به گزارش ایرنا ، طبق بررسی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، مازندران از چهارم بهمن ماه به طور رسمی از وضعیت قرمز خارج شد و نه تنها هیچ منطقه قرمز کرونایی در این استان وجود نداشت، بلکه هفت شهرستان نیز به دلیل کاهش سرعت شیوع و تعداد بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان به وضعیت زرد وارد شدند ؛ وضعیتی که بازگشایی مدارس برای برگزاری کلاس های حضوریی را برای برخی مقاطع و پایه های تحصیلی امکان پذیر کرد.
آموزش و پرورش مازندران هم به دنبال ورود برخی شهرستان ها به وضعیت زرد کرونایی ، اعلام کرد که مدارس در این مناطق باز است ولی حضور دانش آموزان اجباری نیست . با این وصف برخی از این شهرستان ها برگزاری کلاس های حضوری را طی هفته گذشته تجربه کردند .
طبق اعلام آموزش و پرورش مازندران ، بر اساس ابلاغ وزارتی برگزاری کلاس های حضوری در مدارس شهرستان های دارای وضعیت زرد برای پایه اول و دوم ابتدایی، مدارس با جمعیت زیر ۵۰ نفر و همچنین رشته های کارگاهی فنی و حرفه ای و کار و دانش بر اساس صلاح دید والدین و شورای آموزش و پرورش بلا مانع بود ، اما تازهترین بررسی نشان می دهد که حتی با فراهم شدن شرایط برگزاری کلاسهای حضوری در مدارس مناطق زرد کرونایی مازندران، استقبال دانش آموزان سرد بود و بسیاری از دانش آموزان این مناطق ترجیح دادند کلاس های درس خود را در فضای مجازی دنبال کنند.
طبق این بررسی ، از مجموع دانش آموزان پایه نخست ابتدایی تنها ۱۷.۶۸ درصد و از مجموع ۴۴ هزار و ۷۶۸ دانش آموز پایه دوم ابتدایی فقط ۱۷.۷۵ درصدی حاضر شدند با آمدن به مدرسه در کلاس های حضوری شرکت کنند.
همچنین از کل ۴۴ هزار و ۶۰۷ دانش آموزان سه مقطع متوسطه رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش مازندران که بخشی از دروسشان کارگاهی بوده و به صورت مجازی عملاً امکان پذیر نیست فقط ۱۶.۱۸ درصد آنها به مدرسه رفتند و در کلاس حضوری مشارکت کردند.
علاوه بر این کلاس های حضوری در مدارس زیر ۵۰ نفر استان نیز تشکیل شد از از مجموع ۱۸ هزار ۱۸۴ دانش آموز این مدارس ۲۵.۹۶ درصد بر سر کلاس درس در مدارس حاضر شدند.
البته بررسی های آموزش و پرورش دارای مشکلاتی نیز بود زیرا بررسی های آماری به دست آمده از مجموع دانش آموزان استان بوده در حالی که ۱۵ شهرستان از ۲۲ شهرستان استان همچنان در وضعیت نارنجی به سر می برند که برگزاری کلاس های درس حضوری در آنها ممنوع است و فقط دانش آموزان شهرستانهای گلوگاه ، میاندرود ، سیمرغ ، سوادکوه شمالی ، سوادکوه ، عباس آباد و کلاردشت قادر به شرکت در کلاس های حضوری بودند.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران درباره وضعیت استقبال دانش آموزان از کلاس های حضوری در هفت شهرستان زرد به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری کلاس های حضوری در این شهرستان ها نیز چندان قوی نبود.
علیرضا سعدی پور افزود: دانش آموزان شهرستان های زرد کرونایی در پایه اول ابتدایی ۲۸.۶درصد، پایه دوم ابتدایی ۲۷ درصد در مدارس حاضر شدند و کلاس درس حضوری برای آنها برگزار شد.
به گفته او در مدارس با جمعیت زیر ۵۰ نفر این مناطق نیز حدود ۳۰ درصد در کلاس های درس حضوری شرکت کردند و بقیه ترجیح دادند در کلاس های مجازی و آنلاین آموزش را دنبال کنند.
مدیرکل آمزوش و پرورش همچنین به استقبال سرد دانشآموزان رشته های کارگاهی از کلاس های حضوری اشاره کرد و گفت: یک هفته گذشته با وجود سه ماه تعطیلی کلاس های کارگاهی تنها ۳۷ درصد دانش آموزان رشته های مهارتی در هفت شهرستان زرد در کلاس های حضوری شرکت کردند.
سعدی پور مهم ترین علت استقبال سرد از کلاس های حضوری را مخالفت والدین با حضور فرزندانشان در مدرسه عنوان کرد و افزود : اغلب والدین به دلیل سایه سنگین ویروس کرونا ترجیح می دهند فرزندانشان در خانه تحصیل را ادامه دهند.
وی محدودیت فضا برای اجرای فاصله گذاری اجتماعی در مدارس را نیز از دیگر دلایل بی میلی دانش آموزان و والدین دانست و گفت: محدودیت مواد ضد عفونی کننده و توصیه کادر آموزشی نیز بر تداوم آموزش مجازی بی تاثیر نیست.
بی میلی و همچنین منع والدین برای شرکت دانش آموزان در کلاس های حضوری در حالی است که طبق آخرین ارزیابی وزارت بهداشت استان مازندران در هفته جاری نیز همانند هفته قبل دارای هفت شهرستان زرد و ۱۵ شهرستان نارنجی است و عملا تغییری در رنگ بندی کرونایی استان ایجاد نشده است.