مشهد- ایرنا- رییس جهاد کشاورزی فیروزه در استان خراسان رضوی گفت: طی توافق بین ۳۹ نفر از کشاورزان و کارخانه قند این شهرستان‌ به عنوان معین اقتصادی، طرح آبیاری تحت فشار در ۱۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی فیروزه به صورت رایگان اجرا شد.

حسن کلیدری روز پنجشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: این توافق در چارچوب افزایش کشت چغندر قند انجام شده و با استفاده از شیوه‌های نوین کشاورزی و اجرای طرح‌های آموزشی سطح زیرکشت چغندرقند در فیروزه از ۹۸ هکتار در سال گذشته به ۲۷۰ هکتار افزایش یافت.
وی با بیان اینکه طی یک ‌سال گذشته در بیش از ۴۰ هکتار از زمین‌های این شهرستان طرح‌های بیولوژیکی و آبخیزداری اجرا شده است ادامه داد: امسال بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال برای توسعه آبیاری تحت فشار، لوله‌گذاری و لایروبی و مرمت ۱۰ رشته قنات اختصاص یافت که ۱۵ درصد از این مبلغ آورده کشاورزان بوده است.

رییس جهاد کشاورزی فیروزه گفت: طی این مدت ۳۰۰ تُن بذر گندم و ۱۵۰ تُن بذر جو در فیروزه جذب شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل  به ترتیب ۱۱۰ و ۱۵۰ درصد افزایش یافته و همچنین طی این مدت ۴ هزار و ۳۰۰ تُن کود اوره خریداری شده که با وجود کاهش سهمیه استانی ‌هزار تُن نسبت به پارسال افزایش یافته و همچنین ظرفیت سیلوهای گندم فیروزه از ۲۷ هزار و ۵۰۰ تُن به ۷۷ هزار و ۵۰۰ تُن افزایش یافته است.
وی افزود: امسال ۴۱ دستگاه تراکتور، سه دستگاه کمباین و ۵۲ دستگاه ماشین‌آلات کشاورزی به ناوگان جهاد کشاورزی فیروزه افزوده شد و طی این مدت سهمیه جذب ماشین‌آلات کشاورزی در فیروزه از پنج میلیارد و ۶۹۰ میلیون ریال به هفت میلیارد و ۲۱۶ میلیون ریال افزایش یافت و در این خصوص تسهیلات پنج ساله با کارمزد ۱۵ درصد به کشاورزان پرداخت می‌شود.
کلیدری ادامه داد: سالیانه بیش از پنج میلیون لیتر گازوئیل توسط ماشین‌های کشاورزی در فیروزه مصرف می‌شود و امسال میزان سوخت مصرفی تراکتورها در این شهرستان ۳۴درصد افزایش یافته است.
وی گفت: با وجود افزایش چندین برابری بهای نهاده های دامی طی هفت ماه گذشته، هفت هزار تُن کنسانتره برای ۱۰ هزار راس دام سنگین در فیروزه با قیمت کمتر از بازار در اختیار دامداران قرار گرفت.

رییس جهاد کشاورزی فیروزه افزود: امسال بیش از ۴۰۰ کشاورز برای دریافت "کشاورز کارت" در مجموع با مبلغ ۴۴ میلیارد ریال به بانک کشاورزی معرفی شدند که از این میزان تاکنون ۱۵ میلیارد ریال جذب شده است.
وی ادامه داد: برای تقویت اقتصاد خانواده‌های روستایی امسال پنج صندوق توسعه زنان روستایی در فیروزه تشکیل شد که از این طریق ۵۰۰ میلیون ریال وام خوداشتغالی با سود چهاردرصد از طریق صندوق کارآفرینی امید در اختیار این صندوق‌ها قرار می‌گیرد.

کلیدری گفت: انگور دیم فیروزه در سال گذشته به عنوان نمونه استانی انتخاب شد و امسال نیز ۴۰ هکتار به باغ‌های انگور دیم این شهرستان افزوده شده است.
مرکز شهرستان ۴۲ هزار نفری فیروزه در ۱۶۲ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.