سیدعلی آقازاده عصر سه شنبه در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی، افزود: به میزانی که شرکت ملی گاز ایران سهمیه سوخت گاز نیروگاه شازند را کاهش دهد، با توجه به اینکه مجوز مصرف سوخت مازوت در این واحد افزایش نمییابد به همان اندازه تولید برق در نیروگاه کاهش مییابد.
وی ادامه داد: تمام تلاش مجموعه مدیریتی استان مرکزی جلوگیری از مصرف بیش از حد مجاز مازوت در نیروگاه شازند است تا این مهم هفته آینده به شرایط عادی برگردد و تمام سوخت این واحد گاز شود.
استاندار مرکزی اظهار داشت: میزان مصرف برق در استان مرکزی یکهزار و ۱۰۰ مگاوات است در صورتی که تمام تولید نیروگاه شازند ۹۰۰ مگاوات ارزیابی میشود و حتی در شرایط عادی ۲۰۰ مگاوات کمبود برق در استان وجود دارد که از استانهای همجوار تامین میشود، بنابراین شرکت ملی گاز باید نهایت همکاری را در حفظ سهمیه گاز این واحد نیروگاهی داشته باشد.
آقازاده بیان کرد: هفته گذشته در نشستی با مسئولان سه واحد تولیدی نیروگاه، پالایشگاه و پتروشیمی شازند مقرر شد این سه واحد یکهزار هکتار جنگلکاری در حدفاصل شازند و اراک انجام دهند تا کمی از آلودگی هوای ناشی از فعالیت آنها کاهش یابد.
وی اضافه کرد: مقرر شد یکهزار جنگلکاری موجود در این محدوده با هزینه این سه شرکت آبیاری قطرهای شود که در صورت تحقق این مهم، اقدام چشمگیری در جهت افزایش سرانه فضای سبز شازند و اراک برداشته میشود.
مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی نیز گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۱ میلیون متر مکعب گاز در استان مرکزی مصرف شد.
محمدرضا سمیعی افزود: از مجموع ۲۱ میلیون متر مکعب، ۱۱ میلیون متر مکعب در بخش خانگی، چهار و نیم میلیون متر مکعب در پالایشگاه و پتروشیمی شازند، یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب در نیروگاه شازند و بقیه در دیگر صنایع استان مصرف شده است.
استان مرکزی ۱۳ شهرستان و یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۴۰ روز کامل برای گروههای حساس، یک روز کامل برای همه گروهها و ۲۷روز نیز به صورت لحظهای ناسالم بوده است.
کیفیت هوا در یک تقسیم بندی مرتبط با سلامت انسان به ۶ دسته شامل خوب بین ۰ تا ۵۰، متوسط بین ۵۱ تا ۱۰۰، ناسالم برای گروههای حساس بین ۱۰۱ تا ۱۵۰، ناسالم بین ۱۵۱ تا ۲۰۰، بسیار ناسالم بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ و خطرناک از ۳۰۰ بالاتر تقسیم میشود.