به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نشریه "هاندلزبلات" آلمان به نقل از سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) اعلام کرد، شهرهای بزرگ و توریستی اروپا مانند پاریس ، آتن ، مادرید و رم پس از همه گیری کرونا خالی از جهانگردان شده اند و در سال گذشته ، جهانگردی بین المللی ۷۴ درصد کاهش یافته است.
همچنین براثر تعطیلی های ناشی از کرونا و کاهش سفرهای خارجی، ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون شغل در این صنعت در معرض خطر قرار گرفته است. هر چند فعالان این صنعت امیدوار بودند که پس از یک سال از گذشت محدودیت های کرونایی، در تعطیلات سال نو شاهد جان گرفتن دوباره مسافرت ها و رونق آن باشند، اما افزایش تعداد آلودگی ها ، جهش های جدید ویروس و روند کند واکسیناسیون این امید را دست کم تا مدتی به باد داده است.
سازمان جهانی جهانگردی پیش بینی می کند که گردشگری بین المللی تنها پس از دو و نیم تا چهار سال به سطح پیش از بحران کرونا بازگردد.
در این میان پیش بینی می شود با کاهش محدودیت ها، کشورهای جنوب اروپا که به طور سنتی برای جهانگردان مقصد سپری کردن تعطیلات بوده اند، امسال درآمدی کمتر از نیمی از درآمد سال ۲۰۱۹ داشته باشند. این همه گیری، پیامدهای جدی برای اقتصاد این کشورها به همراه داشته است، زیرا صنعت توریسم بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی آنها را تشکیل می دهد.
با وجود تلاش ها برای بهبود اوضاع در ماه های گرم سال، در حال حاضر نمی توان به این مسئله امیدوار بود. به تازگی کمیسیون اروپا اعلام کرده به منظور حفاظت از کشورها در برابر انواع جدید ویروس ، سفرها باید بیشتر محدود شود. در آلمان در مورد ممنوعیت پرواز برای سفر در ایام تعطیل بحث می شود و انگلیس قصد دارد مسافران کشورهای خطرناک را به مدت ده روز در قرنطینه نگاه دارد.
کشورهای دیگر امیدوارند که روند واکسیناسیون حداقل تا فصل تابستان به اتمام برسد و آنها بتوانند برای راه دادن توریستها کارت واکسیناسیون را درخواست و افراد واکسینه شده را از کلیه محدودیت های سفر معاف کنند. اما هنوز هم یک مشکل وجود دارد و آن اینکه مشخص نیست آیا افرادی که واکسینه شده اند ویروس را منتقل می کنند یا خیر.
در اروپا بعد از فرانسه ، اسپانیا محبوب ترین مقصد تعطیلات توریست ها است. در یک سال گذشته، درآمد حاصل از گردشگری این کشور ۶۹ درصد کاهش یافته و سهم این صنعت از تولید ناخالص داخلی از ۱۲.۴ به ۴.۳ درصد رسیده است. «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا می خواهد ۷۰ درصد اسپانیایی ها را تا تابستان واکسینه کند و بدین ترتیب ایمنی جمعی در این کشور ایجاد کند.
در همین حال آژانس دولتی توسعه گردشگری در فرانسه ، هنوز هیچ برآوردی برای سال ۲۰۲۱ ندارد. «استفانی کادت» رئیس این آژانس می گوید: ابتدا باید ببینیم که محدودیت های ناشی از کرونا تا چه زمانی ادامه می یابد و مهمتر از همه ، وضعیت در مرزها چگونه تغییر می کند.
وی می افزاید: ما از آلمان و هلند تعداد قابل توجهی توریست داشتیم. با این وجود براوردها از کاهش درآمد ۵۰ تا ۶۰ میلیارد یورویی ، یعنی حدود ۳۰ درصد از تجارت سالانه گردشگری در فرانسه حکایت دارد.