به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «محمود الربیعی» سخنگوی دفتر سیاسی جنبش الصادقون عراق تصریح کرد: کشورهایی که بر انتخابات پارلمانی آینده عراق نظارت می کنند، باید کشورهایی دموکراتیک باشند و این درحالی است که عربستان معنای دموکراسی را نمی داند و اصلا چیزی به نام انتخابات ندارد و از این رو، اساسا حق ندارد که درباره چیزی به اسم انتخابات حرف بزند.
وی امروز در گفت وگو با پایگاه «شبکه الاعلام المقاوم» افزود: عربستان کشوری است که یک رژیم تکفیری مستبد برپایه کشتار و ویرانی و تخریب بر آن حکومت می کند و عراقی ها در دوره سالهای بعد از ۲۰۰۳ میلادی چیزی از این رژیم جز آزار و اذیت ندیده اند.
«فراس الیاسر» عضو دفتر سیاسی جنبش النجباء عراق هم امروز تصریح کرد که بیشترین تعداد تروریست ها در زندان های عراق مربوط به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و در صدر آنها عربستان هستند.
برخی کارشناسان امنیتی عراقی میگویند که دستکم ۱۵ هزار تروریست وابسته به سعودی انواع جنایت تروریستی را در عراق مرتکب شدند و ۵ هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در این کشور منفجر کردند.
به گفته این کارشناسان، عربستان سعودی تروریستها را اعزام و یا دستکم چشم خود را به روی گسیل شدن آنها به عراق بست.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق روز جمعه از تمایل گروهی از کشورها برای مشارکت در نظارت بر فرایند انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق خبر داد که قرار است روز هجدهم مهرماه آینده برگزار شود.
«جمانه الغلاوی» سخنگوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق گفت که این کمیسیون به دریافت درخواست ها از طرف های عربی و غیرغربی و سازمانها از جمله کویت، عربستان، ژاپن، ونزوئلا، فنلاند، فیلیپین، لبنان، یونان، هند و فرانسه در این زمینه ادامه می دهد.
درپی انتشار خبر ابراز تمایل عربستان برای نظارت بر انتخابات عراق، گروهی از کاربران عراقی در شبکه های اجتماعی به تمسخر رژیم سعودی پرداخته و تاکید کردند که عربستانی که در آن یک انتخابات برگزار نشده است، خواهان نظارت بر انتخابات عراق است.
یک کاربر عراقی با تمسخر نوشت که جمهوری دموکراتیک عربستان خواهان نظارت بر انتخابات عراق شده است.
شماری از آنها نیز برای تمسخر فیلم ویدئویی صحنه عبور سعودیها از جلوی ماکت های «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی و «مقرن بن عبدالعزیز» و «محمد بن نایف» ولیعهد اول و دوم وقت سعودی و دست دادن آنها با ماکت ها به نشانه بیعت را در صفحات خود در شبکه های اجتماعی بازنشر دادند.
نکته جالب توجه این است که پشت هریک از این ماکت ها فردی ایستاده و به نیابت از این سه نفر با افراد دست داده و بیعت می کند.
کاربری به نام «کربلاء» با تمسخر نوشت: به عکس ها دست می دهند.
کاربری به نام «عصام المناحی» با بازنشر این ویدئو نوشت: از عجایب زمان است که روزی برای مردم عراق برسد که حتی آل سعود خواهان نظارت بر انتخابات آنها شود. این ویدئو بیانگر بارزترین فرایند دموکراتیک در عربستان است.
«زهراء الحاج» دیگر کاربر عراقی نیز با انتشار همین ویدئو با تمسخر نوشت: باور کنید یا نه، عربستان درخواست مشارکت در نظارت بر انتخابات آینده به عراق داده است.
کاربر دیگری به نام «محمد» هم به کنایه با اشاره به قتل فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه و تکه تکه کردن او با اره نوشت: تا یک ساعت پیش فکر می کردم که خبر درخواست عربستان برای نظارت بر انتخابات عراق طنز باشه.. اما وقتی از خبر مطمئن شدم، تعجب کردم..باشه بگذارید با نوازش اره ای موافقت کنیم. بیایید نظارت کنید اما به شرط اینکه اجازه دهید که الحشد (درباره جنایت شما) در ذوب کردن خاشقچی تحقیق کند.
دولت عراق در جلسه اواخر آذرماه خود به ریاست «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر این کشور با حضور اعضای کمیسیون عالی انتخابات عراق، با تعیین روز دهم اکتبر آینده (۱۸ مهر) به عنوان زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور موافقت کرد.
پیش از این نخست وزیر عراق روز ششم ژوئن آینده (۱۶ خرداد) را به عنوان روز برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور تعیین کرده بود.
رایزنیها و گامهای احزاب و جریانهای سیاسی مختلف عراق و تغییر آرایش نیروهای سیاسی از نزدیک به چهار ماه پیش برای ورود به این انتخابات آغاز شده است.