آکولینیچف که پیش از این سالها معاون بانک روسی «فاینانس بانک» بوده است و چند سال هم مدیرکل شورای بازرگانی روسیه - ایران بود روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو اظهار داشت: با پایان حکومت ترامپ، دوره ترامپیسم یا افراط گرایی آمریکایی نیز رو به افول می رود و بنظر می رسد دولت جدید آمریکا به رهبری جو بایدن راه احمقانه سلف خود را ادامه نمی دهد.
وی معتقد است که عهد شکنی آمریکا در عرصه بین المللی بویژه خروج از توافق های بین المللی همچون برجام و پیمان اسمان های باز به وجهه واشنگتن به عنوان شریک قابل اطمینان در عرصه جهانی ضربه سنگین وارد کرد.
آکولینیچف گفت: در زمان امضای برجام در سال ۲۰۱۵ هیچکس حتی تصور هم نمی کرد که تنها با گذشت سه سال از امضای این توافق بین المللی، که قطعنامه ای از سوی شورای امنیت برای تایید آن صادر شد، آمریکا از آن خارج شود و این اقدام، اعتبار واشنگتن به عنوان عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل را مخدوش کرد.
آمریکا راه تروریسم اقتصادی علیه ایران را انتخاب کرد
مدیرکل پیشین شورای بازرگانی روسیه - ایران خاطر نشان کرد: اقداماتی را که آمریکا علیه ایران با اعمال بسته های گوناگون تحریمی بکار بسته است جز تروریسم اقتصادی نمی توان نامید.
وی افزود: واشنگتن حتی درخواست آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل برای لغو همه تحریم ها در دوره شیوع همه گیر کرونا را نادیده گرفت و سازمان خزانه داری آمریکا به وضع تحریم های جدید در مورد ایران ادامه داد.
آکولینیچف تصریح کرد: این اقدامات نشانه کینه و نفرت دولتمردان سابق آمریکا و شخص ترامپ نسبت به ایران بود که زیان های سنگینی برای این کشور با وجود اجرای برجام و مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به همراه داشت.
دوره بایدن امید برای جبران خسارت ها بوجود آورده است
معاون سابق بانک روسی «فاینانس بانک» در ادامه مصاحبه خاطر نشان کرد که با روی کار آمدن بایدن، امید عمومی برای تغییر رفتار ناپسند آمریکا بویژه یکجانبه گرایی این کشور در حل مسائل مهم جهانی و بین المللی و منطقه ای بوجود آمده است.
وی اظهار داشت: ایران نیز از این امر مستثنی نیست و امید فراوانی برای لغو تحریم های غیرقانونی در مورد این کشور بوجود آمده است.
به گفته آکولینیچف، بازرگانان و دست اندرکاران امور صادرات روسیه نیز درصدد توسعه روابط اقتصادی و مالی با ایران هستند و بسیاری حتی نمی خواهند برای لغو تحریم ها منتظر بمانند.
فعال امور بانکی روسیه با بیان اینکه باید تحریم ها را دور زد تصریح کرد: روسیه همانند ایران تحت تحریم های غرب قرار دارد و بیش از ۹۰ بسته تحریمی در مورد بانک ها، شرکت ها و موسسات و شهروندان روسی از سوی آمریکا وضع شده است.
آکولینیچف معتقد است که حجم مبادلات بازرگانی ایران و روسیه با توجه به توانمندیهای اقتصادی دو کشور ناچیز است.
وی گفت: امکان برای چند برابر کردن این شاخص وجود دارد که در صورت لغو تحریم های ایران حتما تحقق خواهد یافت اما با توجه به همسایگی ایران و روسیه و امکان برای حمل و نقل سریع کالاها، بانک های روسی و ایرانی باید برای فعالتر کردن روابط اقتصادی کوشش کنند.
مدیرکل پیشین شورای بازرگانی روسیه - ایران پیش بینی کرد تا بهار ، امکانات گسترده ای برای توسعه همکاریهای اقتصادی بوجود خواهد آمد و شرکت های روسی باید برای این وضعیت و عقب نماندن از اروپایی ها تلاش و اقدام کنند و همکاری دولت های ایران و روسیه در حمایت از این همکاریها بویژه از طریق طرح های بخش های خصوصی می تواند چاره گشا باشد و سطح همکاریهای دوجانبه را با استفاده از توانمندی مردمی و غیردولتی ارتقاء دهد و حتما این اقدامات به ثمر خواهد نشست.