سید مجتبی موسوی روز چهارشنبه در نشست معینهای توسعهای استان خراسان جنوبی که با حضور استاندار برگزار شد گفت: تعهد اشتغال بنیاد برکت ایجاد هزار شغل بوده است که تاکنون هزار و ۵۰ شغل با پرداخت ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات در این شهرستان مرزی اجرا کردیم.
وی بیان کرد: همچنین مرمت هفت رشت قنات به طول ۱۵ کیلومتر با جهاد نهبندان تفاهم کردیم که مرمت قنوات ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ما هم ۲۰ درصد سهم خود را تاکنون پرداخت کردیم.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در خراسان جنوبی گفت: مشارکت در آبرسانی به روستاهای دهک، کوه لوله و افضلآباد در نهبندان را تعهد کردیم که تاکنون ۲۰ درصد سهم خود را به آب و فاضلاب پرداخت کردیم و این طرحها از پیشرفت خوبی برخوردار است.
وی افزود: سهم مشارکت ما در ارتقای بیمارستان شهید آتشدست نهبندان پنج میلیارد تومان است و این طرح ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ما تاکنون ۲ میلیارد تومان از سهم خود را واریز کردیم.
وی بیان کرد: در صورتی که دستگاههای اجرایی قرارداد پیمانکاری را به ما ارائه کنند ما تا ۸۰ درصد توان مشارکت در پروژهها را داریم.
موسوی اظهار داشت: احداث ۴۰۰ چشمه سرویس بهداشتی و حمام با اعتبار سه میلیارد تومان در نهبندان را به صورت مشارکتی تعهد کردیم که به دلیل یکسری مشکلات از جمله عدم تامین آورده سهم استانی هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.
وی افزود: در مجموع تعهد ما در نهبندان ۱۳ میلیارد تومان بوده است که تاکنون سه میلیارد تومان سهم خود را پرداخت کردیم.
فرماندار نهبندان هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی گفت: در خصوص ایجاد هاب منطقهای شتر تفاهمنامهای با ستاد اجرایی حضرت امام(ره) منعقده شده که در این خصوص میدان دام و مرکز قرنطینه و پایش دام در روستای حیدرآباد و شهر نهبندان توسط این نهاد در دست اجراست که تقریبا عملیات اجرایی آن به اتمام رسیده است.
مجید بیکی افزود: ۳۰ میلیارد تومان تفاهمنامه استانداری خراسان جنوبی با بنیاد برکت است که ۱۳ میلیارد تومان سهم بنیاد برکت و ۱۷ میلیارد تومان سهم دستگاههای اجرایی است.
وی اظهار داشت: اقدامات مختلف اشتغالزایی و زیرساختی بنیاد برکت با مشارکت دستگاههای اجرایی در نهبندان باعث تثبیت جمعیت شده و خوشحالی مردم این شهرستان مرزی را در پی داشته است.
مسوول بسیج سازندگی خراسان جنوبی هم گفت: تفاهمنامه محرومیتزدایی زیرکوه با مجموعه بسیج سازندگی اواخر سال گذشته و با تاخیر به امضا رسید.
مهدی هنری افزود: تفاهمنامه بسیج سازندگی با تفاهمنامه محرومیتزدایی سایر شهرستانهای تفاوتی دارد و اینکه در سایر شهرستانها دستگاههای معین مشارکت مالی دارند ولی ما تفاهم مشارکت در اجرا را داریم.
وی ادامه داد: ما در اجرای پروژهها مشارکت میکنیم و هزینه تمام شده اجرای طرحها ۳۰ درصد کاهش مییابد.
هنری اظهار داشت: امسال ۲۷ رشته قنات را با مشارکت جهاد کشاورزی با اعتبار سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در دست اجرا داریم.
وی مشارکت یک میلیارد تومانی در احداث سالن ورزشی روستای افین، انجام اقدامات زیرساختی برای چهار ایستگاه دیجیتال، مشارکت در احداث مرکز بهداشت زیرکوه، انتقال آب به روستای گزخت را از جمله اقدامات زیرساختی بسیج سازندگی در زیرکوه ذکر کرد.
هنری افزود: مجموع ارزش اقدامات محرومیتزدایی مجموعه بسیج سازندگی در شهرستان مرزی زیرکوه سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تاکنون بوده است.
فرماندار زیرکوه هم در ارتباط ویدئوکنفراسی گفت: امسال ۴۲ میلیارد تومان در تفاهمنامه محرومیتزدایی شهرستان برآورد شده که سهم بسیج سازندگی ۱۲ میلیارد تومان است.
محمدحسین عربشاهی افزود: سهم اعتبارات ملی و استانی برای شهرستان زیرکوه پایین است که این موضوع روند اجرای طرحها را کند کرده است.
وی بیان کرد: اولویت شهرستان تامین آب است و اقدامات خوبی در زمینه مرمت قنات و احداث استخر ذخیره کشاورزی انجام شده است.
عربشاهی بیان کرد: زیرساختهای چهار ایستگاه دیجیتال را در شهرستان تکمیل کردیم ولی هنوز تجهیزات آن تامین نشده است.
همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری به استان خراسان جنوبی و برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر در این استان - ۱۵ مهر ۹۸ - برای چهار شهرستان مرزی استان تفاهمنامههایی امضا شد که این مناطق دارای ضریب محرومیت بیشتر از سایر نقاط هستند.
براساس این تفاهمنامهها ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در نهبندان، کمیته امداد امام خمینی (ره) در بخش درح سربیشه، قرارگاه سازندگی بسیج در زیرکوه و بنیاد علوی برای شهرستان درمیان دستگاههای معین توسعه انتخاب شدند.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و چهار شهرستان آن شامل زیرکوه، درمیان، نهبندان و سربیشه مرزی هستند.