حسین موهبتی روز چهارشنبه در نشست ستاد توسعه خاوران که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: در شروع فعالیت این ستاد، چشماندازی براساس اهداف تعریف شد که تقویت فرایند کسب و کار در استان، ارتقای جایگاه استان، معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری و شناسایی و واگذاری طرحهای سرمایهگذاری از اهداف و چشماندازهایی است که در ۲ برنامه زمانبندی به آن خواهیم رسید.
وی گفت: در فاز اول پیش مطالعات امکانسنجی انجام خواهد شد و در فاز دوم اطلس سرمایهگذاری را تهیه خواهیم کرد که به عنوان کار پایلوت برای سرمایهگذاری در استان خواهد بود و پهنههای مختلف توسعه شناسایی میشود.
رییس کمیته شناسایی فرصتها و مزیتهای سرمایهگذاری در خراسان جنوبی که ذیل ستاد توسعه خاوران فعالیت میکند، ادامه داد: در این اطلس مکانهای مستعد سرمایهگذاری و نوع آن مشخص و حتی میزان سرمایهگذاری لازم ارایه خواهد شد.
وی گفت: تاکنون ۱۸ پهنه سرمایهگذاری در استان خراسان جنوبی شناسایی شده و سعی داریم تا پایان امسال به عدد ۵۰ برسد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: خراسان جنوبی کمترین نرخ تملک واحدهای صنعتی را به بانکها دارد و واحدی را در تملک بانک نداریم.
عباس جرجانی افزود: در شهرکهای صنعتی باید بخش خصوصی راغب به سرمایهگذاری باشد که با رغبت شرکت کویر تایر آغاز پروژه استیل کورد در استان مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به تولید لاستیک در کشور اما بخش قابل توجهی از استیل کورد از چین وارد میشود که آغاز این طرح در استان دارای توجیه اقتصادی است.
رییس سازمان صمت خراسان جنوبی گفت: ماده اولیه ساخت استیل کورد در کشور فراوان است زیرا از مفتولهای فولادی برای ساخت آن استفاده میشود.
وی ادامه داد: برای راهاندازی این واحد بین ۴۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است که ایدرو حاضر به سرمایهگذاری است.
جرجانی اظهار داشت: با توجه به توسعه صنعت لاستیک در کشور مصرف ما در چند سال آینده به ۵۰ هزار تن خواهد رسید و جزو طرحهایی است که اگر تسهیلات ۱۸ درصد هم بگیرد توجیهدار است زیرا ماده اولیه استیل کورد در ۲۹ واحد مجاورت استان وجود دارد.
دومین نشست ستاد توسعه خاوران در حالی برگزار شد که استاندار خراسان جنوبی بر پرهیز از ارائه گزارش عملکرد توسط مسوولان تاکید و توصیه کرد: دبیران کمیتههای ذیل این ستاد از جلسه بعد فقط اقدامهای عملیاتی در مسیر توسعه را عنوان کنند.
تشکیل «ستاد توسعه خاوران» از برنامههای مدیریت عالی استان با هدف بهکارگیری همه ظرفیتهای بخش دولتی و خصوصی در فضایی همافزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همهجانبه و متوازن در خراسان جنوبی است که ۱۷ دی امسال با حضور استاندار خراسان جنوبی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استان در محل استانداری به طور رسمی راهاندازی و از سند توسعه خاوران نیز رونمایی شد.
پنج کمیته تخصصی شامل «کمیته شناسایی و جذب نخبگان، فعالان و افراد مؤثر در حوزه سرمایهگذاری»، «کمیته شناسایی فرصتها و مزیتهای سرمایهگذاری در استان»، «کمیته شناسایی و جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی»، «کمیته اطلاعرسانی و فرهنگسازی» و »کمیته پایش و ارزیابی عملکرد» ذیل این ستاد فعالیت میکنند.