عبدالرضا قاسمپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فارس بهترین استان کشور در بحث مواظبت و مراقبت از سلامت کارگران و کارفرمایان بوده است.
معاون استاندار فارس گفت: بازدیدها و نظارتهای انجام شده، اجرای کامل پروتکلهای بهداشتی در کارخانهها و شرکتها را به دنبال داشت و همین وضعیت را در بیمارستانها و مراکز درمانی داشتیم.
قاسمپور بیان کرد: هم ادارهکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی و هم سایر ادارات متولی نظارت کردند و دقت و تاکید بر این بود که شیوهنامههای بهداشتی مشابه شرایطی که در بیمارستانها رعایت میشود در کارخانهها شاهد آن باشیم.
وی ادامه داد: تاکنون متاسفانه ۱۱ کارگر در استان فارس بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند، هرچند یک نفر فوتی نیز زیاد است اما جمعیت کارگری فارس بالاست و اگر پروتکلها در محیط رعایت نشده بود و بازرسی و نظارت وجود نداشت بر تعداد مبتلایان و فوتیها تاثیرگذار بود.
۴۸۰ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا در فارس پرداخت شده است
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: اسفند ۹۸ در ابتدای شیوع کرونا ۲۷ هزار کارگاه از کرونا آسیب دیدند که این کارگاههای آسیب دیده مجبور شدند ۷۳ هزار نفر را اخراج کنند.
قاسمپور افزود: نخستین کار، پرداخت بیمه بیکاری به این کارگران و تلاش برای بازگرداندن آنها به کارگاه ها، شرکتها و کارخانهها بود که در این مدت در حمایت از اصناف و فعالان بخش خصوصی ۴۸۰ میلیارد تومان تغسهیلات به ۴۲ هزار کارگاه آسیب دیده از کرونا پرداخت شده است.
رشد یک درصدی میزان اشتغال کارگران در فارس در آذرماه ۹۹ نسبت به اسفند ۹۸
وی ادامه داد: با تلاشهای صورت گرفته و فعالیت خوب مجموعه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی و بانکهای استان آذرماه امسال نسبت به اسفندماه ۹۸، از نظر تعداد کارگر استان فارس یک درصد رشد داشته است یعنی نه تنها کارگران به چرخه تولید بازگشتهاند بلکه یک درصد هم رشد داشتیم.
معاون استاندار فارس یادآور شد: ۸۳۷ کارگاه که عمدتا در حوزه گردشگری فعالیت میکنند هنوز با مشکل مواجه هستند و ادارات متولی نیز تلاش میکنند این کارگاهها نیز به چرخه تولید بازگردند.
قاسمپور افزود: بسیاری از پیشنهادهایی که در طول ۱۱ ماه گذشته استان فارس مطرح کرده مصوب ستاد ملی و به همه استانهای کشور ابلاغ شده است.
معاون استاندار فارس گفت: در سه ماهه نخست شیوع کرونا هر ماه ۶۰ میلیارد تومان بیمه بیکاری برای ۷۰ هزار نفر کارگر پرداخت شده است.
قاسمپور بیان کرد: از تیرماه ۹۹ نیز هر ماه ۸۰ میلیارد تومان برای ۲۰ هزار نفر پرداخت شده است؛ همچنین تسهیلات یک میلیون تومانی کرونا در ۲ نوبت به خانوارها پرداخت شده و بستههای معیشتی ۲۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تومانی در اختیار تعدادی از خانوادهها قرار گرفت.
وی ادامه داد: همچنین ستاد ملی کرونا مصوباتی از جمله استمهال حق بیمه سهم کارفرما، بخشودگی جرایم مالیاتی، تعویق پرداخت اقساط بانکی، امهال پرداخت بهای گاز و برق و جلوگیری از مواجهه اصناف با چک برگشتی داشت.
فارس استان برتر و برجسته کشور در زمینه کمکهای مومنانه بوده است
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا با بیان اینکه در زمینه کمکهای مومنانه فارس از استانهای برجسته و برتر کشور است، گفت: مردم استان تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان به اقشار ضعیف و آسیب پذیر کمک کردند.
قاسمپور افزود: علاوه بر آن، کمکهای کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی داشتند؛ همچنین مالکان با مستاجرین خود همکاری داشتند و بخشش اجاره بها را داشتند که در همین رابطه فارس مورد تقدیر و تشکر رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.
وی ادامه داد: قانون متناسبسازی حقوق مستمری بگیران نیز همزمان با شرایط کرونا در فارس اجرا شد و اجرای این قانون هر ماه ۷۰ میلیارد تومان بار مالی داشته است البته در فارس هر ماه ۷۰۰ میلیارد تومان مستمری پرداخت میشود و بار مالی اجرای این قانون تنها در شرایط کرونا برای استان فارس ۷۰ میلیارد تومان بوده است.
معاون استاندار فارس گفت: همچنین در این مدت تامین اجتماعی تلاش کرد مطالبات مراکز درمانی را نیز پرداخت کند و در بحثهای بیمهای و مالیاتی و معافیتها و استمهال نیز اتفاقهای خوبی رخ داد.
