به گزارش ایرنا، این تارنمای آمریکایی امروز پنجشنبه نوشت: شمار مرگ ناشی از ویروس کرونا در آمریکا به ۸۰ هزار نفر در ماه ژانویه رسیده و آن را به مرگبارترین ماه در این کشور تبدیل کرده است.
این فشار جدید همچنین دانشمندان را نگران کرده است؛ نگرانی که شامل ویروس جهش یافته در انگلیس می شود که شدت سرایت و احتمالا میزان کشندگی آن بیشتر از ویروس های قبلی است.
روز چهارشنبه، راشل ولنسکی رئیس جدید مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا گفت، روند کنونی نشان می دهد شمار جانباختگان کرونایی در آمریکا تا ۲۰ فوریه (۲ اسفند) به ۵۰۰ هزار نفر خواهد رسید. تاکنون بیش از ۴۲۴ هزار نفر از مردم آمریکا در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.
ثبت نام برای دریافت واکسن مشکلاتی را در آمریکا ایجاد کرده است و مقامات ایالتی از فقدان شفافیت درباره این که چه تعداد واکسن در چه بازه زمانی در اختیار خواهند داشته شکایت دارند.
هر چند تنها یک هفته از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا می گذرد و از لحاظ منطقی نمی توان دولت را به دلیل بسیار از مشکلات کنونی مقصر دانست اما چنین مشکلاتی در اقتصاد بازتاب یافته و سرنوشت سیاسی بایدن را تهدید می کند.
رونق خرده فروشی ها در دو ماه گذشته پایین تر از سطح انتظارات بوده است. گزارش ماهانه جدید درباره بیکاری در آمریکا نشان می دهد که برای اولین بار در ۸ ماه گذشته این کشور با کاهش اشتغال در ماه دسامبر مواجه بوده است.
هر گونه وخامت بیشتر اوضاع می تواند سرمایه سیاسی بایدن را با سرعت بیشتری نابود کند.
این امر می تواند دولت بایدن را در طولانی شدن وخامت اقتصادی مقصر بشناسد همان طوری که محبوبیت باراک اوباما در اولین دوره ریاست جمهوری اش پایین آمد. کاهش محبوبیت اوباما به دلیل بحران مالی بود که در دولت قبلی بروز کرده و به مشاغل لطمه زده بود.
اکنون توافق بر این است که رونق سریع اقتصادی در آمریکا بشدت بعید است.
بایدن با پیشنهاد بسته نجات ۱.۹ تریلیون دلاری تلاش هایی را برای جبران تاثیرات اقتصادی کرونا بکار بسته است اما این پیشنهاد که شامل پرداخت مستقیم ۱۴۰۰ دلار برای میلیون ها آمریکایی و ارتقای حداقل دستمزد به ۱۵ دلار در ساعت است با آینده ای نامعلوم در کنگره مواجه است.
جن ساکی سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید روز سه شنبه به خبرنگاران گفت بایدن در پیشنهاد واکسیناسیون یک و نیم میلیون به جای رقم قبلی بیان شده به میزان یک میلیون نفر، به طور مشخص آن را به عنوان هدف تعیین نکرده است. او در واقع نگفت که هدف جدید این است بلکه تنها امیدواری کرده که بتوان بیشتر از این تعداد را واکسینه کرد.
بایدن مدعی است که ۳۰۰ میلیون آمریکایی می توانند تا ابتدای پاییز واکسینه شوند از یک جهت این موضوع خوشبین کننده است اما همچنین تاکید دارد که به چه زمان طولانی نیاز خواهد بود تا زندگی یا اقتصاد باز هم به روال عادی خود بازگردد.
مردم آمریکا با وجود واکسن کرونا خوشبین نیستند. نظرسنجی موسسه یوگاو و اکونومیست که روز چهارشنبه منتشر شده نشان داده که فقط ۱۷ درصد آمریکایی ها بر این باورند که «بدترین بخش همه گیری پشت سر گذاشته شده است». تقریبا دو برابر این تعداد (۳۱ درصد) بر این باورند که «همه گیری کرونا وخیم تر خواهد شد.
دو سوم از آنها گفتند که «اکنون در بدترین بخش» جنگ با کرونا بسر می برند.
ممکن است روند واکسیناسیون در آمریکا بهتر شود و جهش ویروس جدید تاثیرات کمی بر جای بگذارد و با کاهش تهدید سلامت اقتصاد بهتر شود اما فعلا همه این مسائل در وضعیت نامعلومی بسر می برند.