به گزارش ایرنا، کارشناسان اقتصادی معتقدند، بحران اقتصاد جهانی ناشی از شیوع ویروس کرونا میتواند به فروپاشی کامل اقتصاد قاره آفریقا منجر شود.
موسسه پژوهشی «مکینزی» پیشتر خسارت اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد قاره آفریقا را افزون بر ۲۰۰ میلیارد دلار ارزیابی کرده بود. برآوردها نشان میدهد که با تداوم شیوع کرونا، صنعت گردشگری آفریقا بیش از ۵۰ میلیارد دلار زیان خواهد دید که نتیجه آن از بین رفتن ۲ میلیون شغل در کشورهای این قاره است.
روزنامه «اومانیته» فرانسه در این ارتباط نوشت: از زمان شیوع بیماری «کووید-۱۹ » در بهار سال ۲۰۲۰، نگرانکنندهترین پیشبینیها در قاره آفریقا متصور میشد؛ قارهای که عمده کشورهای آن که پرجمعیت هم هستند، زیرساختهای بهداشتی مطلوبی ندارند و برای جمعیت فقیر این کشورها دستورالعملهای قرنطینه همانند اقدامهای فاصله اجتماعی کاربردی ندارد.
با این وجود، به غیر از آفریقای جنوبی که تاکنون ۴۰ هزار نفر در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند و این میزان تلفات نزدیک به متوسط اروپایی است اما فاجعه پیشبینی شده همچنان به وقوع نپیوسته است.
نرخ بیکاری در قاره آفریقا به دنبال شیوع کرونا از ۵ درصد به ۱۱ و نیم درصد افزایش پیدا کرده و اتحادیه آفریقا از بین رفتن مشاغل و پیامدهای ویرانگر برای فقیرترین جمعیت این قاره را پیشبینی کرده است.
سازمان جهانی بهداشت در حالی نگرانی خود از شدت موج دوم کرونا در قاره آفریقا را ابراز داشته که این قاره از ابتدای ژانویه به این سو به دومین قاره جهان از حیث پیشرفت سریع ویروس تبدیل شده است.
اومانیته از سوی دیگر مینویسد، اگرچه داستان همهگیری هنوز تمام نشده، پیامدهای پزشکی ویروس کرونا در آفریقا در مقایسه با تاثیرات اجتماعی و اقتصادی آن ناچیز است.
از ابتدای پیدایش کرونا و شیوع آن در قاره آفریقا تاکنون، افزون بر سه میلیون و ۵۵۱ هزار نفر در این قاره به کرونا مبتلا شده و در این میان نزدیک به ۹۰ هزار هم بر اثر ابتلا به این همهگیری جان باختهاند.
در میان کشورهای آفریقایی، آفریقای جنوبی با بیش از یک میلیون و ۴۴۳ هزار مبتلا و ۴۳ هزار و ۶۳۳ نفر جان باخته در صدر جدول قرار دارد.
ابتلا به کرونا به دنبال بروز گونه جهش یافته دیگری از این ویروس در آفریقای جنوبی روند صعودی به خود گرفته است که توزیع نشدن بموقع واکسن کرونا به گفته کارشناسان میتواند به بروز فاجعه عظیم انسانی در قاره سیاه منجر شود.
«تدروس آدانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته هشدار داد که توزیع ناعادلانه واکسن کرونا، علاوه بر اینکه یک فاجعه اخلاقی به شمار میرود، ۹.۲ تریلیون دلار به اقتصاد جهان زیان میزند. او تاکید کرد: جهان در آستانه یک اشتباه اخلاقی فاجعه بار قرار دارد و قیمت این اشتباه جان انسانهایی را در فقیرترین کشورهای جهان خواهد گرفت.
پیشتر، «جان انکنگاسونگ» رئیس مراکز پیشگیری و کنترل بیماری قاره آفریقا هم گفته بود که اگر ایمن سازی (واکسیناسیون) کرونا در این قاره به تاخیر بیفتد، دنیا با فاجعهای خطرناک روبرو خواهد بود.
طبق پیشبینیها، آفریقا برای ایمنسازی ۶۰ درصد از جمعیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری خود به ۱.۵ میلیارد دوز واکسن نیاز دارد که بین ۵.۸ تا ۸.۲ میلیارد یورو برای این قاره هزینه خواهد داشت.