تصمیمگیری در ستاد استانی کرونا متناسب با سه مولفه سلامت، معیشت و امنیت بوده است
قاسمپور در ادامه افزود: کرونا بحران و زلزله اجتماعی و اقتصادی است که باعث تغییر بسیاری از ساختارهای نهادی و تاریخی کشور شده و میشود.
وی ادامه داد: کرونا ویروسی است که در همه مناطق دنیا همه بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی را تحت تاثیر خود قرار داده است.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: کرونا در برخی از بخشها و حوزهها مانند بخش خدمات تاثیر بیشتری داشته و در برخی حوزهها نیز آسیبهای کمتری وارد کرده است؛ بخشهایی مانند کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات نیز از فرصت کرونا برای تقویت زیرساختها استفاده کردند.
قاسمپور افزود: تداوم این وضعیت و تداوم وجود کرونا، شرایط اقتصاد را دردناک میکند به همین دلیل از ابتدای شیوع کرونا استاندار فارس به ستاد استانی مقابله با کرونا دستور داد تبعات کرونا در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پیشبینی بررسی و راهکارهای مقابله با آن و مدیریت آن اتخاذ شود.
وی ادامه داد: در فارس از ابتدا تلاش کردیم منافع عمومی را در تصمیمها لحاظ کنیم و به همه ابعاد موضوع در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، کمک به اقشار ضعیف و آسیب پذیر، تغییر خط تولید کارخانهها و شرکت ها برای تولید ماسک و اقلام بهداشتی توجه داشته باشیم.
معاون استاندار فارس گفت: در موضوعهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تصمیمهای خوبی از ابتدا اتخاذ شد و تلاش بر این بود به هر سه مولفه سلامت، معیشت و امنیت البته با اولویت سلامت توجه داشته باشیم.
قاسمپور با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر در اولویت بودن سلامت مردم، بیان کرد: استاندار فارس از ابتدا سلامت مردم، حفاظت و حراست از جان مردم را به عنوان اولویت اصلی و مهم و اول در استان برای تصمیمگیریها در ستاد استانی مقابله با کرونا مطرح کرد.
وی ادامه داد: با وجود اشرافی که بر محدودیتها ، مشکلات و سختیهای ایجاد شده داشتیم ریسک اقتصادی و اجتماعی موضوع را پذیرفتیم و زمان را مدیریت کردیم؛ مدیریت زمان در یکسال گذشته برای ما و برای مجموعه بهداشت و درمان بسیار مهم بود.
معاون استاندار فارس گفت: اوایل، مشکلات بیشتر بود و نحوه مقابله با این کرونا کمتر مشخص بود بنابراین کمبودهایی را از نظر اقلام و محصولات بهداشتی در سراسر کشور و به تبع آن در استان فارس داشتیم و باید زمان را مدیریت میکردیم و متناسب با ظرفیت نظام بهداشت و درمان و نظام سلامت استان کار را دنبال می کردیم.
قاسمپور افزود: جلسات مدیریت بحران دانشگاههای علوم پزشکی استان فارس از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به صورت روزانه برگزار شده است.
وی ادامه داد: مدیریت جو روانی جامعه با استفاده از ظرفیت موجود در سطح استان و بسیج همه امکانات در دستور کار ما قرار گرفت.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: در این ۱۱ ماه، اجازه تعطیلی به تولید ندادیم و برای تولید ماسک و اقلام بهداشتی توسط کارفرمایان، سرمایه گذاران و صنعتگران استان تلاش جدی شد و بسیاری از واحدهای تولیدی خط تولید کارخانه خود را تغییر دادند برای اینکه محصولات بهداشتی در اختیار مردم استان قرار گیرد.
قاسمپور اظهارکرد: همچنین اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و فرهنگسازی در دستور کار جدی ستاد استانی قرار گرفت، با استفاده از ظرفیت رسانهها، فضای مجازی به خصوص ایرنا که نقش موثر و پررنگ خود را در این یکسال هم در رابطه با کرونا و هم اطلاع رسانی دستاوردهای نظام و خدمات دولت تدبیر و امید ایفا کرده، پیش رفتیم.
وی ادامه داد: از ابتدا تلاش بر این بود که جو وحدت، همدلی و مشارکت مردم ادامه داشته باشد، در بحث بهداشت و درمان نیز اقدامات ابتکاری خوبی انجام شد، بیمارستانهای مرجع کرونایی مشخص شد.
وی اضافه کرد: همچنین بخش خاکستری در بیمارستانها راهاندازی شد و بیمارستانهای مرجع از این جهت انتخاب شد که سایر بیمارستانها درگیر و افراد سالم آلوده نشوند و این تصمیمها برای مدیریت و مهار کرونا بسیار موثر بود.
براساس آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از ۳۶ شهرستان فارس ۲۶ شهرستان در وضعیت آبی (کمخطر) شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
از بیست و هفتم دیماه ۹۹ شهرستانهای لارستان، گراش، اوز، کازرون، کوهچنار، جهرم، خفر، خرمبید، پاسارگاد و ممسنی در وضعیت زرد و سایر شهرستانهای فارس در وضعیت آبی شیوع ویروس کرونا قرار گرفتهاند.