دکتر فاطمه نوروزیان ظهر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر بندرعباس، بستک، بندرلنگه، قشم، هنگام، کیش و هرمز در وضعیت زرد قرار دارند.
وی با اشاره به کاهش استفاده از ماسک در میان مردم ، افزود: در نتیجه بی توجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی، شمار بستری های کرونا و میزان اشغال تخت های بخش عادی و مراقبت های ویژه افزایش یافته است.
دکتر نوروزیان تصریح کرد: شمار تخت های بستری کرونا ۳۱۸ و تخت بستری ویژه کرونا ۶۵ تخت است که میزان اشغال تخت های ویژه بیش از ۴۰ درصد و عادی ۲۱ درصد است.
به گفته این مقام مسوول در حال حاضر ۱۲۵ مبتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند که از این شمار ۳۵ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری بوده و حال پنج نفر وخیم گزارش شده است.
نوروزیان با تاکید بر رعایت هر چه بیشتر پروتکلهای بهداشتی ، هشدار داد: اگر به دنبال حفظ جان خود و عزیزانمان در برابر کرونا هستیم، باید این پروتکلها به ویژه زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را با حساسیت و دقت بالا به ویژه در روزهای سرد زمستانی که احتمال شیوع بیماری های تنفسی بالا است، جدی بگیریم.
براساس مصوبهای که از سوی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا به استانها و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد، با توجه به رنگی که وضعیت شیوع کرونا در شهرهای مختلف را نشان میدهد، برای فعالیت چهار گروه شغلی تصمیمگیری میشود.
مشاغل به چهار گروه تقسیم شدهاند و براساس وضعیت شهرها به فعالیت خود ادامه میدهند برای مثال در شرایط سفید و قبل از آن آبی هر چهار گروه فعالیت دارند و در شرایط زرد، گروه شغلی چهار از فعالیت منع شده است.
همچنین در شرایط نارنجی (پرخطر) گروه سه و چهار مجاز به فعالیت نیستند و در شرایط قرمز (خیلی پرخطر) فقط گروه شغلی یک (مشاغل ضروری) میتواند فعالیت کند.
فهرست گروه شغلی چهار شامل همایشها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانهروزی، باشگاههای ورزشی مربوط به ورزشهای پربرخورد، کافهها، چایخانهها و قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی، باغوحشها، شهربازیها و مراکز تفریحی آبی اعلام شده که فعالیت آنها در شهرستانهای زرد خراسان جنوبی ممنوع است.تردد شبانه در شهرستانهای زرد هرمزگان از ساعت ۲۲ تا چهار صبح ممنوع است و مشاغل گروه چهار در این مناطق همچنان اجازه فعالیت ندارند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۰۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،انگلیس، ایتالیا، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون یک میلیون و ۴۰۵ هزار و ۴۱۴ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۵۷ هزار و ۸۰۷ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۳۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.