تقریباً یک سال از شیوع ویروس کرونا در جهان میگذرد و با وجود تلاش دولتها و پزشکان، هر روز بر شمار قربانیان این ویروس مرگبار افزوده میشود. اگرچه غم از دست دادن عزیزان در هرجای دنیا سخت و طاقت فرسا است و خسرانی برای جامعه به شمار می رود، اما از دست دادن آنهایی که سرمایۀ سیاسی، فرهنگی و ورزشی یک جامعه محسوب میشوند، این غم را دو چندان میکند. از جمله چهرههای محبوب و ورزشی که در چند روز گذشته به ویروس کرونا و بیماری "کووید ۱۹" مبتلا شد، مهرداد میناوند بود که با ابتلا و مرگ خود، جامعه فوتبالی ایران را در بهت فرو برد. این یار متعصب تیم ملی بعد از ابتلا به بیماری کرونا در ۳۰ دی در بیمارستان لاله تهران که یکی از پیشرفتهترین مراکز درمانی پایتخت است، بستری شد تا تحت نظر پزشکان روند درمانی خود را پی گیرد اما پس از چند روز دست و پنجه نرم کردن با این بیماری دار فانی را وداع گفت و اینچنین در هشتم بهمن جامعه ورزشی با خبر درگذشت وی شوکه شدند.
زندگینامه
مهرداد میناوند در ۹ آذر ۱۳۵۴خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود. علاقه وی به دنیای فوتبال از همان دوران کودکی شکل گرفت، این علاقه همراه با پشتکار بی نظیرش سبب شد تا وی در ۲۰سالگی به بزرگترین آرزوی خود یعنی عضویت در تیم ملی فوتبال ایران برسد. میناوند در طول سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۲ خورشیدی ۷۵ بار پیراهن تیم ملی فوتبال ایران را بر تَن کرد و در نقش مدافع چپ توانست ۴ گل برای تیم ملی به ثمر برساند.
میناوند در کارهای خیر و عام المنفعه پیشقدم بود و در مهر ۱۳۹۴ خورشیدی وقتی که برای افتتاح یک موسسه خیریه به رشت رفته بود، تصادف کرد اما آسیبی ندید. میناوند در ۹ آذر ۱۳۹۹خورشیدی در پستی اینستاگرامی از ازدواجش خبر داده بود و تصویری از کارت عروسی خود در اینستاگرام منتشر کرد و نوشت: امسال روز تولدم مصادف شد با یک رقم رویایی...تاریخی که سال ها انتظارش را می کشیدم و همیشه در ذهنم یک رویداد منحصر به فرد تداعی می شد. مطمئن بودم اتفاق خاصی در این روز برای من رخ خواهد داد اتفاقی بی نظیر...بله انگار درست حدس زده بودم، روز تولدم در ۹۹/۹/۹ به لطف خدا بی نظیر رقم می خورد. این تاریخ برایم جاودانه شد و امیدوارم که جاودانه بماند.
موفقیتها
میناوند به دلیل درخشش و بازی خوب با وجود سن کم در تیم های مطرح بزرگی بازی کرده، به طور رسمی از ۱۳۷۳ خورشیدی در رده بزرگسال در باشگاه های حرفه ای چون پاس، پرسپولیس تهران، اشتورم گراتس، الشباب، سپاهان، شارلوا، راه آهن و تیم ملی بازی کرده است. این مدافع چپ فوتبال ایران در ۱۳۷۴ خورشیدی از تیم پاس به پرسپولیس آمد و در ۳ سال حضورش ۸۹ بار با پیراهن این تیم بازی کرد و ۱۳گل به ثمر رساند و با این تیم در ۱۳۷۶ خورشیدی قهرمان لیگ ایران شد. میناوند مدتی هم در تیم سپاهان و راهآهن بازی کرد. میناوند در ادامه برای اشتروم گراتس و الشباب امارات بازی کرد. با اشتروم گراتس ۲ بار قهرمان لیگ اتریش و ۲ سال حضور پیاپی در لیگ قهرمانان اروپا را تجربه کرده است. تعداد بازی های او در لیگ قهرمانان اروپا به ۱۰ بازی می رسد. همچنین بیش از ۳۰ بازی به عنوان نخستین بازیکن آسیا در لیگ باشگاه های اروپا به انجام رساند. بارها مقابل تیم های بزرگ اروپا مانند منچستر یونایتد، رئال مادرید، بایرن مونیخ، والنسیا، لیورپول، آرسنال، بارسلونا و دیگر تیم های بزرگ اروپا به میدان رفت و بارها مقابل زیدان و بکام بازی کرد. سال ها زندگی در اروپا باعث شد که تجربیات فراوانی کسب کند. وی در خصوص زمان جدایی از تیم اشتورم گراتس و علت نپیوستن به دیگر تیمهای اروپایی گفته بود: بعد از تیم اشتورم گراتس، تیمهای خوبی از اروپا به سراغم آمدند اما من در مقدماتی جامجهانی ۲۰۰۲ به اردوی چند ماهه ایران ملحق شدم و پیشنهاداتم را از دست دادم، اما پشیمان نیستم، چون هر چه دارم از تیم ملی دارم. وی در ۱۳۸۴ خورشیدی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، بعد از آن مدتی کوتاه وارد عرصه مربیگری شد و ۲ سال در خونهبهخونه و یک سال هم در سپیدرود رشت حضور داشت.
