تهران- ایرنا- مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: تهدید کرونا با راه‌اندازی شبکه شاد در فضای مجازی به فرصت تبدیل شد و فعالیت‌های قرآنی دانش‌آموزان در این فضا بدون وقفه ادامه یافت.

محمدرضا مسیب‌زاده روز دوشنبه در نشست خبری اعلام برنامه های اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و همچنین چهارمین دوره مسابقات مدیحه سرای دانش آموزان اظهار داشت: فعالیت های آموزش و پرورش امسال با توجه به شیوع کرونا رنگ و بویی دیگر دارد.

وی ادامه داد: از روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا، با راه‌اندازی شبکه شاد فعالیت‌های آموزشی و پرورشی دانش‌آموزان دنبال شد و وقفه ای در آموزش ها رخ نداد. 

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: در ایامی که بسیاری از افراد کشور درگیر بیماری کرونا هستند، همه افراد به ویژه دانش آموزان باید به قرآن تمسک کنند.

مسیب زاده افزود: یکی از مزیت های آموزش در زیست بوم جدید پس از شیوع کرونا، غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان است که می توانند خود را به آموزه‌های ارزشمند دینی متصل کنند.

وی همچنین گفت: در حال حاضر کانال‌های متعدد مجازی مدارس و استان ها در شبکه شاد ایجاد و ۷۵۰ دارالقرآن راه‌اندازی شده است و که فعالیت مجازی خود را از مهرماه آغاز کرده‌اند.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش درباره برگزاری چهارمین دوره مسابقات مدیحه سرایی دانش آموزان اعلام کرد: گروه‌های مدیحه سرایی پیش از آغاز سال تحصیلی تشکیل شده بودند و در مهرماه کار خود را ادامه دادند. 

مسیب زاده همچنین گفت: ۶۰۰ تا ۸۰۰ گروه مدیحه سرایی تشکیل شده است که از این تعداد ۲۵ استان در حوزه دختران و ۲۵ استان در حوزه پسران حائز حضور در مرحله کشوری شدند و از ۵۰ گروه، ۱۰ گروه دختران و ۱۰ گروه پسران در مرحله نهایی انتخاب شدند. مرحله کشوری این دوره از مسابقات مدیحه سرایی نیز ۱۴ و ۱۵ بهمن ماه در استان سمنان برگزار می شود.

وی ادامه داد: از دیگر فعالیت‌های شاخص در ایام دهه فجر می‌توان به برگزاری محفل انس با قرآن با حضور دانش‌آموزان تراز قرآنی طی ۱۰ شب با دعوت از قاریان ملی و ممتاز در مشهد مقدس، حرم حضرت معصومه (س) و نجف اشرف اشاره کرد که همزمان ۱۰۰ هزار نفر شاهد این محافل هستند.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به دیگر برنامه‌ها اظهار داشت: بزرگترین گردهمایی مدیران قرآنی کشور در روزهای ۲۷ تا ۲۹ بهمن‌ماه به صورت غیرحضوری اما با میزبانی اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران برگزار می‌شود.

مسیب زاده عنوان کرد: در حوزه قرآن، عترت و نماز، گردهمایی دوسالانه کارشناسان این عرصه را که حدود هزار و ۲۰۰ نفر هستند و گردهمایی دوسالانه مدیران مراکز دارالقرآن‌ها را داریم و پنجمین دوره توانمندسازی دوسالانه مدیران دارالقرآن‌های آموزش و پرورش کشور در پایان بهمن‌ماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

وی یادآور شد: تمام برنامه‌های حضوری این دوره همچون برگزای محفل، بازدید از اماکن مذهبی و تفریحی کشور با بهره‌گیری از بهترین اساتید در نظر گرفته شده است.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از اصول کار ما توسعه مشارکت و مشارکت‌پذیری است، گفت: از این جهت توجه جدی به این موضوع بوده است؛ بنابراین از همکاری و مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان دارالقرآن‌ الکریم، شورای عالی قرآن، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی و سایر بخش‌هایی که فعالیت‌های فرهنگی ـ قرآنی دارند، بهره مند شده ایم.

مسیب زاده ادامه داد: این گردهمایی با هدف تبیین فعالیت‌ها در فضا و زیست‌بوم جدید، آموزش سواد رسانه‌ای، توجه به اهمیت این فضا، نحوه ارتباط و آموزش‌هایی که باید در این مسیر به دانش‌آموزان داده شود، برگزار می‌شود.

وی افزود: تمام تصمیمات حوزه قرآن، عترت و نماز با مشورت و تصمیم اتاق اندیشه‌ورز انجام می‌شود و از سوی دیگر هیچ کاری بدون مرحله آزمایشی به مرحله کشوری نمی‌رسد. محوریت تمام کانال‌ها در بستر شبکه شاد پاسخگویی به سؤالات دانش‌آموزان است.