محمد صادق معتمدیان روز سهشنبه در جمع مسوولان اداری شهرستان کاشمر و در نشست جمع بندی سفر خود به این شهرستان افزود: با توجه به شرایط حساس فشار اقتصادی و اجتماعی و تشدید کرونا ممکن است نارضایتی های اجتماعی افزایش یابد لذا باید مسوولان با احصای نارضایتیها، مطالبات به حق مردم را شناسایی و در جهت حل آنها کمک کنند و اجازه ندهند مشکلات صنفی و اجتماعی، امنیتی و مطالبات انباشته شود.
وی ادامه داد: اقلیم خراسان رضوی خشک است و در مشهد و برخی شهرها از جمله کاشمر حاشیه نشینی داریم و شاهد مهاجرت روستاییان هستیم که البته با تدابیر دولت طی ۲ سال اخیر شاهد شکل گیری مهاجرت معکوس به روستاها هستیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: سیاست دولت، تثبیت جمعیت روستایی است لذا باید هم در حوزه اشتغال و هم در حوزه زیرساختهای روستایی تمرکز کرد چرا که علیرغم توسعه عمرانی، همچنان شاهد مهاجرت از روستاها هستیم چرا که به اشتغال و توانمندسازی توجه نکرده ایم.
معتمدیان افزود:علیرغم همه مشکلات کشور، منطقه کاشمر و ترشیز پتانسیل بالایی دارد اما بخشی از مشکلات به دلیل بحران تصمیم گیری است و ما تلاش کردیم تیمهای کارشناسی در حوزه های مختلف حضور یابند و مشکلات از زبان مسوولان و مردم شناسایی و جمع بندی و نظرات اخذ شود و به اجماع برسیم زیرا مدیریت نارضایتی اجتماعی وظیفه ماست.
وی هدف از سفر خود را شناسایی ظرفیتها و مشکلات و تلاش برای رفع مشکلات و ارتقای توانمندیها عنوان کرد و افزود: تلاش می شود پروژههای نیمه تمام با سرعت در این شهرستان تکمیل شود.
او اضافه کرد: توجه به گردشگری مذهبی با توجه به وجود مزار امامزادگان سید حمزه و سید مرتضی و نیز مزار شهید مدرس و جاذبه های طبیعی در این شهرستان لازم است اما در بخش زیرساختها مشکلاتی وجود دارد که باید رفع شود از جمله باید برای احداث مراکز بومگردی با سرعت و با تخصیص تسهیلات ارزان قیمت اقدام کرد.
استاندار خراسان رضوی گفت: ظرفیتهای معدنی خوبی از جمله کروم، سنگ آهن، مس و طلا در کاشمر وجود دارد که باید بر اکتشاف آنها تمرکز کرد زیرا معدن پیشران توسعه استان است و باید روی ذخایر قطعی و شناسایی شده مطالعه کرد و از ظرفیت سازمان زمین شناسی و ردیفهای مطالعاتی ایمیدرو و هلدینگهای معدنی کمک به توسعه سرمایه گذاری معدنی یاری گرفت.
نماینده مردم کاشمر، خلیل آباد و بردسکن گفت: در منطقه ترشیز ظرفیتهای بی بدیلی داریم اما در ۱۵ قدمی شهر ۴۰۰ خانوار گاز ندارند و وضعیت نابهنجاری در منطقه حسین آباد دارند که البته قابل حل است.
حجت الاسلام جوادنیک بین افزود: ساخت جاده حدفاصل کاشمر تا شادمهر به طول انجامیده است و طی سالهای اخیر تعداد زیادی در این مسیر جان خود را از دست داده اند و باید برای تکمیل آن تسریع شود.
وی ادامه داد: پروژه هایی با پیشرفت فیزیکی ۶۰ و ۷۰ درصدی در کاشمر وجود دارند که باید برای تکمیل آنها اقدام شود و سطح درخواستهای مردم پایین است اما ما مسوولان کم کاری کرده ایم.
در سفر امروز استاندار خراسان رضوی به کاشمر ۲۸ مصوبه به تصویب رسید که اهم آنها عبارتند از : ۲ بانده کردن مسیر شادمهر - کاشمر، تصویب طرح توسعه امامزاده سید مرتضی، ایجاد تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی، تکمیل مجتمع فرهنگی و علوم قرآنی، آماده سازی مسکن مهر، اتمام پروژه فرهنگسرای شهید مدرس، تامین روشنایی مبادی ورودی، نصب گیرنده دیجیتال، ایجاد خانه های بومگردی، رفع مشکل اینترنت روستایی در برخی از روستاها، ایجاد چمن مصنوعی در تعدادی از روستاها، توسعه شهرک صنعتی کاشمر، آبرسانی به روستای گندم بر، توسعه دفاتر پست بانک روستایی، بازنگری طرح هادی روستای اسحاق آباد و تکمیل و تجهیز دبستان این روستا.