اردبیل - ایرنا - رئیس ستاد اقامه نماز گفت: ایجاد تحول در خانه، مدرسه، مسجد و جذب نوجوانان و جوانان به عبادت خداوند و پیوستن به صفوف اقامه نماز جماعت یکی از زیرساخت‌های تمدن نوین اسلامی است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام محسن قرائتی روز چهارشنبه در پیامی به چهارمین اجلاس استانی نماز در اردبیل با شعار پیوند خانه، مدرسه، مسجد و نماز که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، اظهار کرد: پرورش نسل نو با نگاه و منش توحیدی، آراستن آنان به اخلاق و فضایل معنوی و برانگیختن آینده‌سازان برای عمل به احکام نورانی اسلامی زمینه‌ساز شکوفایی امت واحده و افق‌های جدید در رشد و تعالی انسان معاصر است. 

وی افزود: جهان امروز از مادی‌گرایی به سطوح آمده است و در راه پیدا کردن یک سرپناه معنوی و انسانی تکاپو می‌کند؛ باز کردن درب مسجد، ترویج معارف نماز، قرآن کریم و اهل بیت (ع) عالی‌ترین پناهگاه و زیباترین مامن برای جویندگان راه نجات و سعادت است.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: نظریه‌پردازانی مانند فوکویاما که تا دیروز از پایان تاریخ و بی‌همتا بودن لیبرال دموکراسی سخن می‌گفتند، امروز با مشاهده فروپاشیدن لیبرال دموکراسی در آمریکا بر مرگ ساختارهای سیاسی و اقتصادی آن گواهی می‌دهند و برای رهایی بشریت از بحران، سردرگمی و آشفتگی‌های کنونی به چاره‌اندیشی روی آورده‌اند.

وی تاکید کرد: آنان باید بدانند که اسلام برتر است، بالادست آن مکتب و دینی وجود ندارد، درمان آلام جوامع انسانی در همین دین الهی است و باید منتظر نور خورشید توحید در آسمان  فرهنگ و اندیشه جهانی باشند.

حجت‌الاسلام قرائتی گفت: یکی از مهم‌ترین رسالت‌های ما بازخوانی نقشه‌های فرهنگی، تربیتی و دینی خانه، مدرسه و مسجد است و ایجاد ارتباط دوجانبه بین مسجدها و مدرسه‌ها و داد و ستد فکری بین این ۲ نهاد با حمایت پدران، مادران، معلمان، مربیان علوم تربیتی و مدیران مدارس پشتوانه‌ای برای رشد متوازن شخصیت کودکان و نوجوانان این مرز و بوم ایرانی و اسلامی است.

وی ادامه داد: اگر مدرسه‌ها، مسجدها و خانه‌ها به حال خود رها شوند، بیگانگان بذر بی‌مبالاتی در سرزمین متحدالفکر و منش فرزندان ما می‌کارند و در آینده بحران‌های اخلاقی درو می‌کنند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور اضافه کرد: مدیر مدرسه، مربی امور تربیتی، پدر و مادر و امام مسجد باید با خردمندی بذر توحید در مزرعه شخصیت دانش‌آموزان بکارند و چشم امید به درخشش آنان در آینده داشته باشند.

وی بیان کرد: شایسته است مدیران تراز اول استان روی موضوع حیاتی تعامل خانه، مدرسه و مسجد با محوریت نماز وقت کافی بگذارند و با تشکیل کارگروه‌هایی متشکل از متفکران و صاحب‌نظران مبانی تعامل را شناسایی و با برنامه‌ریزی، راه را برای تداوم این پیوند مقدس هموار کنند.

حجت‌الاسلام قرائتی افزود: اگر امروز به تعلیم و تربیت دینی و رشد اخلاقی نونهالان و نوجوانان توجهی نکنیم، فردا به ناچار باید سرمایه‌های هنگفتی برای درمان دردهای اجتماعی و بحران‌های فرهنگی هزینه کنیم.

به گفته وی، آینده متعلق به کسانی است که آن را می‌سازند، نه اینکه در انتظار رخدادها بنشینند؛ از این رو ساختن آینده نسل نو مستلزم آفت‌شناسی، برنامه‌ریزی و افق‌آفرینی فرهنگی است.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور اظهار کرد: عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری، پرچمدار اقامه نماز بهترین راهکار برای ترویج و تعمیق معارف این فریضه الهی در مدارس کشور است و تشکیل منظم شورای نماز در استانداری و فرمانداری‌های تابعه، فعال کردن هیات‌های اندیشه‌ورز در مدارس، روی آوردن امامان جماعت مساجد به مدارس و استقبال از حضور آینده‌سازان نویدبخش تحولی بایسته در ایجاد ارتباط فعال بین خانه، مدرسه و مسجد است.

