به گزارش ایرنا، صدیق جدیدالاسلامی روز یکشنبه در گفت و گوی خبری اظهار داشت: این دستگاههای تنفسی پیشرفته با مساعدت و پیگیریهای دانشگاه علوم پزشکی و با توجه به نیاز بیماران مبتلا به کرونا از سوی سازمان جمعیت هلال احمر کشور به واحدهای تابعه دانشگاه اهدا شده است.
وی افزود: دستگاههای تنفسی اهدایی در بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای فجر مریوان، شفای سقز و توحید سنندج نصب و راه اندازی شده است، ضمن اینکه هر دستگاه یک تخت آی سی یو را پوشش میدهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با توجه به احتمال افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا و نیاز ویژه به این دستگاه تنفس مصنوعی، بیماران بد حال دچار تنگی نفس به این دستگاه کمک تنفسی نیاز پیدا میکنند.
وی با اشاره به وجود ۲۹۱ دستگاه ونتیلاتور در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: از این تعداد پنج دستگاه، اهدایی سازمان جمعیت هلال احمر است که از سال گذشته تاکنون با توجه به شیوع بیماری کرونا و نیاز مبرم بیماران مبتلا به دانشگاه تحویل داده شده است.
جدیدالاسلامی یادآور شد: در شرایطی که این روزها با کاهش آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در استان مواجههستیم و برخی از محدودیتهای سختگیرانه کرونایی برداشته شده است اما خیز جدید بیماری در استان پیشبینی میشود.
وی با تاکید بر پرهیز از هر گونه عادیانگاری و سادهانگاری از سوی مردم نسبت به وضعیت فعلی شیوع بیماری کرونا گفت: اگر مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بی توجه باشند با افزایش آمار مبتلایان و مرگ و میرها مواجه خواهیم شد.
ونتیلاتور ( Ventilator ) دستگاه تنفس مصنوعی است و به نحوی طراحی شده تا هوای قابل تنفس و در صورت نیاز هوا با درصد اکسیژن بیشتر را به داخل ریه ها بفرستد و سپس دی اکسید کربن را از ریهها خارج کند.