به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های هند، بیست و ششم ژانویه هر سال یک روز مهم ملی برای هند است زیرا در این روز هند در سال ۱۹۵۰ پس از کسب استقلال از امپراطوری بریتانیا، قانون اساسی خود را اجرایی کرد. این روز معمولا با رژه گسترده و مراسم گوناگون همراه است اما به دلیل بیماری کرونا این مراسم امسال محدود برگزار شد و همچنین با اعتراض گسترده کشاورزان در دهلی نو همراه بود.
هزاران کشاورز که از ماه نوامبر سال گذشته به قوانون جدید کشاورزی دست به اعتراض و تظاهرات زده اند ، امروز نیز در روز جمهوری هند با تراکتورها ی خود وارد دهلی نو پایتخت این کشور شده و با پلیس درگیر شدند.
تصاویر منتشر شده نشان میدهد که کشاورزان با استفاده از تراکتور به سمت پلیس حمله میکنند و و پلیس نیز با گاز اشک آور و باتوم سعی میکند جمعیت را متفرق کند.
"ایندیا تودی" اعلام کرد: به گفته مقامات هندی در درگیری میان نیروهای امنیتی و کشاورزان بیش از ۲۰۰ نیروی پلیس مجروح شده و یک معترض نیز کشته شده است.
یک مقام پلیس دهلی نو گفت: به کشاورزان اجازه داده شده بود که از ساعت ۱۲ تا ۵ بعد از ظهر در دهلی راهپیمایی کنند اما آنها از صبح روز سه شنبه و در حالی که پایتخت به دلیل مراسم روز جمهوری در حالت آماده باش بود وارد شهر شدند و با مقاومت پلیس مواجه شدند.
معترضان پس از شکستن موانع پلیس به منطقه قدیمی دهلی وارد شده و خود را به قلعه تاریخی و مهم این شهر (قلعه سرخ) رسانده و پرچمهای خود را بر فراز آن افراشته کردند.
این خشونتها انتقاد احزاب مختلف هندی را به همراه داشته است. رهبران اتحادیههای کشاورزی نیز خشونتها را محکوم کردهاند اما اعلام کردهاند که به اعتراضهای خود ادامه خواهند داد.
کشاورزان هندی به چه معترض هستند؟
به گزارش "هندوستان تایمز"، هزاران کشاورز نزدیک به دو ماه است که در اطراف دهلی اردوی اعتراضی برپا کردهاند. آنها در اعتراض به اصطلاحات قوانین کشاورزی اعتصابی را سازماندهی کردهاند که برخی آن را "بزرگترین" اعتصاب تاریخ هند میدانند.
حزب حاکم، باهاراتیا جاناتا پارتی (بیجیپی) به رهبری نارندرا مودی نخست وزیر این کشور میگوید قوانین جدید به بخش خصوصی اجازه میدهد نقش بیشتری در بخش کشاورزی بازی کند اما به درآمد کشاورزان لطمه نمیزند.
کشاورزان اما میگویند این اصلاحات هم درآمد آنها را کاهش میدهد هم قوانینی که در دورههای قبل آنها را از "بازار آزاد بدون محدودیت" محافظت میکرد، از بین میبرد.
تاکنون چند دور مذاکره دولت و معترضان بینتیجه مانده است. هفته گذشته نیز معترضان پیشنهاد دولت برای تعلیق قوانین جدید را نپذیرفتند.
این یکی از طولانیترین اعتراضهای کشاورزان است که هند تاکنون به خود دیده است
بیش از نیمی از هندیها در مزارع کار میکنند و دولت به کشاورزان یارانه میدهد و آنها را از مالیات بر درآمد و بیمه محصولات معاف میکند. دولت در حال حاضر حداقل قیمت ۲۳ محصول را تضمین و مرتب از بدهیهای خود چشمپوشی میکند.
کشاورزان میگویند دولت میخواهد به این روند پایان دهد و کشاورزان را با شرکتهای بزرگ طرف کند.