یحیی حسینپور روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، قالی، گلیم، چوقا، وریس، سیاه چادر یا بوهون، انواع لباسهای محلی، قالیچه، وریس، لچک، پشتی، عروسک و شیردنگ و موج را از جمله صنایع دستی تولیدی توسط عشایر استان عنوان کرد و اظهار داشت: عشایر استان امسال ۱۰ هزار و ۱۰۰ مترمربع صنایع دستی داری و ۱۱ هزار مورد صنایع دستی غیر داری تولید کردند که این میزان در مقایسه با سال گذشته رشد پنج درصدی را نشان میدهد.
وی با اشاره به تشکیل هفت صندوق خرد زنان عشایری در شهرستانهای استان و عضویت ۵۰۰ نفر در آنها، افزود: این صندوقها خدماتی مانند پرداخت تسهیلات و تامین نهادههای لازم برای تولید صنایع دستی را در اختیار اعضا قرار میدهند.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری به مشارکت حدود سه هزار و ۸۰۰ نفر از زنان عشایری در تولید صنایع دستی اشاره و تصریح کرد: نبود بازار مناسب، به روز نشدن تولیدات با توجه به مصارف سایر جوامع و عدم حمایت ارگانهای متولی، تولیدکنندگان صنایع دستی عشایر را از نظر درآمدزایی در حداقلها قرار داده است.
حسینپور با بیان اینکه هماکنون بیشتر کالاهای تولیدی توسط عشایر حالت خود مصرفی دارند، تاکید کرد: اگرچه فروش محدود صنایع دستی عشایری درآمد اندکی را برای تولیدکننده به همراه دارد ولی بدون شک در صورت حمایت بیشتر میتواند به عنوان اشتغال جانبی باعث رونق اقتصادی خانوارهای عشایری شود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به عنوان دومین استان عشایرنشین کشور بعد از فارس ۱۲۶ هزار نفر جمعیت عشایری دارد که از این تعداد ۳۶ هزار نفر درون کوچ و ۹۰ هزار نفر برونکوچ هستند.