مشهد- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق بازرسی‌های انجام شده حدود ۶۰ درصد مراجعه‌کنندگان به نانوایی‌ها در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی از ماسک استفاده می‌کنند.

دکتر مهدی قلیان اول روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که استفاده از ماسک بین کارکنان نانوایی‌ها در مناطق زیرپوشش این دانشگاه بیشتر از ۸۵ درصد گزارش شده است، بنابراین بخش زیاد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نانوایی‌ها به مشتریان آنها بستگی دارد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون حدود چهار هزار نانوایی در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند که از ابتدای شیوع کرونا تاکنون حدود ۴۸ هزار بازدید از این نانوایی‌ها با همکاری کارشناسان بهداشت محیط  این دانشگاه و سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی انجام شده است. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه علاوه بر کلانشهر مشهد، ۱۴ شهرستان با جمعیت حدود پنج میلیون نفر را زیر پوشش دارد.
وی افزود: به دنبال بازدیدهای انجام شده طی این مدت بیش از پنج هزار و ۱۵۰ نانوایی به خاطر عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی اخطار گرفته‌اند و هزار و ۹۳۰ نفر از نانوایان به دادگاه معرفی شده‌اند.

دکتر قلیان اول تعداد  واحدهای نانوایی را که طی این مدت به خاطر عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزکشی مشهد  پلمب شده اند حدود ۴۸۸ واحد عنوان کرد و ادامه داد: در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی از سوی نانوایی‌ها، سهمیه آرد آنان کاهش می‌یابد.

وی گفت: از شهروندان تقاضا داریم هنگام مراجعه به نانوایی‌ها رعایت پروتکل‌های بهداشتی را نسبت به یکدیگر یادآور شوند و  در صف‌های نانوایی فاصله چهار متری با یکدیگر را رعایت کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با کمک شهرداری و همکارانمان علامتگذاری‌ و خط‌کشی‌ جهت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در بسیاری از نانوایی‌ها انجام شده است.
۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه جمعیت این استان توسط دانشکده و دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شود.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون یک میلیون و ۳۹۸ هزار و ۸۴۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۵۷ هزار و ۷۳۶ نفر رسیده است.

همچنین تاکنون یک میلیون و ۱۸۹ هزار و ۹۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.