به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: دانشمندان میگویند تحقیقات درباره دمای سطح اقیانوس ها نشان می دهد که تغییرات آب و هوایی که بشر در آن مقصر بوده جهان را در «سرزمین ناشناخته ای» قرار داده است.
جهان ممکن است اکنون نسبت به هر زمان دیگری در حدود ۱۲۵ هزار سال پیش که اوج گرما در بین دوره های مختلف عصر یخی بود، گرم تر شده باشد اما دانشمندان نمی توانند با قطعیت این موضوع را بیان کنند چرا که اطلاعات کمتری درباره آن دوران وجود دارد.
این تحقیق که در مجله علمی نیچر منتشر شده به این نتیجه رسید که الگوهای آب و هوایی، گرمایش مداوم را از زمان دستکم پایان عصر یخی در ۱۲ هزار سال پیش و آغاز دوران هولوسن نشان می دهد. ( هولوسن آخرین دوره زمین شناسی است که آب شدن یخ ها را به دنبال داشت) . با این حال پایش دمای زمین ناشی از فسیل صدف ها نشان می دهد که اوج گرما ۶ هزار سال پیش بوده و بعد از آن زمین سرد شده تا این که انقلاب صنعتی بار دیگر باعث افزایش انتشار گازهای کربنی شد.
چنین تضادی اعتماد به الگوهای آب و هوایی واطلاعات گرفته شده از صدف ها را تضعیف می کند اما یافته ها نشان می دهند که اطلاعات مربوط به صدف ها بازتاب تابستان های گرم تر است و زمستان های سردتر را نادیده می گیرد بنابراین اطلاعات غلطی را درباره دمای بالای کره زمین در سال ارائه می دهد.
سامانتا بووا محقق اصلی از دانشگاه راتگرز آمریکا گفت ما در این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که بر خلاف نتایج قبلی،میانگین دمای سالانه جهان دستکم در ۱۲ سال پیش بالا بوده است. بدین معنا که دوره گرمای گرمایش زمین در عصر جدید که انسان عامل آن بوده است افزایش بلندمدت دمای جهان را سرعت بخشیده و اکنون جهان را در اقلیمی نامعلوم قرار داده است. این وضعیت اطلاعات پایه ما را تغییر می دهد و تاکید می کند که تا چه اندازه لازم است که وضعیت کنونی را جدی بگیریم.
جنیفر هرتزبرگ از دانشگاه «ای اند ام» تگزاس در آمریکا گفت: محققان این مطالعه با حل معمای شناسایی تغییرات اقلیمی در دوران هولوسن که معمایی را برای دانشمندان ایجاد کرده بود گام بزرگی را به جلو برداشتند. درک تغییرات آب و هوایی در گذشته برای بررسی گرم شدن زمین در دوران معاصر اهمیت دارد.
لیجینگ چنگ در مرکز بین المللی علوم آب و هوایی و محیط زیست در پکن به تازگی هدایت تحقیقاتی را بر عهده داشت که نشان داد در سال ۲۰۲۰، اقیانوس های جهان به بالاترین سطح دمای خود از دهه ۱۹۴۰ تاکنون رسیده است. بیش از ۹۰ درصد از گرمای زمین توسط دریاها جذب می شود.
چنگ گفت، تحقیقات جدید موثر و کمک کننده بوده است. این تحقیقات به دانشمندان کمک می کند به این نتیجه برسند که اقیانوس ها تا قبل از انقلاب صنعتی تا چه اندازه از گرمای اقیانوس ها را جذب کرده اند؛ عاملی که تا قبل از این درک چندانی درباره آن وجود نداشت.
سطح دی اسید کربن زمین اکنون در بالاترین حد در مقایسه با حدود ۴ میلیون سال گذشته است و از ۶۶ سال پیش تاکنون با بیشترین سرعت در حال افزایش است. افزایش دمای زمین و بالا آمدن سطح دریاها به پدیده ای اجتناب ناپذیر تبدیل شده است و توقف این روند تا وقتی که انتشار گازهای گلخانه ای به صفر نرسیده ادامه خواهد یافت.