سیدضیاء موسوی نیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تکمیل و بهره برداری از این پروژه های عمرانی ۱۵ میلیارد تومان هزینه میشود.
وی اظهار داشت: این پروژه ها شامل احداث، مرمت و نگهداری راههای عشایری، آبرسانی به کانون های عشایری و آبرسانی سیار، بهسازی چشمه و احداث آبشخور دامی، احداث کانال آب کشاورزی، حمل سوخت به مناطق عشایری و احداث جایگاه سوخت فسیلی است.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه ها در راستای ارتقای شاخص های برخورداری با هدف کاهش فاصله بین شاخصها در جامعه عشایری نسبت به جوامع شهری و روستایی انجام میشوند.
مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: با هدف ایجاد اشتغال پایدار و بهبود وضعیت معیشتی عشایر استان حدود ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی برای پرواربندی، کشت گیاهان دارویی و تهیه نهاده های دامی بین عشایر و شرکت های تعاونی آنها در حال جذب است.
موسوی نیا اظهار داشت: همچنین همزمان با ایام دهه فجر، هفت پروژه با اعتبار سه میلیارد تومان در مناطق عشایری استان افتتاح خواهد شد و ۳۲۱ خانوار از مزایای آن بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: این طرحها شامل آبرسانی به کانون های عشایری "ورکو" بخش کاکاوند دلفان با یک ایستگاه پمپاژ، سه کیلومتر خط انتقال و هفت مخزن، "سوکه" بخش پاپی خرمآباد با ٢ کیلومتر خط انتقال، "خارزار" بخش پاپی خرمآباد با ٣٠ کیلومتر خط انتقال و "میوک دار خاتون و خانی" بخش پاپی با پنج کیلومتر خط انتقال هستند.
وی گفت: منبع ذخیره آب شرب "باکبود و صفرآباد" و " سران " در الیگودرز هرکدام با چهار کیلومتر خط انتقال و تکمیل کانال کشاورزی "چکان ززو ماهرو" الیگودرز با اجرا و بازسازی ٨٠٠ متر نیز از دیگر طرح های امور عشایری لرستان در هفته دولت به شمار می روند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر جامعه عشایری لرستان بیش از ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار با جمعیتی معادل ۸۳ هزار و ۶۹۰ نفر است که در ۱۴ ایل و ۱۵ طایفه مستقل سازمان یافته هستند و با داشتن یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی سالانه ۲۵ درصد از پروتئین مورد نیاز استان را تامین می کند.
موسوی نیا افزود: تولیدات سالانه عشایر استان شامل ۱۲ هزارتن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تن شیر، یک هزار و ۳۲ تن پشم، ۱۸ تن عسل، ۱۷ تن روغن حیوانی، ۶۳۰ تن پرورش ماهی سردآبی ، ۱۵ هزار و ۵۵۷ تن گندم، ۱۵ هزار و ۵۲۳ تن جو، پنج هزار و ۳۲ تن حبوبات، هفت هزار و ۴۶۰ تن صیفی جات و همچنین پنج درصد صنایع دستی استان است.
وی اضافه کرد: عشایر لرستان، مالکیت ۸۵ هزار هکتار از اراضی و یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات استان را در اختیار دارند.