تهران - ایرنا - معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ایثارگران در دفاع از سلامت مردم هم پیشگام هستند، گفت: بسیاری از پزشکان، پرستاران و کادر درمان از ایثارگران و خانواده ایثارگران هستند.

به گزارش روز شنبه خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا،‌ عبدالرضا عباس‌پور درباره نحوه احراز شهادت مدافعان سلامت توضیح داد: بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، وظیفه اصلی تشکیل پرونده بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، رییس سازمان اداری استخدامی و رییس برنامه و بودجه از اعضای دیگر این کمیته هستند.

وی با بیان اینکه تاکنون شهادت نزدیک به ۱۱۰ تن از کادر پزشکی تایید شده، افزود: پرونده حدود ۲۴۰ نفر شهدای مدافع سلامت توسط وزارت بهداشت در دست بررسی است که پس از بررسی و تایید وزارت بهداشت، این پرونده‌ها در کمیته اصلی نیز بررسی و تایید می‌شود.

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه مدت زمان بررسی این پرونده‌ها بستگی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد، بر ضرورت تسریع در روند تشکیل پرونده شهدای مدافع سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها تاکید کرد و گفت: این کار باید در سطح استان‌ها انجام شود و آن‌ها باید پس از درگذشت مدافعان سلامت به سرعت تشکیل پرونده بدهند.

دانشگاه علوم پزشکی استان‌ها مدارک را به موقع ارسال کنند

وی تصریح کرد: اگر دانشگاه علوم پزشکی استان‌ها مدارکی که نشان دهد کادر درمان در دفاع از سلامت جامعه جان خود را از دست داده‌اند را به موقع ارسال کنند، بررسی‌ پرونده‌ها کاری زمان‌بر نیست. باید برای دانشگاه علوم پزشکی احراز شود که کادر پزشکی در حین خدمت به بیماران، به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده و درگذشته‌اند.

عباس‌پور درباره خدماتی که از هنگام شیوع ویروس کرونا به گروه‌های در معرض خطر جامعه ایثارگری صورت گرفته است، توضیح داد: از نظر بنیاد شهید و امور ایثارگران، کرونا یک بیماری مانند بیماری‌های دیگر است. همان‌طور که گروه‌های خاص را در زمینه بیماری‌های دیگر تحت پوشش قرار می‌دهیم، آن‌ها در زمان شیوع کرونا نیز می‌توانند از این خدمات استفاده کنند. اما مساله مهم درباره بیماری کرونا این است که باید اقدامات پیشگیرانه‌ای مثل استفاده از ماسک، ضدعفونی کننده، شوینده‌ها و امکانات حفاظتی و اطلاع‌رسانی در زمینه ضرورت حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی در این خصوص انجام شود.

ارائه خدمات پیشگیرانه و محافظتی به ایثارگران با ریسک بالا

وی ادامه داد: از سال گذشته که فراگیری ویروس کرونا آغاز شد، کوشیدیم این خدمات پیشگیرانه و محافظتی را به ایثارگران با ریسک بالا (جانبازانی با درصدهای بالا، والدین معظم شهدا و جانبازان دارای بیماری صعب‌العلاج و جانبازان شیمیایی)  ارائه دهیم. با توجه به گستردگی جامعه ایثارگری و این‌که یک میلیون و ۷۰۰ هزار ایثارگر تحت پوشش مستقیم درمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارند و با احتساب سایر گروه‌هایی که به نحوی تحت پوشش حمایتی بنیاد شهید هستند، تعداد این عزیزان به بیش از سه میلیون نفر می‌رسد.

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: همچنین، طی هماهنگی‌هایی تمامی خدمات درمانی مورد نیاز بیماری کرونا (تست‌های تشخیص تا داروهای مورد نیاز درمان عمومی، تخصصی و انجام خدمات بستری و خدمات آی‌سی‌یو) تحت پوشش بیمه قرار گرفت تا هزینه‌ای از جهت بیماری به خانواده ایثارگران تحمیل نشود.

ایثارگران در دفاع از سلامت مردم هم پیشگام هستند

عباس‌پور با اشاره به مجاهدت ایثارگران در سال‌های دفاع مقدس، اظهار کرد: ایثارگران در دفاع از سلامت مردم هم پیشگام هستند. بسیاری از پزشکان، پرستاران و کادر درمان ما از ایثارگران و خانواده ایثارگران هستند. باید قدردان این عزیزان و تمامی مدافعان سلامت بود. مدافعان سلامت مثل مدافعان دفاع مقدس و مدافعان حرم هستند. آن‌ها از جان مردم محافظت می‌کنند و بنیاد شهید و جامعه ایثارگری قدردان این عزیزان است.