به گزارش ایرنا، سیدجواد ساداتینژاد عصر پنجشنبه در حاشیه سفر به اردستان و گفت وگو با خبرنگاران افزود: با لحاظ کردن یارانه تسهیلات در اختیار بانک کشاورزی و مازاد بر آنچه که در سنوات گذشته و سال ۱۳۹۹ وجود دارد، امید میرود بودجه نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومانی با تسهیلات ویژه در حوزه کشاورزی برای سال آینده اختصاص یابد.
به گفته وی، نگاه کمیسیون آب، منابع طبیعی و کشاورزی مجلس با این مهم بیشتر این است که حوزه باغات، گلخانهای و گیاهان دارویی در سال ۱۴۰۰ مورد توجه قرار بگیرد.
تسهیلات کشاورزی عمدهترین مطالبه کشاورزان
رییس کمیسیون آب، منابع طبیعی و کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گفتگو با مردم و کشاورزان اردستان در سفر به این شهرستان گفت: تسهیلات، مساله مهم و عمده مردم اردستان در بخش کشاورزی بود که با حضور "روحالله خدارحمی" مدیرعامل بانک کشاورزی در این سفر مقرر شد یک خط اعتباری ویژه به خصوص برای توسعه گلخانه و کشت گیاهان دارویی در منطقه اردستان اختصاص پیدا کند.
ساداتی نژاد، دیگر موضوع مهم در گفتوگو با مردم اردستان را مسایل حوزه آب، تعدیل پروانه چاههای کشاورزی و تخصیص آب برای صنعت، گلخانه و مجتمعهای دامپروری دچار محدودیت عنوان کرد.
۳ هزار باغات پسته رویکرد بحران آب
نماینده کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مقرر شده باتوجه به توسعه خوب باغات در منطقه اردستان به خصوص نزدیک به سه هزار باغات پسته با رویکرد بحران آب، از حوزه باغداری به صورت ویژه حمایت و موضوع تعدیل پروانه حوزه زراعت از باغات تفکیک شود.
به گفته وی، مقرر شد مشکلات تخصیص تسهیلات گلخانه و مجتمع دامپروری نیز تا ۲ هفته آینده در کمیسیون مربوطه برطرف شود.
رییس کمیسیون آب، منابع طبیعی و کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد بحثهای آبخیزداری و مالکیت اراضی کشاورزی نیز باتوجه به افت شدید بیش از ۲ متر در سفرههای آب زیرزمینی این منطقه از سال ۶۴ تاکنون اظهار داشت: باتوجه به این مشکل فعالیتهای آبخیزداری در اردستان به صورت ویژه مورد توجه قرار میگیرد.
ایجاد شرایط و آرامش مطلوبتر وضعیت نهادههای دامی
ساداتی نژاد، ایجاد شرایط و آرامش مطلوبتر وضعیت نهادههای دامی نسبت به گذشته در کل کشور باتوجه به گزارش دکتر رضایی معاون وزیر جهاد را تاکید کرد و گفت: اما وضعیت این نهادهها در مورد بعضی از دامها مثل شتر، دامهای مرتعی یا پرورش بوقلمون هنوز دچار مشکل است که قرار شد بررسی ویژهای در اینمورد صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه اردستان قطب تولید پروتیین سفید و اختصاص کارخانههای خوراک دام برای این منطقه ضروری است گفت: هیچ تخصیص نهادهای به این کارخانجات داده نشده است.
به گفته وی، توجه رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی به این ظرفیت منطقه اردستان برای تامین خوراک دام مهم است، چرا که استفاده از خوراک دام از ضریب تبدیل در میزان واردات کل نهادههای کشور صرفهجویی میکند.
مرغداریهای پرورش مرغ تخمگذار تمام نهاده خود را دریافت میکنند
نماینده کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مرغداریهای پرورش مرغ تخمگذار تمامی نهاده خود را دریافت می کنند، گفت: اعتراض و بحث مرغداران گوشتی به دلیل دریافت چهار کیلوگرمی نهاده به ازای هر واحد از جوجهای است که میگیرند.
ساداتینژاد با تاکید بر نگاه سلامت محور کشور برای مردم در تولید مرغ تصریح کرد: وزن مرغ سالم بین ۲ و ۲ دهم تا ۲ و چهار دهم کیلوگرم است و وارد کردن نهاده چهار هزار و ۲۰۰ تومانی مرغ زا تبدیل به چربی و به صورت عملی از دسترس خارج میکند.
لزوم توجه به تولید مرغ زیر ۲.۵ کیلوگرم
وی مطالبه بازار را مرغ بالای ۲ کیلوگرم دانست و گفت: این در حالی است که کمسیون کشاورزی با هماهنگی در حوزه سلامت و نگاه وزارت بهداشت القای تولید مرغ اندازه به تولید کنندگان و مردم است.
به گفته وی تولید کنندگان و مردم باید مثل همه دنیا دنبال تولید مرغ سایز باشند و بدانند مرغ ۲.۵ کیلوگرم مورد تایید بهداشتی و به صرفه و صلاح اقتصادی نیست.
معاونان وزیر جهاد کشاورزی، مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب کشور و مدیرعامل بانک کشاورزی به همراه رییس رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی برای بررسی آخرین وضعیت حوزههای آب و کشاورزی اردستان به این شهرستان سفر کردند.