بندرعباس- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از قرنطینه کامل سه روستا در غرب استان در شهرستان های بندرلنگه و پارسیان به دلیل افزایش موارد مثبت کرونا در این روستاها خبر داد.

دکتر محمود حسین پور روز چهارشنبه در گفت وگوبا ایرنا افزود: این روستاها شامل روستای مراغ و بستانه در بندرلنگه و روستای عمانی در پارسیان است که دو روستای اول یک هفته و روستای عمانی به مدت دو هفته قرنطینه می شود.

وی افزود: قرنطینه این روستاها با توجه به افزایش موارد مثبت ابتلا به کرونا در این مناطق و به منظور پیشگیری از شیوع کووید ۱۹ در استان با تصمیم ستاد مقابله با کرونا انجام شده است.

حسین پور تصریح کرد: در یکی از این روستاها در یک روز از ۲۵ تست انجام شده ۹ مورد مثبت بوده که رقم بسیار بالایی بوده و زنگ خطر جدی برای اوج گیری کرونا است.

این مقام مسوول عمده دلیل افزایش موارد مثبت کرونا در این مناطق را برگزاری تجمع و دورهمی های خانوادگی و بی توجهی در رعایت پروتکلهای بهداشتی عنوان کرد.

حسین پور ابراز داشت: در روستای عمانی شهرستان پارسیان سه نفر مبتلا به کرونا از عسلویه وارد این روستا شدند که به دلیل رعایت نکردن قرنطینه خانگی و شرکت در دورهمی های خانوادگی موجب انتشار این ویروس شدند.

وی با اشاره به انجام تست های تشخیص سریع کرونا در مناطق روستایی با احتمال آلودگی بالا، گفت: شناسایی افراد بدون علامت از رویکرد های مهم معاونت بهداشتی دانشگاه است و یکی از اقدامات در همین راستا افزایش نمونه گیری در کانون های بیماری به صورت وسیع است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص تعطیلی اردوی تیم ملی والیبال ساحلی در بندرخمیر نیز گفت: به دنبال انجام تست در میان حاضران در این اردو، چهار نفر مثبت اعلام شدند و با تصمیم شبکه بهداشت و به منظور پیشگیری از شیوع بیشتر این ویروس، تصمیم به تعطیلی این اردو با هماهنگی دستگاه های مربوط گرفته شد.

شهرستان های بندرلنگه در ۲۴۰ کیلومتری ، پارسیان در ۴۰۰ کیلومتری و بندرخمیر در ۷۰ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شدند و براساس آمارهای اعلام شده، ۹۹۳ نفر در استان هرمزگان از ابتدای شیوع کووید ۱۹ تا هفتم بهمن ماه به دلیل ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست دادند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۰۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،انگلیس، ایتالیا، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.