«بهروز اکرمی » روز شنبه در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی، افزود: زنگ خطر شیوع مجدد بیماری کرونا در استان به صدا درآمده و کودکان و جوانان را بیشتر درگیر میکند ،بنابراین برگزاری هرگونه تجمع بهصورت حضوری ممنوع است و در موارد خاص باید مجوز ستاد استانی کرونا را داشته باشد و با متخلفان با جدیت برخورد میشود.
وی توضیح داد: عادی انگاری و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی از سوی شهروندان نگرانکننذه است و باید بازرسیها در تمامی مناطق استان تشدید شود و برای پیشگیری از اوج گرفتن کرونا و افزایش شمار بستریان و فوتیها با متخلفان قاطع برخورد شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: برنامههای چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نیز باید با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی همراه باشد چرا که وظیفه قانونی و شرعی مسئولان توجه جدی به سلامت شهروندان است و نیاز است که عمده برنامههای دهه فجر به صورت غیرحضوری برگزار شود.
اکرمی گفت: فرمانداران مسئولیت مستقیم برگزاری برنامههای دهه فجر را دارند و نقض پروتکلهای بهداشتی برای بازدید با مسئولان از سوی شهروندان پذیرفتنی نیست.
وی نصب اپلیکیشن ماسک در فرمانداریها و دستگاههای اجرایی استان را ضروری دانست و گفت : تمامی نهادهای دولتی و خدمات رسان مکلف هستند این اپلیکیشن را نصب کنند تا مراجعه کنندگانی که کرونا مثبت هستند نتوانند در محیطهای اداری وارد شده و بیماری را گسترش دهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی یادآور شد: این استان برای تعطیلات ۲۲ بهمن پذیرش مسافر ندارد و تدابیر سختگیرانه در این راستا اعمال میشود.
اکرمی تاکید کرد : ستاد مدیریت کرونا در استان باید برای خریدهای نوروزی ، تعطیلات سال نو و انتخابات ۱۴۰۰ تدابیر پیشگیرانه لازم را اخذ کند تا شاهد افزایش دوباره بیماری کرونا در این بازههای زمانی نباشیم.
وی در خصوص برگزاری و اکران جشنواره فیلم فجر در استان نیز گفت : برگزاری این جشنواره مستلزم مجوز ستاد ملی کرونا است و در صورت موافقت، اجرای این فعالیت فرهنگی در استان بلامانع است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آغاز چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت :ملت بزرگ ایران در سال ۵۷ ، بزرگترین انقلاب قرن را در صلح آمیزترین شکل خود ثبت کردند و با وجود تهدیدها و سختیها پای آرمانهای امام راحل و نظام ایستادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: شواهد و آمارها بیانگر روند افزایشی مجدد کرونا در استان است که با شکل تهاجمیتر رخ نموده و این مهم حاصل برخی عادی انگاریها است.
دکتر سید «محمد جمالیان » افزود : اگر پروتکل های بهداشتی از سوی شهروندان با حساسیت و جدیت رعایت نشود روند بیماری به گونهای است که به زودی منجر به تعطیلی صنوف و ایجاد محدودیتها در آستانه سال جدید خواهد شد.
وی تاکید کرد : آغاز پیک ملایم چهارم در کشور و به تبع آن در استان مشهود و ملموس است که باید اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار گیرد چرا که شیوع مجدد کرونا شوخی بردار نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد : تصمیمگیری ها نباید بر مبنای رنگبندی وزارت بهداشت باشد و همه مناطق آبی نیز باید ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی شوند چرا که با کوچکترین غفلت باید دوباره تاوان سنگینی پرداخت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در نشست ستاد ملی کرونا بیان داشت : شواهذ خیز کرونا در هفته نخست بهمن ماهجاری در استان مشهود است و این امر زنگ خطری محسوب میشود.
«علی علیمحمدی» افزود : شمار مبتلایان به کرونا در هفته اول بهمن ماه امسال برای استان ۴۶ درصد، موارد بستری ۲۱ درصد و فوتیها ۳۸درصد نسبت به آمار هفته آخر دی ماه رشد دارد که باید جدی گرفته شود.
مدیر کل پدافند غیر عامل استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت : تا پایان دی ماه جاری ۲۷ هزار و ۲۸۵ بازرسی از تمام صنوف انجام شده که یکهزار و ۸۷۵ واحد صنفی متخلف اخطار دریافت کردند و ۷۹ واحد نیز مهر و موم شدند و ۲۴۲واحد به مراجع قضایی معرفی شدهاند .
«مسعود فراهانی» اظهار داشت : رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی بیشتر در نانواییها، شعب بانکها ، رستورانها و دفاتر خدمات پیشخوان دولت گزارش شده بود که اقدامات لازم در این راستا صورت گرفت.
ویروس کرونا از بهمن ماه سال ۹۸ در ایران شیوع یافت که استان مرکزی پس از قم اولین موارد مثبت بالیننی کووید ۱۹ را شاهد بود.