رعایت شود.
جعفری، طرح انتقال آب بهشتآباد را خط قرمز چهارمحال و بختیاری اعلام و تصریح کرد: براساس نظر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و سازمان بازرسی کشور، این پروژه معضلاتی به همراه دارد.
وی یادآور شد: تجربه تونل کوهرنگ سه در چهارمحال و بختیاری، ویرانی بیرگان و خشکیده شدن منابع آب مانند چشمه مروارید نباید با اجرای طرحهای غیرکارشناسی تکرار شود.
جعفری در بخش دیگری از سخنان خود به صنعت خودروسازی کشور اشاره و تاکید کرد: هماکنون در حوزه خودروسازی رقابتی در کشور وجود ندارد.
وی افزود: اما این امر به معنای باز شدن مرزها و ورود خودرو به داخل کشور نیست چراکه پرداختن به این اقدام نیروی کار داخل کشور را نابود میکند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابعطبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس یازدهم از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواسته تا خودروسازی را از انحصار خارج کند و برای تولید داخل استانداردها را افزایش دهد.
وی یادآور شد: براساس سخنان مدیرعامل ایران خودرو قرار است خودرویی با موتور ۱۰۰ درصد ملی و مصرف پایین تا سه سال آینده در کشور طراحی و ارائه شود.
وی با اشاره به اولویتهای مجلس یازدهم تصریح کرد: از ابتدای آغاز فعالیت مجلس اولویت کشور مبارزه با فساد و تقویت سفره معیشتی مردم بوده است.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به رشد مطلوب پیشرفت فیزیکی پروژه راهآهن مبارکه به سفیددشت به شهرکرد افزود: امسال برای اجرای این طرح چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اختصاص یافت.
جعفری تصریح کرد: همچنین برای اجرای طرح انتقال آب بن به بروجن چهار هزار میلیارد ریال اختصاص داده شد که تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال آن ابلاغ شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توزیع نهادههای دامی و کشاورزی در کشور یادآور شد: در پنج ماه گذشته در کمیسیون کشاورزی وضعیت کنونی گرانی مرغ و تخممرغ پیشبینی شده بود.
جعفری با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی اجازه ورود محصولات تراریخته را به کشور نمیدهد، خاطرنشان کرد: ۲ هفته گذشته در جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابعطبیعی مجلس شورای اسلامی ورود محصولات تراریخته برای استقلال کشور مطرح شد اما این در حالی است که با توجه به تنوع اقلیم در ایران، هفت استان میتوانند تمام نیاز کشور در حوزه کشاورزی را تامین کنند.
رییس کمیته آب کمیسیون کشاورزی، آب و منابعطبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ۲ سال گذشته با تشدید تحریمها و شیوع ویروس کرونا در کنار رشد منفی حوزه صنعت اما بخش کشاورزی رشد مثبت داشته است.
جعفری با اشاره به مصوبات سفر اخیر رییس مجلس شورای اسلامی به چهارمحال و بختیاری یادآور شد: مصوبات این سفر جمعبندی شده و سعی میشود اعتبار مورد نیاز آن در لایحه بودجه سال آینده وارد شود.
جعفری اظهار داشت: بهدنبال سفر روسای قوای مقننه و قضاییه به چهارمحال و بختیاری قرار شده تا زمینه سرمایهگذاری ستاد اجرایی فرمان امام و بنیادهای ملی با هدف محرومیتزدایی در این استان فراهم شود.
وی همچنین گفت: با گذشت ۱۵ سال از مصوبه احداث پتروشیمی بروجن اما هنوز عملیات اجرایی این طرح آغاز نشده است.
جعفری تاکید کرد: احداث صنایع پاییندستی پتروشیمی بروجن به لحاظ مصرف آب کمتر و اشتغال بیشتر در دستور کار قرار دارد.