کمال اکبریان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: خط لوله انتقال نفت مارون پس از گذر از مسیر چالشتر در شهرستان شهرکرد به شهرستان سامان وارد میشود و در همین راستا شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، باید در خصوص استانداردسازی این خط لوله اقدام کند.
وی تصریح کرد: در صورت بروز هرگونه حادثه احتمالی برای این خط لوله انتقال نفت در محدوده شهرستان سامان، وضعیت صنعت، کشاورزی و آب آشامیدنی با مشکل جدی و خسارتهای جبرانناپذیر مواجه خواهد شد.
وی یادآور شد:شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز حادثه در این منطقه را انجام دهد.
اکبریان تاکید کرد: برخی اهالی شهرستان سامان ادعا میکنند اسنادی دارند که هنگام عبور خط لوله انتقال نفت مارون از زمینهای آنان، رضایت و یا مالکیتی از این افراد گرفته نشده است.
وی افزود: با توجه به شکایت این افراد در مراجع قضایی، ضرورت دارد تا شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران نسبت به رفع مسایل حقوقی مرتبط با عبور خط لوله انتقال نفت مارون از شهرستان سامان اقدام کند.
۲۶ فروردینماه سال ۱۳۸۷ لوله انتقال نفت مارون به اصفهان در مسیر شهرستان سامان هنگام تعریض جاده از سوی یک دستگاه بولدوزر، دچار پارگی شد که عملیات ترمیم خط لوله شامل مراحل مسدود کردن شیرآلات بینراهی در پاییندست و بالادست محل حادثه، پاکسازی محیط از نفت خام، خاکبرداری و جدا کردن لوله آسیبدیده از خط لوله انجام شد.
بههنگام نشت نفت قسمتی از باغات و درختان غیرمثمر منطقه آسیب کلی دید و بخشی از منابع آب منطقه آلوده شد.
به گزارش ایرنا، سامان در ۱۶ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
همچنین نشت نفت در بخش میانکوه در ۲ دهه گذشته برای چهارمین بار در روز یکشنبه ۲۳ آذرماه سالجاری بر اثر شکستگی خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستای گندمکار شهرستان اردل رخ داد.