بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: نظارت فرمانداران بر نظم اقتصادی و بازار شب عید باید نه رفع‌ تکلیفی که قاطعنانه و اثرگذار باشد، به‌گونه‌ای که شاهد بازخوردی مثبت در کنترل قیمت‌ها و برخورد با تخلفات اقتصادی باشیم.

به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی روز پنجشنبه در نشست با فرمانداران شهرستان های این استان اظهار داشت: باید فرمانداران با اجازه دادستان هر شهرستان، قوانین و مقررات نحوه برخورد با تخلفات را به‌روز و کارآمد کنند و اگر در نظارت و برخورد با واحدهای صنفی، رویه تذکر شفاهی و کتبی کارساز نیست لزومی ندارد این رویه ادامه یابد،  زیرا نظارت بدون بازخورد مثبت معنایی ندارد.

وی با بیان اینکه کمبودهای استان نباید بهانه ای برای انجام نشدن کارها باشد، تصریح کرد: همانگونه که مسوولان از مردم می خواهند با کمبودها بسازند مدیران نیز باید علیرغم کمبودها، مدیریتی موثر و قوی در پیشبرد و توسعه استان داشته باشند.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با بیان اینکه مدیران باید دلایل عمومی کمبود کالا را کنار بگذارند،  افزود: همه می دانیم که در بسیاری از ادارات استانی و شهرستانی کمبود نیرو داریم و به لحاظ زیرساختی با مشکل مواجهیم ولی این امر نمی تواند توجیهی برای کار نکردن مدیران استانی و معطل ماندن کارها باشد.

شجاعی با اشاره به اینکه سرانه خراسان شمالی در دریافت سهمیه آرد بیش از میانگین کشوری است، تاکید کرد: اگرچه سرانه مصرف آرد و نان هر شهرستان با توجه به بافت فرهنگی و جمعیتی آن متفاوت است، ولی فرمانداران می توانند با نظارتی جدی و دقیق، با نانواهایی که علیرغم دریافت سهمیه آرد، نان مورد نیاز مردم را پخت نکرده و یا تعطیل هستند، برخورد کنند.  

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی در حوزه ساخت مسکن روستایی جزو برترین های کشور است، یادآور شد: این استان با وجود نداشته های بسیار،  در حوزه ساخت و مقاوم سازی مسکن روستایی جزو برترین استان های کشور است و این امر نشانگر تاثیر مثبت مدیریت و هم افزایی دستگاه های اجرایی برای توسعه استان است.

عدم نظارت دلیل اصلی کمبود نان در استان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: استان ما هم در تعداد نانوایی و هم در تخصیص آرد از میانگین کشوری بالاتر است، بنابراین کمبود نان در برخی از شهرستان ها، دلیلی جز ضعف نظارت فرمانداران بر چرخه توزیع آرد، پخت و مصرف نان نمی تواند داشته باشد.

محمود قنبری افزود: گزارش ها و بررسی های این معاونت حاکی از آن است که برخی از نانوایان با وجود تعطیلی و پخت نکردن نان، باز هم سهمیه آرد خود را دریافت می کنند و یا برخی از روستاییان نان را برای مصرف دام خود استفاده می کنند که این امر نظارت جدی فرمانداران را می طلبد.

وی با بیان اینکه مرغ استان را با قیمت مصوب و ارزان عرضه کرده ایم، خاطرنشان کرد: خراسان شمالی جزو استان هایی است که پایین ترین قیمت مرغ را در بازار کشور دارد.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.

این استان دارای ۲۵ هزار واحد صنفی است که ۱۶ هزار واحد صنفی از این تعداد در بجنورد فعالیت می کنند.