جواد هدایتی روز چهارشنبه در جلسه ویدئوکنفرانسی بررسی مسائل و مشکلات موجود و اتخاذ تصمیمات لازم در روند فعالیت شرکتهای سرمایه گذار مستقر در پایانه مرزی تمرچین افزود: ممنوعیت حمل یکسره بار توسط طرف مقابل در مرز، محدودیت های جغرافیایی منطقه، تجمع در نقطه صفر مرزی و تداخل های متعدد در ورودی و خروجی از مهمترین مشکلات این مرز است.
وی اضافه کرد: ساماندهی پایانه مرزی تمرچین در افق کوتاه مدت و بلند مدت قابل انجام است که در برنامه کوتاه مدت نیازمند همکاری و هماهنگی تمام دستگاهها و ساماندهی وضع موجود هستیم.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بیان کرد: در برنامه بلند مدت ایجاد محور لجستیک و پس کرانه ای شدن فعالیت های خدماتی در دستور کار است که باید تمام ملاحظات حقوقی و شفاف سازی اقدامات در آن رعایت شوود.
مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکل در معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی نیز در این جلسه با بیان اینکه افزایش توقف های مرزی بستر فساد و بی قانونی را فراهم می کند، ادامه داد: تدوین طرحی برای ساماندهی، عدم تجمع، برقراری تردد آسان و نیز جلوگیری از قاچاق سوخت در دست اقدام است که در قالب آن تست ها در مرکز استان انجام و محموله به صورت پلمپ به مرز ارسال می شود.
امین ترفع افزود: ارگانهای مرتبط باید تمام امور خدماتی و رفاهی مرزی را بدون ملاحظات و با عدالت کامل به مردم بومی منطقه واگذار کنند و دولت فقط نقش حاکمیتی و نظارتی داشته باشد.
به گزارش ایرنا، مرز تمرچین از مرزهای با بیشترین میزان تجارت بین المللی در آذربایجان غربی است و سالانه صدها میلیون دلار کالا از این مرز مبادله می شود.
این مرز در جنوب آذربایجان غربی و در شهرستان پیرانشهر قرار داشته و هم مرز با شمال عراق است.
آذربایجان غربی پنج مرز رسمی شامل بازرگان، سرو و رازی در مرز ترکیه، صنم بلاغی پلدشت در مرز نخجوان و تمرچین پیرانشهر در مرز شمال عراق دارد.