تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۰

تهران - ایرنا - دولت « جو بایدن » که با شعار بازنگری در سیاست‌های گذشته آمریکا در دوره « دونالد ترامپ » بر سر کار آمد در موضوع فلسطین و پرونده عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی به رغم مخالفت های گسترده جهانیان، راه ترامپ را در پیش خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز،  «یوسی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه گفت که اسرائیل و سودان توافقنامه دیپلماتیک برای عادی‌سازی روابط را تا سه ماه دیگر طی مراسمی که در واشنگتن برگزار خواهد شد، نهایی می‌کنند. 

این مقام رژیم صهیونیستی که روز دوشنبه هفته جاری به سودان سفر کرده بود، در گفت وگو با تلویزیون «وای نت» این رژیم اظهار داشت: پیش نویس توافقنامه صلح با سودان در حال پیشرفت است و انتظار می‌رود مراسم امضای این توافقنامه تا سه ماه دیگر در واشنگتن امضا شود.  

کوهن که برای بحث درباره پیشبرد توافق عادی‌سازی روابط با سودان به خارطوم سفر کرده بود در این باره اظهار داشت: در این سفر با مقامات سودانی درباره سه برنامه اقتصادی و امنیت مرزی گفت وگو کرده است. 

وی افزود: او در این سفر زیتون و میوه سرزمین‌های اشغالی را در اختیار میزبانان خود قرار داده و یک اسلحه (‌ام ۱۶) را به عنوان هدیه خداحافظی دریافت کرده است. 

در همین حال، تاکنون هیچ اظهار نظری از سوی مقامات سودانی یا سفارت آمریکا در سرزمین‌های اشغالی انجام نشده است. 

پیشتر دولت غیرنظامی سودان گفته بود که توافق عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل تا زمانی که به تصویب شورای قانونگذاری انتقالی که هنوز تشکیل نشده است نرسد، قابل اجرا نیست. 

به نوشته رویترز دولت جدید آمریکا گفته است که که می‌خواهد بر اساس این توافق نامه‌ها کار کند. 

با وجود موافقت دولت سودان برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، مخالفتهای گسترده‌ای در این کشور علیه این تصمیم شورای انتقالی سودان صورت گرفته است. 

در تاریخ ششم ژانویه در پی سفر «استیون منوچین» وزیر خزانه‌داری آمریکا به خارطوم، سودان توافقنامه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را همزمان با دریافت کمک مالی از واشنگتن و چند هفته پس از حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم توسط آمریکا امضا کرد. 

 «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا در اواخر مهر امسال گفت که پس از پرداخت ۳۳۵ میلیون دلار توسط سودان به عنوان غرامت به خانواده‌های آمریکایی قربانی تروریسم، نام این کشور را از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف می‌کند. 

 «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر سودان نیز اعلام کرد که خارطوم غرامت درخواستی برای قربانیان انفجار سفارتخانه‌های آمریکا در کنیا و تانزانیا در سال ۱۹۹۸ را به منظور حذف نام این کشور از فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا را حواله کرده است. 

 «مایک پمپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا یک روز پس از اعلام توافق عادی‌سازی روابط «خارطوم» با «تل آویو» در روز ۱۶ دی اعلام کرد که آمریکا پس از ماه‌ها مذاکره دستور حذف نام سودان از فهرست حامیان تروریسم را امضا کرده است.