تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۷

سنندج - ایرنا - هرساله در چنین روزهایی مدارس دانش‌آموزان را برای سفر به سرزمین نور و گردش در مناطق و یادمان‌های عملیاتی آماده می‌کرد، اما امسال بواسطه کرونا این سفر زیارتی در کردستان نیز به سمت وسوی مجازی سوق داده شد.

به گزارش ایرنا، کرونا که آمد، چمدان‌های سفر بسته نشده باز شد، خانواده‌ها گردش و سیر و سفرهای خود را برای بعد از کرونا گذاشتند غافل از اینکه این مهمان ناخوانده حالاحالاها قصد رفتن ندارد.

بسیاری از خانواده‌ها با شرایط موجود کنار آمده و از خیر سفر گذشتند اما بودند کسانی که بیشتر از چند ماه دوام نیاوردند و راه سفر را در پیش گرفتند و همین سفرها موجب قرمز شدن وضعیت کرونا در بسیاری از استان‌های کشور از جمله کردستان شد .

در این میان سفر هرساله دانش‌آموزان به سرزمین نور و بازدید از مناطق عملیاتی کشور نیز تحت تاثیر این ویروس منحوس قرار گرفت و مسوولان آموزش و پرورش امید داشتند بتوانند مقدمات این سفر زیارتی را مثل هرسال فراهم کنند و برنامه‌ریزی‌هایی را نیز در این زمینه انجام دادند.

اما شرایط موجود وعدم قطعیت و ناپایداری شرایط  و ضرورت پیشگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا در کشور برنامه‌ریزی‌ برای این سفر را به سمت و سوی دیگری برد و مسوولان را برآن داشت تا سفر زیارتی دانش‌آموزان همانند سایر برنامه‌های عرصه و تعلیم و تربیت به سمت مجازی سوق داده شود.

براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده اردوی کاروان‌های راهیان نور دانش‌آموزی امسال در کل کشور و به تبع آن در استان کردستان مجازی شده و به نوعی قرار است دانش‌آموزان امسال گردش مجازی در مناطق عملیاتی داشته باشند.

زیارت مجازی حدود ۲۰ هزار دانش‌آموز کردستانی

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال شیوع ویروس کرونا مانع سفرحقیقی به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس و حضور فیزیکی دانش‌آموزان در این مناطق شده اما با ابتکاری نو بستراعزام دانش‌آموزان درقالب راهیان نوربا مشارکت سپاه و آموزش و پرورش فراهم شده است.

حجت‌الله نریمانی افزود: دراین راستا کانال راهیان نور دانش‌آموزان استان کردستان در شبکه شاد به آدرس https://shad.ir/rahyannoorkurd ایجاد شده و دانش آموزان جامعه هدف ما( مقطع متوسطه اول و دوم) می‌توانند با عضویت در این کانال، سفر مجازی به مناطق عملیاتی داشته باشند.

وی یادآور شد: دراین کانال محتواهای الکترونیکی که در زمینه دوران دفاع مقدس، شهدا، مناطق عملیاتی ، معرفی شهدای شاخص استانی و کشوری تدوین خواهد شد، بارگذاری شده و در اختیار دانش‌آموزان شرکت کننده قرار می‌گیرد.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان اظهار داشت: محتواهای اکترونیکی همراه روایتگری خواهد بود، به گونه‌ای که راویان دفاع مقدس در مورد نقاط یادمانی صحبت کرده و تمام این‌ها تصویربرداری شده و بر روی کانال بارگذاری می‌شود.

وی افزود: دانش‌آموزان در این محتواها همانند سال‌های گذشته که حضور در این مناطق حضور پیدا می‌کردند با آثار دوران دفاع مقدس، نقاط و مناطق یادمانی و شهدای شاخص استانی و کشوری آشنا می‌شوند.

نریمانی با بیان اینکه با راه‌اندازی کانال حدود چهار هزار دانش‌آموز در این کانال عضو شدند و پیش‌بینی‌ می‌شود بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دانش‌آموز به عضویت این کانال درآیند، اظهار داشت: مراسم نمادین استانی اردوی راهیان نور مجازی در روز ۱۵ بهمن برگزار شده  و زمان شروع اردوی راهیان نور در بستر فضای مجازی تا ۳۱ فرودین سال ۱۴۰۰ خواهد بود.  



تولید محتواهای الکترونیکی دفاع مقدس توسط دانش‌آموزان

مسوول بسیج دانش‌آموزی کردستان نیز با بیان اینکه در زمینه تولید محتواها الکترونیکی اولویت با دانش‌آموزان علاقمند است، گفت: در این راستا فراخوانی در میان دانش‌آموزان برای تولید رسانه‌ای در زمینه دوران دفاع مقدس در قالب تحقیق و پژوهش اعلام خواهد شد.

اصغر عبدی‌فر افزود: در این زمینه فراخوان عمومی به آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق ارسال خواهد شد و دانش‌آموزان می‌توانند در زمینه دوران دفاع مقدس، معرفی شهدا، زندگینامه آنها تولید رسانه‌ای در قالب عکس نوشته، موشن گرافی و غیره داشته باشند.

وی یادآور شد: تولیدات دانش‌آموزان در این زمینه پس از بررسی و تایید در کانال راهیان نور بارگذاری خواهد شد تا در دسترس اعضای کانال قرار گیرد، ضمن اینکه در این زمینه علاوه بر دانش‌آموزان، سایر افراد از جمله فرهنگیان نیز می‌توانند تولید محتوا داشته باشند اما اولویت با دانش‌آموزان است.

مسوول بسیج دانش‌آموزی کردستان اظهار داشت: محتواهای تولید شده در خصوص راهیان نور با محوریت آشنایی دانش‌آموزان با آثار و ارزش‌های دوران دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کانال های شبکه شاد استانی بارگذاری خواهد شد.

استان کردستان دارای یک هزار نقطه یادمانی است که زائران از ۲۰ نقطه آن بازدید می کنند.

مردم ایران در کرستان طی جنگ تحمیلی ۲۶ هزار شهید تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران کرده اند که بیش از پنج هزار نفر از آنان کردستانی هستند؛ ۵۲۰ مناسبت دفاع مقدس و ۵۵ هزار مجروح جنگی از دیگر دستاوردهای دوران هشت ساله دفاع مقدس در این استان است.
ایران با عراق همسایه غربی خود یک هزار و ۴۵۸ کیلومتر مرز دارد و حدود ۲۰۰ کیلومتر این مرز در استان کردستان واقع شده و بانه، سقز و مریوان شهرستان های مرزی کردستان است.