حجت الاسلام ابراهیم حمیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دادگاهها برای اشخاص پرونده که برخی از آنان ساکن شهرها یا استانهای دیگر و حتی در سایر کشورهای جهان بودهاند، برگزار شده است.
وی اظهار داشت: براساس بررسیهای انجام شده تاکنون ۱۴ هزار و ۱۱۳ دادگاه آنلاین برای اشخاص ساکن در محدوده حوزه قضایی، سه هزار و ۹۶۲ دادگاه آنلاین برای اشخاص ساکن در خارج از محدوده حوزه قضایی، ۲ هزار و ۱۹۱ دادگاه آنلاین برای اشخاص ساکن در سایر استانها و پنج دادگاه آنلاین برای اشخاص حاضر در سایر کشورهای جهان (کره جنوبی، آمریکا، هلند، یونان، آبهای آزاد خلیج عدن) برگزار شده است.
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: این طرح در سطح جامعه بازخوردهای خوب و مناسبی داشته به گونهای که عدهای از اصحاب پرونده، وکلا و کارشناسان با ارسال نامه به دادگستری استان یا حوزه قضایی ضمن تشکر از برگزاری دادگاه آنلاین، خواستار تقویت و گسترش آن شدهاند.
وی تصریح کرد: بر این اساس و با صلاحدید مقام قضایی، ارتباط تصویری آنلاین از طریق فضای ابری قوه قضاییه با اشخاص پرونده شامل نماینده حقوقی، شاکی، خواهان، متهم، خوانده، وکیل و کارشناس برقرار میشود و اظهارات پس از ثبت در صورتمجلس به امضای الکترونیک شخص میرسد.
حجت الاسلام حمیدی افزود: برای این منظور لینک ارتباط با اسکای روم برای شماره همراه نماینده حقوقی ارسال و پس از راهنمایی لازم توسط کاربر شعبه و ورود به اتاق، تصویر و صدای نماینده حقوقی و مقام رسیدگیکننده شعبه برای طرفین قابل رؤیت میشود.
وی بیان کرد: پس از اخذ اظهارات شخص توسط مقام رسیدگی کننده شعبه، امضای نماینده حقوقی در سامانه ثنا از طریق ارسال پیامک در صورتجلسه درج میشود.
رییس کل دادگستری خراسان جنوبی جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، صرفهجویی در وقت مراجعان، تسریع در رسیدگی به پروندهها، حذف سفرهای درون و برون شهری را از مهمترین مزایای برگزاری دادگاههای آنلاین عنوان کرد.
وی کاهش هزینههای ناشی از حذف سفرهای درون و برون شهری، کاهش مراجعه به دستگاه قضایی، تاکید بر تلاش و کوشش به منظور تکریم، اخذ رضایت حداکثری اصحاب پرونده و افزایش میزان مصالحه با توجه به عدم حضور فیزیکی طرفین در محاکم را از دیگر مزایای برگزاری دادگاه آنلاین برشمرد.
پنجمین دادگاه آنلاین خارج از کشور در خراسان جنوبی با یکی از طرفین دعوی در کشور یونان برگزار شد.