به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز (سه شنبه) در ارتباط زنده تصویری با وزیر فرهنگ تایلند با اشاره به روابط خوب ایران و تایلند از نظر فرهنگی، اظهار داشت: سابقههای تاریخی و تمدنی دو کشور و همچنین ویژگیهای اقلیمی و طبیعت جذاب هر دو کشور بخشی از اشتراکات و شباهتهای طرفین است، طبیعت اقلیمی برای مردم دو کشور و جهان جذاب بوده و به نظر میآید بهار برای شروع سال جدید در هر دو کشور علامتی است که بگوییم طبیعت دو کشور تا چه اندازه جذاب است.
عید نوروز در ایران سابقه ۳ هزار ساله دارد و در یونسکو و مجمع سازمان ملل نیز به ثبت رسیده است. توجه به این موضوع میتواند روابط محکمی بین دو کشور ایجاد کند. عید نوروز در آغاز بهار شروع میشود و ایرانیان روزهای متوالی جشن و شادمانی دارند. مراسم زیادی در ایام نوروز برقرار است که میتواند برای ملل جهان جذاب باشد، جشن نوروز ایران و جشن آغاز سال جدید در تایلند میتواند یک خط سرور را بین دو کشور ایجاد کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد کرد: از همین امسال جشن نوروز در تایلند به عنوان یک جشن نمادین برگزار و یک رابطه جدید را بین دو ملت آغاز کنیم، این جشن میتواند سرآغاز خوبی در روابط فرهنگی بین دو کشور باشد.
صالحی یادآور شد: براساس تفاهمنامه قبلی دو کشور شاهد موضوعات مشترک زیادی هستیم که میتواند در تفاهمنامه جدید بر پایه تفاهم قبلی آن را کاملتر و اجرایی کرد، تفاهمنامه جدیدی که تنظیم شده خوب است و با حضور وزیر فرهنگ تایلند در ایران میتوان به طور رسمی این تفاهمنامه را امضا کرد. البته در حال حاضر نیز به صورت مجازی به این تفاهمنامه میتوان شکل عملیاتی بخشید.
شرایط کرونایی زیست اجتماعی و فرهنگی را تغییر داده و جلسه امروز هم به خاطر همین تغییرات است، کرونا هم به حوزه سلامت و هم حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، هنری، گردشگری و تعطیلی مراکز فرهنگی هنری آسیب وارد کرده است که ادامه دارد. البته در همین دوره یکساله تجربههای جدید در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در حال آزمایش و اقدام است.
برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران و جشنوارههای ایام فجر
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: چندروزی است نمایشگاه مجازی کتاب تهران در حال برگزاری است در این نمایشگاه مجازی ۱۷۰۰ناشر و چند صد ناشر خارجی حضور دارند و برنامههای مختلف فرهنگی و اندیشهای نیز در این نمایشگاه برگزار میشود، تا به امروز حدود نیم میلیون کتاب به فروش رسیده است. همچنین فضایی برای نقل و انتقال کتاب به شکل جدیدی در کشور ایران در حال رخ دادن است و حتی روستاهای مختلف از این فرصت مجازی برای خرید کتاب بهرهمند شدند. در این نمایشگاه ۱۰۰هزار عنوان کتاب موجود است و مخاطبان در نقاط مختلف ایران با مراجعه به سامانه نمایشگاه کتاب خرید میکنند و با همکاری اداره پست این کتابها به تمام نقاط ایران ارسال میشود.
وی بیان کرد: در ایران همزمان با سالگرد انقلاب اسلامی جشنوراههایی با عنوان جشنوارههای فجر در حوزه موسیقی، سینما، تجسمی و شعر و ادبیات برگزار میشود، امسال باتوجه به شرایط کرونایی بخش قابل توجهی از ارائهها در فضای مجازی اتفاق میافتد، به نظر میرسد کرونا با همه خسارتها فضای جدید برای فرهنگ و هنر به وجود آورده و آن هم استفاده از فضای مجازی برای حوزههای فرهنگ و هنر است که مرزها را درنوردیده و میتوان فعالیتهای فرهنگی و هنری را در سراسر جهان به نمایش گذاشت.
