به گزارش ایرنا، آیتالله سید یوسف طباطبایی نژاد روز یکشنبه در دیدار مدیرکل و جمعی از کارکنان گمرک اصفهان به نقش و ضرورت مبارزه با قاچاق کالا اشاره کرد و افزود: مبارزه با قاچاق کالا باید به صورت گسترده، کلان و توجه به مسیرهای ورودی باشد و توقیف برخی از اجناس یک خرده فروش نباید مایه افتخار و عملکرد و دستاوردها باشد و رهبر معظم انقلاب اسلامی این مهم را در سطح کلان همواره مورد تاکید قرار دادهاند.
امام جمعه اصفهان یادآور شد: اجناس دارای برگ سبز یا کالاهایی که از شهرهای مرزی کشور می آید نباید به عنوان قاچاق معرفی شود بلکه به جای رسیدگی به این مسائل خرد باید مسیرهای اصلی قاچاق کالا شناسایی شود.
وی بر بررسی هویت و موجودیت شرکتهایی واردکننده عمده و پرهیز از سختگیری به فعالان اقتصادی، اعتماد به مردم و همراهی و هماهنگی با سایر نهادهای اداری و متولی در این حوزه تاکید کرد.
آیت الله طباطبایی افزایش هزینههای گمرکی را خطا در تصمیم گیری بیان کرد و اظهارداشت: این افزایش قیمت ها موجب تحریک واردکنندگان را به سمت قاچاق کالا می شود و یا قیمت نهایی محصولات وارداتی قانونی را افزایش داد و به ضرر مصرفکننده میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین به تسهیل شرایط ترخیص کالا با الکترونیکی سازی فرآیندهای اداری و درخواستها اشارهکرد و گفت: در گذشته برای ترخیص کالا باید به نهادهایی که مسئولیت صدور مجوز را بر عهده داشتند، مراجعه میشد که این کار زمان طولانی را از افراد میگرفت.
امام جمعه اصفهان یادآور شد: تعامل مدیران نهادهای اداری و اجرایی با مردم در اجرای قوانین و عدالت، رضایتمندی را افزایش میدهد.
وی بیان کرد: تعامل و همراهی با مردم یکی از ضرورتهای اجرای قوانین است و در این خصوص خداوند متعال در قرآن کریم اجرای عدالت را همراه با احسان و نیکی مورد تاکید قرار داده که این نکته باید مورد توجه مدیران اجرایی کشور باشد.
کاهش زمان ترخیص کالا با راهاندازی سامانه جامع گمرکی
مدیرکل گمرک استان اصفهان در این دیدار اظهار داشت: گمرکات کشور با ایجاد پنج واحد تجارت فرامرزی و راهاندازی سامانه جامع گمرکی بسیاری از اسناد را به صورت مجازی دریافت میکند و ۲ وظیفه اعمال قوانین شامل ۵۰ قانون و موافقتنامه و نظارت را با هماهنگی با ۲۵ سازمان و نهاد مرجع صدور مجوز، انجام میدهد.
رسول کوهستانی گفت: کاهش زمان رویه صادرات از هفت روز به یک روز، استفاده از فناوریهای نوین در ترخیص کالا و کاهش مراجعه حضوری، اجرای بسته حمایت از تولید و اعطاء ضمانتنامه گمرکی یکساله برای واحدهای تولیدی فعال و صحیحالعمل، بهرهگیری از انبارهای اختصاصی تولیدکنندگان و کاهش هزینه تولید برای توسعه اقتصادی و خدمت به مردم انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: حل مشکلات صادرکنندگان واحدهای تولیدی در اداره کل گمرک اصفهان انجام شده است.
در هفت ماه امسال بیش از ۳۸ میلیارد دلار تراز تجاری خارجی داشته ایم و بیش از ۲۰ میلیارد دلار نیز در بخش واردات بوده است و در میان کشورهای همسایه، افغانستان، ترکیه و امارات متحده و عراق بالاترین میزان داد و ستد خارجی را با ایران داشته اند.
سال گذشته، هشت انبار اختصاصی زیرمجموعه گمرک در واحدهای تولیدی استان اصفهان وجود داشت که این تعداد در سال جاری با رشد بیش از چهار برابری به ۳۴ انبار رسید.
وجود قطبهای صنعتی نظیر فولاد، منسوجات، هواپیماسازی، لوازم خانگی، رنگسازی و صنایع نظامی از دیگر دلایل اهمیت گمرک اصفهان محسوب میشود.