بغداد –ایرنا- منابع خبری عراق سه شنبه شب از تماس تلفنی رییس جمهوری عراق با ولیعهد سعودی گفتند.

به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی «السومریه» عراق سه شنبه شب اعلام کرد که «برهم صالح» رییس جمهوری عراق امروز با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی تماس تلفنی گرفت.

براساس این گزارش، در این تماس تلفنی روابط بین عراق و عربستان و افق های همکاری دوجانبه و تقویت آن در زمینه های مختلف در چارچوب شورای هماهنگی عربستان و عراق مورد بررسی قرار گرفت.

جزئیات بیشتری درباره محتوی این تماس تلفنی منتشر نشده است.

دولت عراق و حکومت سعودی در طول چهارماه اخیر بر رایزنی های خود در بخش های سیاسی، اقتصادی و نظامی افزوده اند و سفرهای دوجانبه اقتصادی و نظامی بین دو کشور صورت گرفته است.

آنها همچنین در این راستا دو ماه نیم پیش گذرگاه مرزی «عرعر» در مرز عراق و عربستان را برای تبادل تجاری و اقتصادی بعد از سال‌ها گشودند.

گشوده شدن این گذرگاه و تلاش برای بازگشایی گذرگاه مرزی «الجمیمه» و نیز راه اندازی دوباره جاده ارتباطی استان نجف اشرف به مرز با عربستان در آن زمان با انتقاد گسترده ای در محافل سیاسی، امنیتی و اقتصادی عراق روبه رو شد و آنها درباره پیامدهای امنیتی، سیاسی و دینی حضور عربستان در قالب سرمایه‌گذاری در عراق و باز شدن پای سعودی ها به این کشور با توجه به سابقه بد ریاض  در برخورد با بغداد هشدار دادند و این حضور را تهدیدی برای امنیت ملی عراق دانستند.

«مهدی تقی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق روز شنبه گفت که تعدادی از تروریست های سعودی از طریق گذرگاه «عرعر» بین عربستان و عراق وارد این کشور شده اند.

وی از "نیروهای امنیتی عراق خواست تا گذرگاه عرعر را تحت کنترل خود داشته باشند و کسانی را که از طریق این گذرگاه وارد می شوند، به دقت شناسایی کنند زیرا این گذرگاه به جایی برای ورود تروریست ها و عوامل انتحاری به عراق تبدیل شده است".

عراق در سال‌های پس از حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی، همواره قربانی عملیات تروریست‌های سعودی بوده که با ورود به عراق به کشتار مردم این کشور اقدام می‌کردند.

برخی کارشناسان امنیتی عراقی می‌گویند که دستکم ۱۵ هزار تروریست وابسته به سعودی انواع جنایت تروریستی را در عراق مرتکب شدند و ۵ هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در این کشور منفجر کردند.

به گفته این کارشناسان، عربستان سعودی تروریست‌ها را اعزام و یا دستکم چشم خود را به روی گسیل شدن آنها به عراق بست. ریاض تاکنون از خانواده‌های قربانیان عراقی حملات تروریست‌های اتباع این کشور عذرخواهی نکرده و غرامت نپرداخته است.

شهر بغداد بعد از آرامشی طولانی بار دیگر پنجشنبه گذشته شاهد دو انفجار تروریستی همزمان بود. این انفجارهای انتحاری در میدان الطیران در مرکز شهر پایتخت عراق  با استفاده از کمربند انفجاری روی داد و به جان باختن ۳۲ عراقی و زخمی شدن ۱۱۰ نفر دیگر منجر شد.

وقوع این انفجارها با موج محکومیت‌های داخلی و بین المللی روبه رو شد و گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت.

شنبه شب نیز عناصر گروه تروریستی داعش به نیروهای تیپ ۲۲ سازمان الحشد الشعبی در اطراف ناحیه العیث در منطقه حمرین در استان صلاح الدین ۱۱ نیروی سازمان الحشد الشعبی از جمله «حسین سعیدان گاطع ابو علیاء الحسیناوی» فرمانده گردان سوم تیپ ۲۲ شهید و ۱۲ نفر دیگر زخمی از این نیروها شدند.

در پی این حملات تروریستی، درخواست های مردم و شماری از مسئولان، احزاب و جریان های عراقی  برای اعدام هزاران تروریست زندانی در عراق افزایش یافته است اما رسانه های سعودی طی دو روز اخیر به طور همزمان در اخبار و گزارش های خود به انتقاد از این درخواست ها و حمایت ضمنی از تروریست ها پرداخته اند.

عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی «داعش» را اعلام کرد، اما عناصر و هسته‌های پراکنده این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استان‌های «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاح‌الدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.

نیروهای امنیتی عراق برای پاکسازی کامل این مناطق از وجود عناصر تروریستی تلاش می‌کنند.

اخیرا نگرانی‌ها در زمینه بازسازی ساختار داعش از سوی آمریکا با کمک هم پیمانان منطقه ای این کشور در سایه تحرکات مشکوک آمریکایی در مرز سوریه و عراق - افزایش یافته و از همین رو، درخواست‌ها در عراق برای پایان بخشیدن به حضور نظامی آمریکا در این کشور بیشتر شده است.