کرمانشاه- ایرنا- اکنون که هشدارها برای بازگشت قدرتمندانه کرونا به صدا درآمده و استان کرمانشاه نیز شاهد صعود تدریجی مبتلایان و بالارفتن پله‌ای مرگ و میرهای کرونایی است، با تشدید حس مقابله با کرونا می‌توان مانع از فاجعه‌ای مرگبار شد.

کرمانشاه پس از عبور از روزهای قرمز و مرگبار کرونایی و تجربه یک پیک شدید و غم انگیز، با زحمات نیروهای پرتلاش و کادر بهداشتی و درمانی دانشگاه و همراهی خوب مردم استان موفق به مهار بیماری شد و اکنون روزهای آرامتری را سپری می کند ولی به دنبال هشدارهای متعدد و نگرانی ها از آمدن پیک چهارم، ممکن است این وضعیت همان آرامش قبل از طوفان باشد.

این عقب نشینی کوتاه مدت ویروس کرونا موجب شده برخی از شهروندان وجود آن را نادیده انگارند، بی محابا در خیابان های شهر تردد کنند، به پاساژگردی و کافه گردی بپردازند و یا شب هنگام و در ساعات ممنوعیت تردد، همچنان خودروهای خود را در خیابان ها به حرکت درآورند.

این روزها و بنابرگفته کارشناس مسوول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه به ایرنا، اماکنی همچون آرامستان ها، بازارپرنده فروشان، بازار روزها به ویژه در محدوده بوستان شرقی، روزهای پرازدحامی را به چشم می بینند با رهگذرانی که برخی از آنان حتی از زدن یک ماسک ساده غفلت می کنند.

در شهر هم وضعیت چندان فرق نمی کند، عصرهنگام مردم همپای ویروس کرونا در نقاطی همچون خیابان های مدرس، کاشانی، آزادی، برق، شهرک آبادانی و مسکن در حال تردد و رفت و آمد هستند، درست است که اکثر آنان ماسک می زنند و سعی می کنند فاصله بهداشتی را رعایت کنند ولی برخی از آنان که کم هم نیستند با حضور در مغازه های کوچک و مکان های سربسته همه پروتکل ها را فراموش می کنند و یا به افرادی که ماسک نزده اند اجازه ورود به مغازه های خود را می دهند.

یادمان نرود که برای مقابله و نجات بیماران کرونایی هزینه های جانی و مالی بسیاری پرداخت کرده ایم تا بتوانیم به این روزهای آرام دست یابیم.

در چنین شرایطی است که برای جلوگیری از پیک چهارم ویروس که مسری تر و خطرناک تر عنوان شده، علاوه بر مسوولان بهداشتی و درمانی، وظیفه شهروندان نسبت به یکدیگر سنگین تر و جدی تر می شود.

اینجاست که تمرین احترام به حقوق شهروندی با تشدید حس مقابله به کرونا اهمیت دوچندان می شود و احترام به این حقوق در قالب انجام وظایف و مسوولیت های افراد اجتماع در قبال یکدیگر و دولت و شهر معنا پیدا می کند.

تمرین احترام به حقوق شهروندی با تشدید حس مقابله با کرونا برای هر فرد و هر صنف معنای متعددی دارد، رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی که برای سوارکردن افراد بدون ماسک بی تفاوت هستند، شهروندانی که با بی اعتنایی ماسک و دستکش استفاده شده خود را در زمین را رها می کنند و یا افرادی که از حضور در تجمعات، مهمانی ها و سفرکردن خودداری نمی کنند تنها نمونه ای از تعرض کنندگان به حقوق شهروندی در چنین شرایطی به شمار می آیند.

این حجم از بی خیالی و کاهش حساسیت های کرونایی باز هم حال و روز کرمانشاه را وخیم می کند و روزهای ناخوش بیماری را تکرار خواهد کرد.

از سوی دیگر براساس منشور حقوق شهروندی، حق حیات و سلامت و کیفیت زندگی به عنوان وظیفه دولت در قبال شهروندان جامعه امری ثابت است و دانشگاه علوم پزشکی در تعامل با دستگاه های مربوطه در این زمینه تدابیر شدیدتری درنظر گرفته است.

همانطور که دکتر «محمود رضا مرادی» رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در جلسه ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای مقابله با پیک چهارم کرونا بر رعایت تدابیری از سوی مسوولان بهداشت و درمان کرمانشاه تاکید کرد که می توان به پایش مستمر و رصد موارد مبتلا به بیماری کووید و افرادی که با آنها در ارتباط بوده اند، تداوم فعالیت مراکز ۱۶ ساعته، افزایش تعداد تست تکرار کووید و تست‌های تشخیصی سریع کرونا، کنترل کیفیت ماسک ها توسط حوزه معاونت غذا و دارو اشاره کرد.

اینکه در برابر بی تفاوتی ها و بی مسوولیت ها در قبال یکدیگر برای رعایت پروتکل های بهداشتی سکوت نکنیم و به حقوق شهروندی مردم که حق سلامت است تعرض نکنیم می توانیم امیدوار باشیم که به قدرتی خواهیم رسید که مانع از سرکشی و شعله وری کرونا می شود و در نتیجه دیگر روزهای تلخ کرونایی را به قیمت از دست دادن جان عزیزانمان بود تجربه نخواهد شد.