شیراز- ایرنا- رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز عنوان کرد: مرکز مطالعات راهبردی خلیج فارس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز ، همایش "خلیج فارس و سواحل مکران در آستانه قرن ۱۵ خورشیدی؛ امنیت و توسعه پایدار" را در سال ۱۴۰۰ برگزار خواهد کرد.

ابراهیم عباسی چهارشنبه در گفت ‌و گو با ایرنا با اشاره به اهمیت استان‌های جنوبی کشور در زمینه امنیت و توسعه پایدار  ابراز داشت: این همایش بر آن است با شناخت خلیج فارس و سواحل مکران، توان سخت‌افزاری و نرم‌افزاری استان‌های جنوبی را در ایجاد امنیت و توسعه ظرفیت‌سنجی کند.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز هدف دیگر از برگزاری این همایش را بررسی تعاملات سیاسی و اقتصادی استان‌های جنوبی با کشورهای حاشیه خلیج فارس و سواحل مکران برشمرد و افزود: زمینه‌ها و فرصت‌های ارتقای امنیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی استان‌های جنوبی، نقش پشتیبانی دفاعی‌نظامی استان‌های جنوبی، تحولات نظام سکونتگاهی در سواحل جنوب و پسکرانه‌ها در امنیت و توسعه پایدار از دیگر موضوعاتی است که ضروری است درباره آن‌ها پژوهش‌هایی ارائه شود.

وی مهلت ارسال چکیده مقالات را ۳۰‌ام بهمن‌ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد و گفت: نتیجه داوری چکیده مقالام سوم اسفندماه اعلام خواهد شد و پس از آن پژوهشگران فرصت دارند تا سوم اسفندماه ۱۳۹۹ متن کامل مقاله را ارسال کنند.

عباسی اظهار کرد: آخرین مهلت ارسال مقالات کامل ۲۸ اسفندماه خواهد بود و نتایج داوری‌ها تا ۲۰‌ام فروردین‌ماه ۱۴۰۰ اعلام می‌شود و در نهایت، همایش به‌صورت مجازی در ۱۰‌ام اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

استاد دانشگاه شیراز در ادامه به معرفی راه‌های ارسال مقالات پرداخت و گفت که علاقه‌مندان، صاحب‌نظران و پژوهشگران می‌توانند مقالات خود را به نشانی پست الکترونیک همایش به آدرس  cpg@shirazu.ac.ir یا به آدرس دبیرخانه به نشانی شیراز، میدان ارم، دانشگاه شیراز، دانشکده حقوق، طبقه همکف، اتاق۱۳۷  ارسال کنند.

مَکْران یا مُکْران یا مِکْران نامی است که به مناطق جنوبی و بخشی از مناطق مرکزی بلوچستان گفته می شد که هنوز هم این نام رواج دارد.

مرکز مطالعات راهبردی خلیج فارس در اردیبهشت سال ۱۳۹۳ به مناسبت روز ملی خلیج فارس در دانشگاه شیراز افتتاح شد. این مرکز با توجه به اهمیت حوزه خلیج فارس در استراتژی منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و همجواری و مراودت گسترده استان های جنوبی کشور، به منظور شناخت علمی منطقه تشکیل شد تا با بررسی علمی منطقه در ابعاد سیاسی، اقتصادی، تجاری، اجتماعی و حقوقی زمینه گسترش روابط و همگرایی منطقه ای را افزایش دهد.
انجام پژوهش های بنیادین و کاربردی در حوزه های گوناگون منطقه، انجام مطالعات و تحقیقات در خصوص شناخت و ارزیابی تهدیدات و فرصت های نظام جمهوری اسلامی ایران و استان های جنوبی کشور در منطقه، پیشنهاد سیاست های کاربردی منطقه ای منتج از پژوهش های بنیادین و کاربردی، تحقیق و بررسی و تجزیه و تحلیل فرآیندهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی در منطقه در قالب آینده پژوهی مسائل منطقه، ایجاد ارتباط و همکاری با مراکز آموزشی و پژوهشی مشابه در داخل و خارج از کشور، برگزاری کنفرانس ها، سمینارها و کارگاه های آموزشی مربوط به پژوهش های استراتژیک و ایجاد مرکز اطلاع رسانی در حوزه منطقه و جنوب کشور از اهداف راه اندازی این مرکز به شمار می رود.