حجت الاسلام محمد کاروند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علاوه بر اخذ سند مالکیت برای این تعداد موقوفه، ۲۴۶ سند دفترچهای موقوفات نیز به اسناد تکبرگ تبدیل شده است.
وی افزود: اخذ اسناد مالکیت از ضروریترین اقدامات اوقاف در راستای تثبیت مالکیت موقوفات است و در چند سال اخیر اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و هماکنون بیش از ۸۰ درصد موقوفات استان دارای سند مالکیت است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان یادآور شد: در مجموع در سالهای ۹۸ و ۹۹ تعداد ۹۵۲ سند مالکیت موقوفات در استان اخذ و تبدیل به تکبرگ شدهاند که این مهم نقش بسزایی در جلوگیری از موقوفهخواری و تجاوز سواستفاده گران از اراضی موقوفه دارد.
وی اضافه کرد: همچنین بیش از ۵۰۰ پلاک وقفی استان در لایه وقفی سامانه کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جانمایی شده است.
حجتالاسلام کاروند همچنین با اشاره به ثبت ۲۱وقف جدید در سال جاری در استان، گفت: شهرستانهای بیجار و سقز هرکدام با هفت مورد بیشترین تعداد وقفهای امسال را به ثبت رساندهاند و در شهرستانهای سنندج و مریوان سه وقف و شهرستان بانه نیز یک وقف جدید ثبت شده است.
وی با بیان اینکه نیات وقفهای جدید این استان امورخیریه، نیات مذهبی و مساجد بوده است، افزود: در حال حاضر در استان نیاز ضروری به ثبت وقفهایی با نیات درمانی، امور خیریه، علمی و کمک هزینه ازدواج جوانان و اشتغال احساس میشود.
در حال حاضر استان کردستان دارای ۲هزار و ۳۰۱ موقوفه با ۱۹ هزار و ۱۴ رقیه است.