استفاده از تجربه ایران در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب
در ادامه این ارتباط زنده تصویری ایتیپول کنپلومه وزیر فرهنگ تایلند با اشاره به جشن نوروز و اشتراک فرهنگی بین دو کشور گفت: باتوجه به صحبتهای وزیر فرهنگ ایران ما نیز تلاشخواهیم کرد تا جشن نوروز را در کشور خود برگزار و از ظرفیتها و تجربههای ایران برای برگزاری نمایشگاه کتاب بهره ببریم.
برای ما شگفت آور است که در ایام شیوع ویروس کرونا و باوجود محدودیتها، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب نشان می دهد مردم ایران تا چه اندازه به کتاب علاقه مند هستند. از این رو خواستاریم کشور ایران نیز در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به ما کمک کند.
وزیر فرهنگ تایلند یادآور شد: کشور ایران آثار باستانی زیادی دارد که ۲۲ اثر آن به ثبت جهانی رسیده است. ما در همین لحظه از طرف ایرانی خواستاریم در چگونگی حفظ آثار باستانی و ثبت جهانی آن به ما کمک و تجربیات خود را منتقل کند، کشور ما در حال حاضر ۳ اثر ثبت شده جهانی دارد.
ضرورت تلاش برای شناساندن ایران به مردم تایلند با اقدامات فرهنگی
وی با اشاره به سال ۲۰۲۱ مصادف با شصت و ششمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و تایلند، خاطرنشان کرد: روابط دو کشور قدمتی ۴۰۰ ساله دارد و این نشان میدهد دو کشور مشترکات زیادی با هم دارند، با وجود این قدمت در روابط بین دو کشور مردم تایلند شناخت کاملی از ایران ندارند زیرا آنچه از ایران میدانند همان اطلاعاتی است که از غرب شنیدهاند، بنابراین با اقدامات فرهنگی میتوان اطلاعات درست و مثبت را به مردم نشان داد.
وزیر فرهنگ تایلند با اشاره به برنامههای فرهنگی این کشور برای حضور هنرمندان ایرانی در این کشور بیان کرد: قرار است در یک پروژه جشنی در یکی از شهرهای تایلند برگزار شود و هنرمندان موسیقی و بازیگران ایرانی در آن حضور پیدا کنند تا بیشتر با فرهنگ یکدیگر آشنا شویم، همچنین در پی برگزاری نشستهای علمی_دینی هستیم تا اندیشمندان مسلمان و بودا بتوانند فهم بهتری از مذهب دو کشور داشته باشند.
وراووت پونگیر آپاپانت سفیر تایلند در ایران نیز در ادامه این ارتباط زنده تصویری با بیان اینکه به دنبال برگزاری جشن تایلند در ایران هستیم، افزود: برای این امر در حال رایزنی با شهرداری تهران هستیم که پارکی را به نام تایلند نامگذاری کنند تا مناسبتهای فرهنگی تایلند در آن به نمایش در آید. البته این پروژه نیازمند حمایت وزرای فرهنگ ایران و تایلند و همچنین سفیر ایران در بانکوک است.
در ادامه علیزاده سفیر ایران در تایلند با بیان اینکه شباهتهای فرهنگی بین دو کشور زیاد است، گفت: در ۸گ فتار بودائیسم ۳ اصل آن همان کردار نیک، گفتار نیک و رفتار نیک است که در دین زرتشت به آن پرداخته و اسلام نیز آن را تایید کرده است. از برگزاری جشن نوروز در تایلند سپاسگذار هستیم و تلاش خواهیم کرد این جشن برگزار شود. در جدیدترین اقدام تفاهمنامهای با اداره اخبار تایلند امضا کردیم تا اخبار ایرانی را نیز منتشر کنند و از این طریق بتوانیم چهره واقعی ایران را به مردم تایلند نشان بدهیم.