قم - ایرنا - معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب قم گفت: طرح «آب امید» به منظور بهینه‌سازی مصرف آب و تشویق مشترکین کم‌مصرف خانگی در این استان اجرا می‌شود.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب قم، جواد پیرحاجاتی با بیان اینکه در این طرح مشترکین خانگی آب، بر اساس میزان مصرف ماهیانه به چهار دسته تقسیم می‌شوند، افزود: این دسته‌بندی بر اساس الگوی مصرفی که توسط وزارت نیرو به شرکت‌های آب و فاضلاب، ابلاغ شده انجام گرفته است.

معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب قم الگوی مصرف در بخش خانگی در استان به ازای هر واحد مسکونی را ۱۵ مترمکعب در ماه اعلام و خاطرنشان کرد: دسته نخست مشترکین "کم‌مصرف" هستند که میزان مصرف آن‌ها به ازای هر واحد در ماه صفر تا پنج مترمکعب است.

وی با تأکید بر اینکه تمام هزینه‌هایی که در صورت‌حساب مشترکین "کم‌مصرف" لحاظ می‌شود از جمله آب‌بها، کارمزد دفع فاضلاب، آبونمان و موارد دیگر رایگان است، تصریح کرد: مشترکین خانگی در قم که میزان مصرف آن‌ها تا پنج مترمکعب در ماه باشد مشمول طرح "آب امید" شده و هیچ هزینه‌ای برای آب‌بها پرداخت نخواهند کرد.

پیرحاجاتی با بیان اینکه این طرح از ابتدای دی‌ماه اجرا شده و در صورت‌حساب‌هایی که بهمن‌ماه به دست مشترکین می‌رسد اعمال خواهد شد، یادآور شد: اماکن که خالی از سکنه و سکونت‌های غیر دائم و فصلی مانند باغ ویلاهایی که در مناطق خوش آب و هوای استان هستند مشمول این دستورالعمل نمی‌شوند.

وی دسته دوم را مشترکین "خوش مصرف" اعلام کرد و گفت: میزان مصرف این مشترکین به ازای هر واحد در ماه پنج تا ۱۵ مترمکعب است.

معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب قم در ادامه اظهار داشت: دسته سوم مشترکین "پرمصرف" هستند که از ۱۵ تا ۳۰ مترمکعب مصرف می‌کنند و دسته چهارم را نیز مشترکین "بد مصرف" تشکیل می‌دهند که مصارف آن‌ها بیش از دو برابر الگو به ازای هر واحد در سال است.

وی تحقق مدیریت مصرف آب و کاهش ۱۰ درصدی آب مصرفی مشترکین "پرمصرف" و "بد مصرف" را از دیگر اهداف اجرای طرح آب امید بر شمرد و گفت: این طرح صرفاً مشمول مشترکین خانگی می‌شود.

پیرحاجاتی در پایان از ارسال پیامک به تمام مشترکین به منظور آگاه‌سازی آن‌ها از وضعیت مصرفشان خبر داد و تأکید کرد: با توجه کاهش منابع آبی کشور، امیدواریم مشترکین "پرمصرف" و "بد مصرف" به سمت تغییر رفتار مصرفی و استفاده از تجهیزات کاهنده حرکت کنند.

در حال حاضر حدود ۳۲۸ هزار انشعاب آب و ۱۱۲هزار و ۶۰۰ فقره انشعاب فاضلاب در قم وجود دارد، همچنین سرانه مصرف آب در این استان نزدیک ۱۶۰ لیتر برای هر تن در شبانه‌روز است که باید به زیر ۱۰۰ لیتر برسد.