به گزارش ایرنا، «بدر حسن شاکر الکعبی» نماینده فراکسیون بدر در پارلمان عراق امروز گفت: آمریکا کشوری نهادگرا است و آمدن بایدن به قدرت به این معنا نیست که طمع ورزی آمریکا نسبت به عراق و ثروت های آن و دفاع از اسرائیل در منطقه پایان یافته است.
وی افزود: آمریکا امید به بقای خود در عراق دارد و به آن چشم دوخته است.
الکعبی در عین حال تاکید کرد: مشکلات عراق و تحرکات عناصر داعش به علت حضور آمریکا است و ما یقین داریم که داعش ساخته و پرداخته آمریکا است و با اراده و خواست این کشور فعالیت می کند.
وی تاکید کرد: پایان دادن به حضور آمریکا تصمیم عراق است و پارلمان این کشور نیز مصوبه خود مبنی بر لزوم خروج آنها از عراق را صادر کرده و تظاهرات میلیونی بزرگ عراقی ها نیز پشتیبان این مصوبه است.
این نماینده پارلمان گفت: دولت کنونی عراق آگاه است و عدم باقی ماندن هیچ گونه نیروی آمریکایی در عراق را به نیروهای سیاسی اطلاع داده است.
«مختار الموسوی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق نیز تاکید کرد: مصوبه پارلمان درخصوص اخراج نیروهای آمریکایی از عراق حتمی و بی برو برگرد است و دولت جدید آمریکا باید این را بداند.
وی افزود: عراق نیازی به حضور نیروهای آمریکایی یا سایر نیروهای بیگانه ندارد.
الموسوی "بر لزوم تحرک دیپلماتیک عراق در قبال دولت جدید آمریکا برای تکمیل جدول خروج نیروهای این کشور از خاک عراق" تاکید کرد.
وی همچنین تاکید کرد: مصطفی الکاظمی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق ملزم است که با دولت خود برای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه بدون گوش دادن به حرف های دولت بایدن اقدام کند.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا طرح دقیقه آخری دونالد ترامپ رییس جمهوری پیشین آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و عراق را بازنگری می کند.
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقام های دفاعی آمریکا نوشت که سرپرست جدید پنتاگون به دنبال طرح ترامپ قرار است سطح نیروهای آمریکایی حاضر در افغانستان و عراق را بازنگری کند.
آستین وزیر دفاع دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا با مشکلات زیادی در ایالات متحده و سراسر جهان روبرو است اما تصمیم ترامپ برای خروج سریع بیش از ۳ هزار نظامی از دو کشور مزبور قبل از ترک کاخ سفید، دولت آمریکا را به چگونگی واکنش به مدیریت این جنگ های طولانی مدت وابسته کرده است.
آستین در جریان جلسه رای اعتماد خود به عنوان وزیر دفاع در مجلس سنا اشاره کرد که وی راهبردها و منابع در این جنگ ها را بازبینی می کند اما دیدگاه وی در مورد تهدیدهای ناشی از درگیری در افغانستان و عراق و نحوه تطبیق تعداد نیروها و دیگر قابلیت های نظامی نامشخص ماند.
جان کربی سخنگوی وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که مقامات هنوز تصمیم رسمی در مورد بازنگری تعداد نیروها در هیچکدام از این دو کشور نگرفته اند.
وی گفت: دلیل این امر این است که دولت جدید خواهان درک بهتر از شرایط عملیات در هر دو کشور و منابع مورد استفاده در آنها است. هیچ چیزی درباره عزم ما برای دفاع از مردم آمریکا در مقابل تهدید تروریسم تغییر نکرده، ضمن اینکه اطمینان حاصل نماییم تا راهبرد خود را به درستی تأمین می کنیم.
نیروهای اشغالگر آمریکایی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب این کشور است.
آمریکاییها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانههای پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی سبز در قلب بغداد مستقر کردهاند.
دولت پیشین آمریکا به ریاست دونالد ترامپ پیش تر اعلام کرد که تعداد نیروهای خود در عراق را به میزان ۵۰۰ نفر کاهش میدهد و درپی آن، ستاد عملیات مشترک عراق اعلام کرد که خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از این کشور در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است.
ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد «داعش» اخیرا شمار کل نیروهای آمریکایی در خاک عراق را ۳ هزار نفر اعلام کرد. با این حال، برخی منابع سیاسی و امنیتی این کشور شمار واقعی این نیروها در کشورشان را بیش از رقم اعلام شده دانسته و خواهان شفاف شدن موضوع هستند.
مسئولان و مردم عراق در مناسبتهای مختلف بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کردهاند.