تهران - ایرنا - رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا گفت: حدود ۹۰۰ تن انواع مواد مخدر تا کنون توسط غیورمردان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی کشف و از ورود آن به بازار مصرف جلوگیری شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری پلیس، سردار مجید کریمی روز چهارشنبه در مراسم افتتاح سراسری مراکز جامع درمان و بازتوانی معتادان در ٢٤ استان کشور با اشاره به اینکه اعتیاد مهم ترین آسیب اجتماعی در کشور است، افزود: پیش از این مبارزه با مواد مخدر به صورت قهری و برخوردهای پلیسی انجام می شدند اما این روزها شاهد هستیم در همه عرصه ها از پیشگیری تا درمان و صیانت در حوزه اعتیاد، دستگاه های مختلف سهم خود را ایفا می کنند و نقش موثر و پررنگی در مبارزه با این بلیه شوم دارند.

وی ادامه داد: برخورد با قاچاق مواد مخدر نخستین وظیفه پلیس است که از نقطه صفر مرزی آغاز و تا شهرها و جاده های مواصلاتی ادامه می یابد. پلیس از دسترسی آسان به مواد مخدر، جلوگیری می کند هرچند همچنان با مشکلاتی  مواجه هستیم و درصدد برطرف کردن مشکلات موجود با کمک تمام دستگاه ها با حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر و دولت هستیم.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اظهار داشت: جمع آوری معتادان همیشه جزء دغدغه ها و مطالبات مردم بوده که واقعا هم به حق هست؛ برخی از نقاط شهری متاسفانه به عنوان نقاط آلوده مطرح است که مصرف و توزیع مواد مخدر در این اماکن انجام می شود. با حمایت های قوه قضائیه و پیگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر، قانون جدید در دست پیگیری و تدوین است که امیدواریم بعد از تصویب این قانون، بخش زیادی از این مسائل و مشکلات در حوزه معتادان و خرده فروشان مواد مخدر حل شود.

سردار کریمی افزود: آنچه که به عنوان دغدغه مطرح است و باید توجه بیشتری به آن شود، حمایت از خانواده آسیب دیده است؛ آن‌هایی که سرپرست خانواده هستند به عنوان مجرم مواد مخدر در زندان به سر می برند یا به عنوان معتاد در گوشه خیابان رها یا در مراکز بهزیستی در حال درمان هستند.

وی تاکید کرد: باید برنامه های ویژه ای برای این خانواده ها در نظر گرفته شود هرچند که سازمان بهزیستی، کارهایی در این زمینه انجام داده است؛ حرفه آموزی و کارآموزی نیز نقش مهمی در این حوزه دارد و باید برای صیانت بعد از خروج از زندان تدابیری اندیشیده شود تا افرادی که با هزینه های گزاف از بیت المال درمان و پاک می شوند بلافاصله بعد از خروج از اعتیاد به دامان اعتیاد بازنگردند.

پیشگیری از اعتیاد با کار فرهنگی اتفاق می افتد

محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: ما هم معتقدیم که معتاد بیمار است اما بیماری است که خودش به سمت بیماری رفته و بیمار شدن را انتخاب کرده است.  انجام فعالیت‌های نوگرایانه در حوزه اعتیاد و درمان معتادان کار سخت و شگرفی است که امروز به کمک همفکری و به کارگیری اندیشه نخبگان و جوانان فرهیخته محقق شده است.

وی افزود: امروز در قالب مراکز اندیشه ورزی شاهد انجام کارهای بزرگی هستیم و آقای قبادی دانا در دوره حضورش در بهزیستی توانسته است نوآوری‌های بزرگی در حوزه‌های عملکردی داشته باشد.  موضوع فعالیت‌های سازمان بهزیستی و پیگیری مسائل مربوط به حوزه آسیب‌های اجتماعی تنها با فعالیت یک سازمان مثل بهزیستی ممکن نخواهد بود بلکه هماهنگی با همه قوا را می‌طلبد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: باید از حضور همه آحاد ملت برای حل مسائل اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی کمک گرفت و هیچ دستگاه و نهادی نیست که نقش آفرین نباشد. مساله اعتیاد مساله پراهمیتی است و در بین همه آسیب‌های اجتماعی جز آسیب‌های پنجگانه است. در فرمایشات مقام معظم رهبری موضوع اعتیاد به عنوان یک مسئله مهم و یک تهدید مورد توجه قرار گرفته است.

تشکر از ناجا و دستگاه قضا در مقابله با مواد مخدر

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: باید در حوزه مواد مخدر در همه شئون از جمله مبارزه با باندهای قاچاق و خرده فروشان و سایر حوزه‌ها مانند ساخت و تولید مواد مخدر نوآورانه جلوگیری کرد. امروز خوشبختانه دستگاه قضائی برخورد بی امانی با این مجرمان دارد که جا دارد از دستگاه قضائی و نیروی انتظامی تشکر ویژه کرد.

شریعتمداری خاطرنشان کرد: در کشورهای همسایه ما در حوزه تولید شاهد اقداماتی هستیم که باید به کمک مسئولان دستگاه دیپلماسی نسبت به این موضوع با کشورهای همسایه رایزنی و صحبت شود.  باید به مقوله پیشگیری توجه کرد و این موضوع با یک کار فرهنگی عمیق رخ خواهد داد. امروز هنوز مشخص نیست که پدیده اعتیاد یک موضوع اقتصادی است یا اجتماعی و فرهنگی. بلکه یک پدیده کمپلکس است.

وی افزود: باید مردم نسبت به خطر و آسیب‌های اعتیاد آشنا شوند. اگر موضوع اعتیاد در کشور یک موضوع عادی قلمداد شود هیچ موفقیتی در حوزه پیشگیری از اعتیاد پیدا نخواهیم کرد.

شربعتمداری گفت: موضوع درمان معتاد حتماً باید به صورت خانواده محور باشد زیرا امروز تجربه به ما ثابت کرده است که بدون مداخله خانواده درمان فرد کامل نخواهد بود.  ما باید به جای سری دوزی در حوزه درمان معتادان لباس تک دوز و مشخصاً برای یک نفر بدوزیم و نسخه واحد دیگر معنا نخواهد داشت.

وی ادامه داد: درست است که معتاد یک فرد بیمار است اما بیماری که خودش به سراغ بیماری رفته است. شاید فرد معتاد بیکار شود اما این موضوع قطعی نیست که فرد بیکار حتما معتاد شود.  بازگشت فرد معتاد به جامعه الزامی است اما این اقدام بدون توجه به حوزه حرفه آموزی میسر نخواهد بود و باید برای بازگشت به حوزه اشتغال فکر بکری کرد.  رهبر معظم انقلاب فرمودند باید با فرد معتاد و خانواه وی به صورت مهربانانه رفتار کرد. رفتار بد با فرد معتاد او را به پرتگاه بیشتر می‌کشاند.

وی افزود: متاسفانه وقتی به زندگی برخی معتادان نگاه می‌کنیم می‌بینیم این افراد صاحبان هنر یا حرفه بودند اما اعتماد به نفس خود را از دست داده اند.  باید این هنرها در میان این افراد شناسایی شود و کمک کرد که اعتماد به نفس خود را به دست آورند تا بتوانند به دامن جامعه بازگردند.