ایلام - ایرنا - مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ایلام گفت: ۶ کارگاه در رشته های مختلف صنایع‌ دستی استان همزمان با ایام دهه فجر افتتاح می شود.

 به‌گزارش روابط عمومی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام، عبدالمالک شنبه‌زاده روز یکشنبه اظهار داشت: از این تعداد ۲ کارگاه در شهرستان دره شهر روستای وزیرآباد، ۲ کارگاه در شهرستان سیروان روستاهای ورمیان و بانواز و ۲ کارگاه در شهرستان چرداول روستای آسمان آباد افتتاح می‌شوند.

وی یادآور شد: تولید دستی و سنتی با کاربری امروزی و طراحی مناسب از ضروریات اصلی جذب بازارهای جهانی و موفقیت در تجاری‌سازی صنایع‌دستی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام تاکید کرد: بدلیل ارتباط صنایع‌ دستی با روح و روان انسان گرایش فطری به سمت این هنر اصیل همواره وجود دارد، اما باید در زمینه کاربردی کردن آن مطابق با سلیقه و نیاز زندگی امروزی تلاش کرد.

شنبه زاده با بیان اینکه تولیدکنندگان صنایع‌دستی تنها وظیفه تولید را بر عهده دارند و نباید دغدغه طراحی، فروش و بازاریابی را داشته باشند، ادامه داد: به این منظور نیازمند ورود بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف صنایع‌دستی هستیم.

وی همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمومنین (ع) خبر داد و گفت: تفاهم‌نامه آموزش، اشتغال و کارآفرینی ۲ جانبه بین میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمومنین (ع) استان منعقد شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام اضافه کرد: هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه توجه به منویات مقام معظم رهبری، ایجاد اشتغال، کمک به پایداری تولید داخلی است.

شنبه زاده تصریح کرد: از مصوبات این تفاهم‌نامه هماهنگی و همکاری های ۲ جانبه در راستای آموزش و صدور گواهی‌های آموزشی(کسب و کار و مشاغل خانگی) برای اعضای صندوق‌های قرض‌الحسنه و گروه‌های جهادی و همچنین فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی، تاریخی، آموزشی و گردشگری استان است.

به گفته وی در این تفاهم‌نامه مصوب شد، در صورت تخصیص اعتبارات از سوی مرکز به سازمان بسیج سازندگی سهمی از اعتبارات تخصیص یافته را به افراد در حوزه صنایع‌دستی، معرفی شده از سوی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام واگذار شود.

وی اضافه کرد:  بر اساس این تفاهم‌نامه اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان موظف شد در راستای بازاریابی و فروش محصولات صندوق‌های قرض‌الحسنه با هماهنگی سازمان بسیج سازندگی استان نسبت به اختصاص غرفه به اعضای این صندوق‌ها و همچنین برگزاری نمایشگاه‌های دائمی و فصلی همکاری های لازم را انجام دهد.

به گزارش ایرنا، هم اکنون در این استان ۳۳ رشته صنایع‌دستی سنتی و هنری در قالب بیش از ۱۲۰ کارگاه با ۱۰ هزار صنعتگر فعال است.

۶۳۳ صنعتگر حوزه صنایع دستی استان ایلام تحت پوشش خدمات بیمه تامین اجتماعی هستند.

استان ایلام دارای بیش از ۷۵۰ اثر ثبت شده ملی و همچنین بیش از ۹ هزار هنرمند فعال در حوزه صنایع‌دستی است که آثار خود را در بازارهای داخلی و خارجی ارائه می‌کنند.

هم اکنون ۴۴ دفتر خدمات مسافرتی، ۲۱ مجتمع بین‌راهی، ۹ سفره‌خانه‌ سنتی، پنج مجتمع گردشگری تفریحی، ۱۱ هتل، پنج مهمانپذیر، ۶۶ خانه مسافر، ۴۰ اقامتگاه بوم‌گردی و ۶ کمپینگ واحد اقامتی با حدود بیش از ۴ هزار تخت در استان وجود دارد.