به گزارش ایرنا، عبدالله بحرالعلومی روز چهارشنبه در نشستی خبری به کاهش نشاط اجتماعی اشاره کرد و گفت: فرهنگ ایرانی در گذشته با وجود مشکلاتی که وجود داشت، از جمله پشت سر گذاشتن هشت سال جنگ تحمیلی با نشاط بود اما به تدریج تهاجم فرهنگی و تحمیل سبک زندگی غربی، چشم و همچشمیها و بیتوجهی به حفظ فرهنگ بومی موجب بروز شرایط کنونی شد.
وی افزود: اگر دقت بیشتری به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری و تحقق شعارها صورت میگرفت، میتوانست جامعه را از بسیاری مسائل و آسیبها دور نگه دارد اما موضوع مورد غفلت قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل بیان کرد: زندگی در دنیای معاصر از سویی تحت تاثیر فضای مجازی قرار گرفته که برخی مشکلات خاص خود را دارد اما از سوی دیگر فرصتهای نوینی را هم فراهم کرده است.
وی با اشاره به اعمال محدودیتها در نتیجه شیوع ویروس کرونا اضافه کرد: محدودیتها و کم شدن ارتباط بین انسانی در نتیجه این شرایط مشکلاتی را در بحث نشاط اجتماعی ایجاد کرده اما استفاده از ظرفیت فضای مجازی تا حدودی ارتباط از راه دور را تسهیل کرده است.
بحرالعلومی اظهارکرد: اگرچه مراجعه مدام به فضای مجازی در محیط خانه تا حدودی افراد خانواده را از هم دور میکند اما اگر بتوانیم مدیریت درستی اعمال و آفتها را کم کنیم، فضای مجازی بیشتر از شرایط کنونی مفید و موثر واقع خواهد شد.
وی تاکید کرد: فضای مجازی تنها آسیب نیست و ظرفیتهای زیادی دارد که با استفاده از تولید محتوا تحت پویشهای موثر میتوان به موضوع جهتدهی کرد تا دستاوردهای مثبتی را در سطح جامعه شاهد باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: در همین راستا پویش اجتماعی و فرهنگی افزایش امید و نشاط اجتماعی در قالب مقاله، شعر، داستانک، عکس، پوستر، اینفوگرافی، موشنگرافی، فیلم کوتاه و پویانمایی با موضوعهای آداب و سنن اقوام و جامعه ایرانی برگزار میشود و اثرهای برگزیده مورد تقدیر قرار میگیرند.
وی بیان کرد: اگرچه جایزهها برابر ارزش فعالیتها نخواهد بود اما بهانهای است برای ارزشگذاری و قدردانی از اهتمام افراد به نوآوریها و نمایش دادن بیشتر تولیدات و اینکه فتح بابی برای استفاده بیشتر از ظرفیت فضای مجازی باشد.
معاون امور هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز اظهار کرد: کارهای تولیدی در این پویش در بستری تجمیع و از سوی موسسههای فرهنگی و همچنین صفحههای با بیش از پنج هزار دنبالکننده در فضای مجازی مجازی بازنشر خواهد شد.
غریب منوچهری اضافه کرد: هشتگهایی نیز با عنوان نشاط اقوام ایرانی، امید، نشاط اجتماعی و نشاط ایرانی در این راستا ایجاد شده است که علاقهمندان میتوانند محتواهای تولیدی خود را در قالب آنها به صورت خودجوش بازنشر کنند.
به گفته وی، علاقهمندان تا پایان بهمنماه برای شرکت در پویش استانی افزایش امید و نشاط اجتماعی فرصت خواهند داشت و ۱۲ اسفندماه اختتامیه پویش خواهد بود.