به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری گاردین، در تحقیقات دانشگاه بوستون آمریکا نحوه عملکرد ویروس در اولین ساعت از ورود به ریه و آلوده کردن سلولهای آن مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد ویروس از همان لحظه ورود به ریه شروع به تخریب سلولهای آن میکند.
در واقع ویروس بلافاصله تعداد زیادی از مسیرهای مولکولی سلول را در اختیار گرفته و به طور کلی ساختار آن را با هدف به کارگیری مکانیزمهای مولکولی سلول به منظور تولید مثل خود، تغییر میدهد.
در نتیجه این تحقیقات، جامعترین نقشه علمی از تمام فعالیتهای مولکولی که با شروع عفونت ویروس کرونا، درون سلولهای ریه ایجاد میشود، به دست آمد. همچنین محققان دریافتند حداقل ۱۸ داروی مورد تایید سازمان غذا و دارو در آمریکا، قابلیت تغییر کاربری به منظور مقابله با ویروس کرونا را در طول ساعات اولیه آلودگی به این ویروس دارند.
در جریان این آزمایش ها مشخص شد پنج دارو قابلیت کاهش انتشار ویروس در سلولهای ریه انسان را به میزان بیش از ۹۰ درصد دارند.
با وجود این که واکسنهای موثری برای مقابله با کووید ۱۹ تولید و عرضه شده است، دستیابی به روشهای درمانی موثرتر میتواند موجب کاهش قابل توجه میزان مرگ و میر در اثر آلودگی به ویروس شود.
به گزارش ایرنا ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همهگیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Molecular Cell منتشر شده است.