نماز بزرگترین مدرسه تربیت یا اصلاح انسان است

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه اردبیل نیز گفت: فرزندان تا ۱۸ سالگی تربیت‌پذیر هستند و از این رو دین بزرگی بر گردن پدر و مادر است که فرزند خود را خوب تربیت کنند و در محیطی مناسب پرورش دهند، زیرا در شالوده روحی و فکری کودک اثرگذار است و از سویی فرزندان امتداد و نشان دهنده شخصیت و قدرت روحی پدر و مادر هستند.

آیت‌الله سید حسن عاملی با اشاره به اینکه تربیت فرزندان در دوره معاصر پیچیده‌تر شده است، افزود: مطالب گوناگونی که امروزه در مدرسه، جامعه و فضای مجازی بیان می‌شود مانند مواد غذایی گوناگونی است که درون ظرف روحی کودک ریخته می‌شود و باید مراقبت بیشتری صورت گیرد.

وی بیان کرد: برای ادای این دین خداوند به کمک انسان آمده و نماز بزرگترین مدرسه‌ای است که می‌تواند انسان را تربیت یا اصلاح کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل اضافه کرد: این عالم صاحب دارد، همه ذرات هستی دارای شعور هستند و نماز به عنوان تکلیف و حق بزرگی بر گردن انسان، ادای ادب عبودیت است که قدرت روحی و شخصیتی انسان را ارتقا می‌دهد، بلا و شر را دور می‌کند و به باطن فرد نورانیت می‌بخشد.

وی اظهار کرد: نماز ایستادن و کرنش در برابر قدرتی مطلق است که به انسان آرامش می‌دهد و قدرتی دارد که می‌تواند انسان را از فحشا و منکر دور نگه دارد و به وسیله آن به حقیقت جهان برساند.

ضرورت استفاده از ظرفیت ها برای معرفی برکات نماز

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اردبیل هم در این اجلاس گفت: باید از تمام ظرفیت‌های موجود برای معرفی برکات نماز به جوانان و نوجوانان استفاده شود.

یعثوب نژاد محمد  بیان کرد: تقویت باورها و شناساندن ارزش‌های نماز به جوانان و نوجوانان از جمله مهم‌ترین رسالت فعالان فرهنگی و از اهداف اجلاس نماز در استان‌ها است.

وی بیان کرد: تلاش برای شناسایی کاستی‌ها ، موانع و ضعف‌های موجود در زمینه اقامه نماز در استان ها از دیگر اهداف اجلاس استانی نماز است.

نژاد محمد از انجام پژوهش‌های مختلف با محوریت نماز از سوی محققان استان خبر داد و گفت: در این پزوهش‌ها نگرش جوانان و نوجوانان به نماز مطالعه و مورد بررسی قرار می گیرد.

وی در ادامه به ریشه فطری نماز و عبادت در وجود انسان‌ها اشاره کرد و افزود: نماز در بین همه پیروان ادیان نقش و اهمیت ویژه ای داشته و موجب رشد و اعتلای نفسانی و روحانی در انسان ها می شود.

۲۳۹ نشست و کلاس آموزشی مرتبط با نماز در اردبیل برگزار شد

مدیر ستاد اقامه نماز استان اردبیل هم در ادامه تشریح کرد: این ستاد در سه محور آموزشی، فرهنگی، نظارت و ارزیابی فعالیت دارد که در بحث آموزشی و فرهنگی سال گذشته بیش از ۲۱۵ نشست معارف نماز با جمعیت افزون بر هشت هزار و ۲۰۰ نفر، هفت دوره آموزشی در قالب تشکیل ۲۴ کلاس با جمعیت یک هزار و ۱۳۷ نفر از جمله معلمان پایه سوم ابتدایی، پایه دهم متوسطه، مربیان مهدکودک‌ها و سایر فعالان نماز برگزار کرد.

الله‌شکر عبدی افزود: ارزیابی ۷۴ دستگاه نیز در حوزه نظارت صورت گرفت که ۶ دستگاه شایسته تقدیر ویژه و ۲۳ دستگاه شایسته تقدیر شناخته شدند و ۳۶ دستگاه نیز شرایط قابل قبولی داشتند اما سایر دستگاه‌ها قابل تذکر بودند که امید می‌رود با اهتمام بیشتر شرایط‌شان ارتقا یابد.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا بیان کرد: فعالیت‌های ستاد اقامه نماز به منظور رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در فضای مجازی صورت گرفت و از جمله ۲۶ کلاس با حضور یک هزار نفر برگزار و برنامه‌هایی با همکاری صدا و سیما و سایر دستگاه‌های فرهنگی با ۱۹ هزار نفر مخاطب پخش شد.

به گزارش ایرنا، ۲ نفر از دانش‌آموزان ، ۲ از نفر مدیران و معلمان فعال نمازی، همچنین ۲ نفر از مدیران‌کل دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل و برگزیدگان فراخوان اجلاس در ادامه  با اهدای لوحی تقدیر شدند.