علاقه به موسیقی و اجرا
میناوند به جز فوتبال مدتی به عرصه موسیقی هم ورود کرد و در ۱۳۹۳ خورشیدی به همراه نیما نکسیا و پژمان جمشیدی تک آهنگی به نام جام جهانی منتشر کردند، وی در گفت و گویی اظهار کرد: به لطف خدا صدای خوبی دارم، اگر سال ها پیش از بین فوتبال و موسیقی یکی را باید انتخاب می کردم، موسیقی را انتخاب می کردم. این یار متعصب تیم پرسپولیس آهنگی با نام «بمیرم هم هوادار توام» در حمایت از سرخپوشان به واسطه موفقیت چندسال اخیر این تیم خوانده بود. میناوند بعد از خداحافظی از دنیای فوتبال به عرصه اجرا ورود پیدا کرد و به کارگزار باشگاه پرسپولیس پیوست و برنامههای این تیم را اجرا میکرد. وی همچنین اجرا برنامه ای به نام مدال شو را بر عهده داشت. در این برنامه از فوتبالیست های قدیمی و نوستالژی ایرانی دعوت به عمل میآورد.
رفتار درست است که در ذهن مردم میماند
این بازیکن پیشکسوت تیم ملی راز ماندگاری بازی خود در اذهان ایرانیان را احترام به هواداران ذکر کرده بود و درباره برخورد مردم و هواداران گفت: من زمان بازی حرفه ای خود به همه احترام گذاشتم و همین احترام باعث شده تا الان نیز مردم و هوداران، مرا و بازی هایم را بیاد داشته باشند. فوتبالیستهایی بودند که دیگر از آنان اصلا نامی به میان نمیآید… در فوتبال ما اشخاصی چون محمدحسن انصاریفرد، محمد خاکپور یا مجتبی محرمی، افرادی بودند که با مردم خوب تا کردند و همین رفتار درست است که در ذهن مردم میماند. برای من این مهم است که وقتی پس از سه سال به استادیوم می روم، مردم مرا تشویق میکنند، این برای من بسیار مهم است، که مردم هنوز مرا فراموش نکردند. این که پشت چهار راه با اینکه موهایم را کوتاه کردم، یک گل فروش مرا میشناسد و به نام مرا صدا میکند، این برای من ارزشمند است.
خاموشی
سرانجام این مدافع محبوب تیم ملی ایران بر اثر ابتلا به بیماری کرونا و آمبولی ریه ناشی از آن، در هشتم بهمن ۱۳۹۹خورشیدی دیده از جهان فروبست. پس از انتشار خبر درگذشت میناوند باشگاه های فوتبال پرسپولیس، باشگاه فوتبال پیکان، باشگاه فوتبال استقلال، صفحه رسمی ای اف سی و صفحه رسمی جام جهانی نیز درگذشت میناوند را تسلیت گفتند. در بخشی از پیام باشگاه پرسپولیس آمده است: درگذشت مهرداد میناوند چنان جانسوز است که به دشواری به باور مینشیند، ولی در برابر تقدیر پروردگار چارهای جز تسلیم و رضا نیست. ضایعه از دست دادن مهرداد میناوند برای فوتبال ایران اسفناک و حزنانگیز است؛ شخصیتی که هرگز نتوانست عشق به فوتبال، پرسپولیس و تیم ملی را پنهان کند و همواره در کنار سرخترین تیم ایران بود.