تهران – ایرنا – مصطفی یوسف اللداوی ، نویسنده و تحلیل‌گر مسائل سیاسی فلسطینی از راه حل تشکیل دو کشور در فلسطین اشغالی و معامله قرن مطرح شده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به عنوان دو روی یک سکه نام برد.

به گزارش روز یکشنبه تارنمای خبری " تیار " ، اللداوی با اشاره به استقبال برخی از فلسطینیان از پیروزی دمکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و رئیس جمهور شدن جو بایدن نوشت: آنها به گونه ای ابراز خوشحالی می کنند که انگار دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین قرار است در واشنگتن افتتاح شود و آمریکا می خواهد کمک های مالی خود به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی "آنروا" وابسته به سازمان ملل را از سر بگیرد و بار دیگر از نهادهای امنیتی ، اجتماعی ، بهداشتی و رسانه ای تشکیلات خودگردان فلسطین حمایت به عمل آورد.

آنروا که توسط سازمان ملل در دسامبر ۱۹۴۹ ایجاد شد، یک مؤسسه امداد رسانی و تأمین تسهیلات و کمک‌های انسانی برای حمایت بیش از ۵ میلیون پناهنده ثبت شده فلسطینی است. پناهندگانی که طی جنگ ۱۹۴۸ فلسطین و همچنین جنگ شش روزه ۱۹۶۷ همراه با فرزندان یا از خانه مادری خود اخراج شدند یا فرار کردند.

اللداوی گفت : طرح تشکیل دو کشور فلسطینی اسراییلی که در دوران تمامی روسای جمهور دمکرات یعنی کارتر و کلینتون و اوباما تا جو بایدن مطرح شده یک برنامه میانه رو بی طرف به دور از افراط گرایی و هواداری کامل از رژیم صهیونیستی به نظر می رسد در حالی که واقعیت کاملا برعکس است زیرا دمکرات ها به رژیم صهیونیستی وفادارتر هستند و بر حمایت از طرح هایشان و قلمروشان تاکید بیشتری دارنداما ترجیح می دهند تا در هنگام تعامل با دشمنان رژیم صهیونیستی خود را نرم خو نشان دهند .

این تحلیل گر سرشناس جهان عرب ، جمهوری خواهان را افرادی خشن ، سرکش ، قوم گرا و متعصب دینی توصیف کرده که معتقدند: یاری رساندن به اسراییل یک امر ربانی و واجب دینی است و بر همین اساس اهمیتی به دیدگاه دیگران در مورد خویش نمی دهند و به رضایت و یا عدم رضایت اعراب و مسلمانان از خویشتن اهمیت نمی دهند.  

اما در ارتباط با دمکرات ها این نویسنده فلسطینی نوشت : آنها می خواهند اسراییل در میان کشورهای منطقه همواره قوی ترین و برترین باشد و در وفاداری نسبت به اسراییل هیچ تفاوتی با جمهوری خواهان ندارند تا آنجا که وزیر دفاع جدید آمریکا امنیت اسراییل را یک موضوع کاملا آمریکایی برشمرده که در متن امنیت ملی آمریکا جا گرفته است.  

اللداوی در خصوص تفاوت موجود میان دمکرات ها و جمهوری خواهان نوشت: جمهوری خواهان مواضع خود را به طور واضح و روشن و با خشونت بیان می کنند همان گونه که دونالد ترامپ طرح معامله قرن را بر کشورهای عرب تحمیل کرد اما دمکرات ها همانند جمهوری خواهان می خواهند راه حل تشکیل دو کشور اسراییلی فلسطینی مدنظر اسراییلی ها را بر فلسطینی ها تحمیل کنند با این تفاوت که می خواهند این امر به واسطه یک طرف فلسطینی انجام گیرد که حاضر به بازگشت بر سر میز مذاکرات است و با تجدیدنظر در شرایط و اصول راه حل نهایی مسئله فلسطین اعلام موافقت کند.

این نویسنده فلسطینی معتقد است که میان راه حل تشکیل دو کشور از نقطه نظر دمکرات های آمریکا با معامله قرن موردنظر جمهوری خواهان هیچ تفاوتی وجود ندارد زیرا هر دو باعث شکل گیری یک قلمرو فلسطینی فاقد حاکمیت قطعه قطعه شده و پراکنده می شود که هیچ نقطه ارتباطی میان آنها وجود ندارد تا بتوانند به ساکنان فلسطینی رسیدگی کرده و به آنها خدمات ارائه دهند و در واقع دولت فلسطینی هیچ حاکمیتی بر آب و خاک و مرزها و حریم هوایی خود ندارد و آنها تحت حاکمیت کامل اسراییل قرار خواهند داشت و تفاوت دو طرح فقط در نحوه اجرا و ابزارهای آن است.

اللداوی در مورد تفاوت موجود میان جمهوری خواهان و دمکرات ها در خصوص طرح معامله قرن نوشت: جمهوری خواهان معتقدند که این طرح باید با توسل جستن به قدرت و حاکمیت و نفوذ کشورهای عرب بر فلسطینیان تحمیل شود در حالی که دمکرات ها معتقدند که این امر باید توسط یک طرف فلسطینی منتخب و با ظاهر قانونی صورت گیرد که شرایط وخواسته هایشان را بپذیرد . در واقع طرح تشکیل دو کشور مطرح شده از سوی دمکرات ها یک راه حل کاملا اسراییلی است که با طرح معامله قرن مطرح شده از سوی جمهوری خواهان همخوانی دارد.

کارشناس مسائل سیاسی فلسطینی تاکید کرد که راه حل تشکیل دو کشور دمکرات ها با معامله قرن جمهوری خواهان هر چند دارای مکانیزم های کاملا متفاوتی است اما هر دو دارای یک واقعیت و ماهیت مشترک هستند.  

اللداوی در پایان مقاله خود از " آن دسته از کسانی که فریب آمریکا و غرب را می خورند " به عنوان " افراد نادان ساده لوح " نام برده و تاکید کرد: آنها در صورتی از ما راضی خواهند شد که صد در صد مطیع و دنباله رو آنها باشیم و تسلیم خواسته ها و شرایط شان شویم .

۱۴۸۷

برچسب‌ها